Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy pár amiatt válik el, hogy egyedülállóként több támogatásra jogosultak legyenek?

Figyelt kérdés

4 és 2,5 évesek a gyerekeink, a lakáshitelünk óriási lett :( Már egyszerűen nem tudjuk mit tegyünk még, én 2 műszakban dolgozom sok-sok túlórával, a férjem a főállása mellett két mellékest is csinál és így is éppenhogy megvan a rezsire+kajára való, eddig nem csúsztunk tartozásba semmivel de lassan jön a fűtésszezon...

Végső elkeseredésemben azt javasoltam a férjemnek, hogy váljunk el és akkor csomó mindenre jogosult lennék az önkormányzatnál, tudom, hogy gerinctelenség meg minden (amit a fejemhez is vágott), de nem akarom, hogy télen a gyerekeim egyenek vagy melegedjenek, mert vagy rezsit nem fizetünk vagy nem eszünk e akárhogy is: a kicsik látnák kárát és teljesen kész vagyok attól idegileg, hogy hiába gürizünk mint az állat, nem látom biztosítva a közeljövőt sem számukra. Én már nem tudom mihez kapjak, mit csináljak, már a büszkeségemet is képes vagyok félretenni csak nekik legyen meg minden ami kell!

Tényleg utolsó szemét vagyok amiért így gondolom? Nagyon elkeseredtem a férjem vádjait hallva, hogy mekkora tré alak vagyok hogy ilyen egyáltalán az eszembe jutott, és tényleg kitolás lenne ez a gyerekkel szemben? Hát nem nevelnek rengetegen papír nélkül is boldog gyerekeket? Szerintem a házassági okmány megléte vagy nemléte nem befolyásolja a kicsik életét... vagy tévedek?

Kérlek írjatok.

Köszönöm!

2012. szept. 27. 13:51
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát egy egyébként is gyenge lábakon álló kapcsolatban a válást szóba hozni gyakorlatilag a befejezéssel egyenlő.
2012. szept. 27. 14:19
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Van benne valami amit az utolsó írt. Arra pedig, hogy a válás sincs ingyen. Szegénységi alapon kérhet illetékmentességet.
2012. szept. 27. 14:24
 13/33 anonim ***** válasza:
78%

A családi pótlék talán 1000 Ft-tal több havonta, ez nem oldaná meg az anyagi gondjaitokat. Ha mindkettőtöknek van normális bejelentett munkahelye, nem kaptok segélyt, az csak a naplopóknak jár. Ráadásul komolyan gondolod, hogy egy kisvárosban nem tűnne fel senkinek, mit csináltatok? Nem adna az önkormányzat így semmit.

Viszont süt a soraidból a sértettség, hogy a férjednek nem tetszik az ötleted, ráadásul arra is utaltál, hogy igazán nem is szereted őt. Bocs, hogy tovább gondolom a történetet, de szerintem Te egyébként is válni akarsz.

2012. szept. 27. 14:26
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Azért az elmúlt években igencsak megkurtították a különböző segélyeket, és tényleg alaposan utánajárnak az önkormányzatok, hogy kinek adjanak... És ennél azért sokkal nehezebb körülmények között élnek emberek, szükséglakásban, fogyatékkal élő gyermeket nevelve...

Na és a környezettanulmány: szerinted ha majd megkérdezik a 4 éves, hogy "na és apa milyen sűrűn van itt nálatok?", akkor nem derül ki? Vagy be akarod tanítani, hogy mondja azt, hogy a szülei elváltak?

2012. szept. 27. 14:27
 15/33 anonim ***** válasza:
18%

off

ez a gyereknevelő Zrt nagyon tetszett :)

amúgy a többiek leírtak mindent

2012. szept. 27. 14:29
 16/33 anonim ***** válasza:
95%
Nem akarok buzdítani senkit, de az én szomszédom is együl álló hivatalosan az első gyerek óta. Pedig azóta 3 gyermeke született ugyan attól a férfitól és még sem néz utána senki.
2012. szept. 27. 14:33
 17/33 anonim ***** válasza:
86%

Mivel véleményt kértél: én elítélem. Én hiszek a házasságban, a fogadalmunkban.

A ti konkrét esetetek: nem kell senkinek megtudnia, hiszen ha jól értem továbbra is együtt fogtok élni. De az igaz, hogy ha nincs minden rendben, akkor a válás nem tenne jót a kapcsolatnak.

2012. szept. 27. 14:56
 18/33 anonim ***** válasza:
87%

Nos, azért egy kisvárosban, pedagógus esetében más a helyzet... elképzelhetetlennek tartom, hogy a segélyeket elbíráló bizottságban senki ne ismerjen benneteket személyesen (a közalkalmazottakat ismerni szokták a hivatalban is, meg aztán simán lehet, hogy egy szülő vagy kolléga ül a bizottságban!).

Egy nagyvárosban, nem közalkalmazott esetében akár még el is lehet játszani, de így...

2012. szept. 27. 14:59
 19/33 anonim ***** válasza:
54%

Én már csak "babonából" sem tenném.

Volt olyan m.társam,aki hasonló miatt elvált.De aztán más okból, de annyira elromlott a kapcsolatuk, hogy ténylegesen is szétmentek!

Amúgy az is jellemző, hogy a pár egyedülállónak tünteti fel magát,és nem is házasodik össze, anyagi okok miatt,pedig már van 2-3 gyerekük.Meg ha megözvegyül,és új párja lesz, nem házasodnak össze,szintén anyagi okok miatt.

2012. szept. 27. 14:59
 20/33 anonim ***** válasza:
93%

Egyrészt a férjednek igaza van, pláne, hogy pedagógus. Azért valamiféle erkölcsi mintát illene mutatnia, bármennyire is vaskalaposan hangzik. Én megértem a szempontjait.

Másrészt képzeld csak el, ha lebuktok! Az összes jogtalanul felvett pénzt visszafizettethetik veletek a büntetésekkel együtt, ugyanis ez közönséges csalás.

2012. szept. 27. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!