Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám elviselni az...

Hogyan tudnám elviselni az embertársaimat?

Figyelt kérdés
Én teljesen mértékben elfogadok mindenkit olyannak amilyen, soha nem beszélek ki senkit. Ennek ellenére egyszerűen idegesítenek az emberek. Nyáron érzem magam a legjobban, amikor csak a családommal találkozom, nem látok senki mást és nem kell nap mint nap az osztálytársaim hülyeségeit elviselnem és nem kell mindenhez jópofát vágnom. 17 évem alatt tapasztaltam az emberekről, hogy mind kétszínűek. Egymás szemébe hízelegnek (megy az így szeretlek, úgy szeretlek duma), míg a háta mögött kibeszélik, vagy pedig porig alázzák a másikat. Egyik héten összevesznek, másik héten már ölelkeznek-puszilkóznak. Nem érdeklik őket mások érzései, csak az, hogy nekik jó legyen. Akarva-akaratlanul is elszigetelődöm a többiektől, nem osztok meg senkivel semmit (kivéve a családommal), mert nem bízom meg senkiben. Amióta elkezdődött az iskola nagyon feszült vagyok és boldogtalan, mert már 4. éve kell mindennaposan elviselnem őket és eddig még jól ment, de már kezdek besokallni. Soha nem mondom ki a véleményemet, mert úgy sem érdekel senkit, nem figyel rá senki. Egész nap 1-2 emberrel szoktam szót váltani, de velük is csak általános témákról, nem arról ami engem érdekelne. Az is kiborít, hogy nincs egy olyan ember, akivel meg tudnék dolgokat beszélni. Csak arra vagyok jó az embereknek, hogy kihasználjanak, de én cserébe szinte semmit nem kapok. Régebben próbáltam beilleszkedni ebbe az emberi társadalomba, próbáltam kedves lenni, de semmi viszonzásra nem találtam. Talán ezért érzem jobban magam az állatokkal és a természetben. Sokkal szeretetreméltóbbak és már nekik az is elég, ha szereted őket.
2012. szept. 29. 10:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Keress hozzád illő barátokat. Ha nem ismerkedsz és egész nap csak otthon ülsz, akkor továbbra is ilyen problémáid lesznek.
2012. szept. 29. 10:32
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Mondjuk nem értek egyet azzal, hogy az állatok mások, hiszen az is a kaja miatt van az ember mellett, de a többivel egyetértek.

Elviselni nem kell az ilyesmit, csak változtatni kell a hozzáálláson. Van egy mondás, miszerint "ha megvakarod a hátam, én is megvakarom a tiédet". Ezt kell követni, és nem kell senkivel különleges kapcsolatot ápolni, csak mert mások is így tesznek látszólag. Arra viszont készülj fel, hogy a tartózkodó emberek teljesen elszigetelődnek, és ez nagy keserűséget fog benned okozni az évek során. Azt fogod tapasztalni, hogy a kutya sem szól hozzád, mert barátságtalannak tartanak. Egyedül maradsz, nem lesznek barátaid, de haverjaid sem. Pár év magány után még a sekélyes haverokat is hiányolni fogod, sőt, talán még a kihasználásokat is visszasírod.

Inkább azt kellene felismerni, hogy ki az érdekember. Ha idősebb leszel, ezek az ösztönök kialakulnak elég nagy valószínűséggel, de teljesen elkülönülni nem érdemes, mert boldogtalan ember leszel.

2012. szept. 29. 10:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Na, hát nem vagy egyedül.Így érzek én is.Tudom, hogy talán nem egészen van igazam, nem mindenki kétszínű és biztos lenne olyan is, aki önzetlenül segítene, csak még nem igazán találtam ilyet.Egyszóval, sok emberben csalódtam már, közelállókban is és erre ráuntam.Most már nem is igazán vágyom közéjük.A munkahelyektől főleg kiráz a hideg, mert ott aztán végképp nem szeretetből vannak együtt az emberek.Rossz tudni, hogy az ember elsősorban csak magára számíthat.az állatokkal én is jobban érzem magam.Feltétel nélkül szeretnek.
2012. szept. 29. 10:41
 4/8 anonim ***** válasza:
A kaja miatt van együtt az emberrel?Hát én még nem hallottam olyan kutyáról, macskáról, aki elhagyta volna a gazdáját, mert nem kap enni.Legfeljebb átszökik a szomszédba néha potyázni, de aztán úgyis hazamegy :)
2012. szept. 29. 10:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Iskolás éveket ki kell bírni aztán olyan munkahely ahol a munkaidő alatt egyedül vagy esetleg kevés emberel kell együtt lenni
2012. szept. 29. 10:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem mindenki ilyen, rossz közösségben vagy éppen.

Másrészt helyén kell kezelni a dolgokat és az emberi természetet beleszámolni mindenbe. Ha nem várod el, hogy idealisztikus világ vegyen körül, hanem számításba veszed a realitásokat, kevesebb csalódás ér.

Nekem pl kifejezetten jó közösség van a munkahelyemen. Van olyan, aki kevésbé szimpatikus, vele köszöntjük egymást, de komolyabb beszélgetésbe nem kezdünk bele, így konfliktus sincs.

Ajánlom Dale Carnegie könyveit, nagyon olvasmányosan és közérthetően (no meg gyakorlatiasan!) ír ezekről a dolgokról. Kamaszkorom egyik kedvenc olvasmánya volt.

2012. szept. 29. 11:12
 7/8 anonim ***** válasza:

El kell fogadni hogy mindenki más és más. Míg az 1ik felsegít a földről, addig a másik elsétál melletted rád se nézve.

Olyanokat kell keresni akik hasonlóak hozzád. Van belőlük is pár.

2012. szept. 29. 17:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Vannak normálisabb meg nem normálisabb emberek.

Szerezz rendes ismerősöket barátokat. Nem minden ember egyforma. Nekem is vannak ilyen (barátaim) akikkel csak maximum elbeszélgetek erről arról. Meg olyanok is vannak akikre azért lehet számítani. Ha meg nem akkor én pofátlanul visszamondom nekik hogy kösz hogy a sz@rba hagytatok.... És legközelebb én nem segítek.. ennyi.. Népnevelés! :):P

2012. szept. 29. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!