Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos ha ezek után azt mondom...

Jogos ha ezek után azt mondom takaritson otthon?

Figyelt kérdés

Az van hogy a sógornőm ha eljön akkor pakol.Volt hogy fél óráig sikálta a tűzhelyet,van hajtogatta a ruháinkat.

Ő sokkal idősebb mint én,rég külön élt mikor összejöttem a párommal,majd mikor a párom hozzám költözött ő hazament a szüleihez.Mostmár feleség egy elég távoli helyen.

Ha tudtam hogy jön 2napig sikáltam takaritottam hogy minden csillogjon villogjon,hogy ne szégyenitsen meg azzal hogy utánam takarit.

Ma jönnek,tegnap takaritok mint az örült erre jön a párom és megkérdi mi a jó francot csinálok(fogkefével pucoltam a tűzhelyet)mondtam neki hogy ugye jön a tesód,és megint elkezd takaritani.Nevetve mondta hogy legalább itt kiéli magát.Mire rákérdeztem hogy ezt mégis hogy érti elmesélte hogy a sógornőm soha nem vezetett háztartást.

30évesen az anyja főzött neki oda ment kajálni,mosott és vasalt rájuk,a tiszta összehajtogatott ruhákat vitte haza a sógornőm,amihez hozzátette hogy nem egy tisztaságmániákus.Párom szerint most is anyós vezeti a háztartást mivel velük él.

Ledöbbentem mert én ebből semmit nem tudtam,évekig éreztem megalázva magam azért hogy itt rendezkedik.

Ma jönnek és elhatároztam hogy ha elkezd itt nekem pakolni megmondom neki hogy rendezkedjen otthon.Szerinted jogos hogy emiatt most kicsit berágtam?

2012. szept. 28. 10:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Küld hozzám itt kiélheti a házvezetői vágyait :)
2012. szept. 28. 11:45
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
Én lesz.arnám a helyedben! Beülnék a tv elé,ő meg had takarítson! A párod úgyis tudja,h te sem vagy lusta. Legalább pihensz egyet.
2012. szept. 28. 11:50
 13/19 anonim ***** válasza:
En is megsértodtem az ilyeneken. Tolem is idosebb a sogornom 10 évvel, sott "vénlány". Anyosommal élnek ketten. Mikor eljottek, mindég pakoltak, takarítottak, mosogattak, csutakoltak. Nekem nagyon rosszul esett. Minden nap dolgozok és amit a férjem felhalmoz napkozben csak este tudok elpakolni. Most meg hogy már gyerek is van, fejetetejére állítják a házat mind a ketten. A férjem mindég rájuk szolt, hogy ne pakolgassanak, ne rendezgessenek az én konyhámban, mert nekem ez rosszul esik. Ma már ha itt vannak (ugye én dolgozok) csak felmosogatnak maguk után. Ugy vagyok vele, hogy csiálják, nem nekem kell csinálni. Ha megszáradt kint a ruha,akkor osszeszedik és osszehajtogatják. De ha otthon lennék, biztosan nem engedném ezt meg nekik. Kidobni biztosan nem dobnám ki a helyedben, mert ugye mégis csak a sogornod. Esetleg a férjednek kellene rászolni, hogy ezt itt ne csinálja.
2012. szept. 28. 12:01
 14/19 anonim ***** válasza:
De irígylem aki ennyire ráér, hogy másnál is nekiáll takarítani! A vendégségben nem pont az a jó, hogy meghívtak és neked semmit se kell csinálni? Maximum illik megkérdezni, hogy segíts-e elpakolni, vagy mosogatni, de ezzel se élnek a legtöbben. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ő hogy adja elő ezt másoknak.
2012. szept. 28. 12:06
 15/19 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem meg itt a nézőponttal van a probléma. A sógornő bizony nem vendég, hanem családtag. Legalábbis nálunk. A családtagok pedig segítenek egymásnak, ha úgy adódik, hogy egymásnál vannak. Legalábbis nálunk így van... Főleg, hogy írod, hogy messziről jött, és gondolom több napot tölt ilyenkor nálatok, szerintem egyszerűen nem akarhatja, hogy körbeugráld, ő is meg akar csinálni egy- két dolgot. Kiakadsz azon, mert fogpiszkálóval piszkálta a gáztűzhelyt? Lehet, hogy abban a háztartásban ahol ő él, ez teljes mértékben így szokás, lehet azt hitte te is így csinálnád...
2012. szept. 28. 12:29
 16/19 anonim ***** válasza:
maradj már...én direkt kupit hagynék legalább nem kell takarítanom majd ő kitakarít te meg lazulhatsz. simán jó szerintem :D
2012. szept. 28. 12:33
 17/19 anonim ***** válasza:
43%
Én tényleg nem értem miért kell egy ilyen dolgot felfújni! Rokonok vtok vagy nem? Nem a volt osztálytársad jött látogatóba!
2012. szept. 28. 14:12
 18/19 anonim ***** válasza:
43%
Hát, azért ne ess neki nagyon. Ne csak azt gondold végig, hogy mit fogsz neki mondani ha elkezd pakolni, hanem azt is, hogy mire kérdezel majd rá... talán nem véletlen, hogy így alakult a sógornőd sorsa, lehet, hogy szeretne ő önállóan háztartást vezetni, csak az anyja nem hagyja - mit tudsz erről? Lehet, hogy tényleg nálatok tudja csak kiélni magát, őhelyette is dolgoznak, s ő is valaki más helyett szeretne dolgozni, mert ezt látta otthon...
2012. szept. 28. 15:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Én biztos rászóltam volna. Ő nálam egy vendég, az a dolga, hogy leüljön, és várja, hogy kiszolgáljam. Nálam ne takarítson senki se, se anyám, se anyósom, se valamelyik testvérem vagy sógornőm. Az az én dolgom és a férjem dolga.
2016. aug. 18. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!