Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy pár amiatt válik el, hogy egyedülállóként több támogatásra jogosultak legyenek?

Figyelt kérdés

4 és 2,5 évesek a gyerekeink, a lakáshitelünk óriási lett :( Már egyszerűen nem tudjuk mit tegyünk még, én 2 műszakban dolgozom sok-sok túlórával, a férjem a főállása mellett két mellékest is csinál és így is éppenhogy megvan a rezsire+kajára való, eddig nem csúsztunk tartozásba semmivel de lassan jön a fűtésszezon...

Végső elkeseredésemben azt javasoltam a férjemnek, hogy váljunk el és akkor csomó mindenre jogosult lennék az önkormányzatnál, tudom, hogy gerinctelenség meg minden (amit a fejemhez is vágott), de nem akarom, hogy télen a gyerekeim egyenek vagy melegedjenek, mert vagy rezsit nem fizetünk vagy nem eszünk e akárhogy is: a kicsik látnák kárát és teljesen kész vagyok attól idegileg, hogy hiába gürizünk mint az állat, nem látom biztosítva a közeljövőt sem számukra. Én már nem tudom mihez kapjak, mit csináljak, már a büszkeségemet is képes vagyok félretenni csak nekik legyen meg minden ami kell!

Tényleg utolsó szemét vagyok amiért így gondolom? Nagyon elkeseredtem a férjem vádjait hallva, hogy mekkora tré alak vagyok hogy ilyen egyáltalán az eszembe jutott, és tényleg kitolás lenne ez a gyerekkel szemben? Hát nem nevelnek rengetegen papír nélkül is boldog gyerekeket? Szerintem a házassági okmány megléte vagy nemléte nem befolyásolja a kicsik életét... vagy tévedek?

Kérlek írjatok.

Köszönöm!

2012. szept. 27. 13:51
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy fogok kapni hideget-meleget.

Hogy miért mentem férjhez? Mert rendületlenül hittem a szerelemben és abban, hogy együtt minden rosszon átjutunk. 5 éve voltunk együtt mikor végül összeházasodtunk és ennek 8 éve. Én mindvégig hittem a fogadalom szentségében és míg a férjem nappalin tanult én két melóhelyen güriztem hogy meglegyen a diplomája, mert befektetésnek éreztem a közös jövőnkbe (ennyit arról hogy érdekből pénz miatt mentem férjhez...ha-ha, ami ebben a házasságban volt/van azt 90%-ban én tettem bele mind anyagilag mind érzelmileg).

Mikor a második babát vártuk el lettem tiltva a szextől, és mint utóbb kiderült, a férjem hónapokon át megcsalt emiatt (ennyit a gerincességről. De továbbra is szidhattok nyugodtan, nekem már úgy is mindegy, kb nulla az önbecsülésem)

Két évbe telt mire összekapartam magamat ezután. És nem váltam el, úgy döntöttem adok még esélyt magunknak. Nekem mindennél fontosabb, hogy majd tiszta lelkiismerettel nézhessek a gyerekeim szemébe és elmondhassam, hogy minden tőlem telhetőt megtettem, hogy CSALÁD lehessünk. Ezek után lehet nyugodtan hülyézni, nem érdekel. És talán igazatok van, kilépnék a kapcsolatból ha tudnék, ha nem kötnének össze minket az anyagiak és a gyerekek. Mert ők még kicsik, és emberileg nincs ellenségeskedés a párom és köztem, pusztán az én érzelmeim haltak el valahol útközben, attól még vannak tiszteletreméltó tulajdonságai stb. És nagyon jó apa!

Énrajtam is múlt sok minden ez kétségtelen, bár a férjem kimondta, hogy önzőségből cselekedett és ezt én is így gondolom. Mindettől, a kettőnk dolgaitól függetlenül képesek vagyunk őket érzelmekben gazdagon, szeretet-burokban nevelni, ez már bebizonyosodott az elmúlt időszakban. Én a részemről ezt papír nélkül ugyanígy tudnám folytatni, hisz már amúgy sem igazi "házasság" a miénk.

Az árfolyamgátat most intézem, a hitelünk jellegéből adódóan ez havi 12 ezer ft megtakarítást jelent majd (aztán ki tudja mi lesz ha lejár a kedvezményezett időszak), a téli plusz rezsitöbbletünk ennek a sokszorosa lesz, pedig egyetlen szobát fűtünk ahol alszunk.

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, azoknak különösen, akik átérzik, hogy elsősorban a gyerekek miatt kapálózok, mindig is ők motiváltak és most is csak miattuk vacilálok, nekik szeretnék könnyebb életet, és épp miattuk félek drasztikus lépést hozni.

Jól beszélek nyelveket, külföldre szeretnék kimenni dolgozni, de a párom ettől elzárkózik, egymagam meg nem merem a két kicsit kicipelni magammal, az meg nem működőképes, hogy itthon hagynám őket! Talán majd ha olyan korúak lesznek hogy az ottani oktatási rendszerbe beleférnek és biztosítva lenne a hollétük míg én dolgoznék... addigra nagyobbacskaként az apa távollétét is másként élnék meg remélhetőleg. De ez távlati terv, addig sok minden történhet.

Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat, tartalomtól függetlenül mindenkinek ment a zöld kéz, amiért megtisztelt a véleményével.

2012. szept. 27. 22:04
 32/33 anonim ***** válasza:
48%

Te utána néztél már a támogatásoknak? Mi és mennyi járna, ha elválnátok és mi és mennyi járna, ha együtt maradtok!

Kérlek nézz utána MINDENNEK! Ne hirtelen felindulásból kövess el baromságot!

Szerintem semmi értelme, nem csoda, ha a férjed megharagudott rád, ő nem azért vett el, hogy elválj tőle ilyen marhaság miatt! Nekem is rosszul esett volna...

Külföld esetleg? Vagy próbáljatok eladni a lakást vagy spóroljatok, ahogy csak tudtok... egy-két szoba kifűtése csak?

2012. szept. 27. 23:42
 33/33 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon sajnálom, hogy ilyesmin kell gondolkodnod. Sajnos ilyen már nekünk is megfordult a fejünkben, szintén anyagiak miatt. A környezettanulmány miatt ne aggódj, hiszen a válás során kérhettek közös lakáshasználatot, mert nem tudjátok a másikat kifizetni.

, és így meg van az indok, hogy miért van ott borotva, stb. Attól te még egyedülállónak fogsz számítani, hogy fizikálisan az exed ott lakik a lakásban, főleg, ha a kettőtök nevén van. Kívánom, hogy egyenesbe jöjjetek minél előbb.

2 kisfiús anyuka, 22 hetes kismama

2012. szept. 28. 04:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!