Mi a véleményetek arról, ha egy pár amiatt válik el, hogy egyedülállóként több támogatásra jogosultak legyenek?
4 és 2,5 évesek a gyerekeink, a lakáshitelünk óriási lett :( Már egyszerűen nem tudjuk mit tegyünk még, én 2 műszakban dolgozom sok-sok túlórával, a férjem a főállása mellett két mellékest is csinál és így is éppenhogy megvan a rezsire+kajára való, eddig nem csúsztunk tartozásba semmivel de lassan jön a fűtésszezon...
Végső elkeseredésemben azt javasoltam a férjemnek, hogy váljunk el és akkor csomó mindenre jogosult lennék az önkormányzatnál, tudom, hogy gerinctelenség meg minden (amit a fejemhez is vágott), de nem akarom, hogy télen a gyerekeim egyenek vagy melegedjenek, mert vagy rezsit nem fizetünk vagy nem eszünk e akárhogy is: a kicsik látnák kárát és teljesen kész vagyok attól idegileg, hogy hiába gürizünk mint az állat, nem látom biztosítva a közeljövőt sem számukra. Én már nem tudom mihez kapjak, mit csináljak, már a büszkeségemet is képes vagyok félretenni csak nekik legyen meg minden ami kell!
Tényleg utolsó szemét vagyok amiért így gondolom? Nagyon elkeseredtem a férjem vádjait hallva, hogy mekkora tré alak vagyok hogy ilyen egyáltalán az eszembe jutott, és tényleg kitolás lenne ez a gyerekkel szemben? Hát nem nevelnek rengetegen papír nélkül is boldog gyerekeket? Szerintem a házassági okmány megléte vagy nemléte nem befolyásolja a kicsik életét... vagy tévedek?
Kérlek írjatok.
Köszönöm!

A családi pótlék talán 1000 Ft-tal több havonta, ez nem oldaná meg az anyagi gondjaitokat. Ha mindkettőtöknek van normális bejelentett munkahelye, nem kaptok segélyt, az csak a naplopóknak jár. Ráadásul komolyan gondolod, hogy egy kisvárosban nem tűnne fel senkinek, mit csináltatok? Nem adna az önkormányzat így semmit.
Viszont süt a soraidból a sértettség, hogy a férjednek nem tetszik az ötleted, ráadásul arra is utaltál, hogy igazán nem is szereted őt. Bocs, hogy tovább gondolom a történetet, de szerintem Te egyébként is válni akarsz.

Azért az elmúlt években igencsak megkurtították a különböző segélyeket, és tényleg alaposan utánajárnak az önkormányzatok, hogy kinek adjanak... És ennél azért sokkal nehezebb körülmények között élnek emberek, szükséglakásban, fogyatékkal élő gyermeket nevelve...
Na és a környezettanulmány: szerinted ha majd megkérdezik a 4 éves, hogy "na és apa milyen sűrűn van itt nálatok?", akkor nem derül ki? Vagy be akarod tanítani, hogy mondja azt, hogy a szülei elváltak?

off
ez a gyereknevelő Zrt nagyon tetszett :)
amúgy a többiek leírtak mindent

Mivel véleményt kértél: én elítélem. Én hiszek a házasságban, a fogadalmunkban.
A ti konkrét esetetek: nem kell senkinek megtudnia, hiszen ha jól értem továbbra is együtt fogtok élni. De az igaz, hogy ha nincs minden rendben, akkor a válás nem tenne jót a kapcsolatnak.

Nos, azért egy kisvárosban, pedagógus esetében más a helyzet... elképzelhetetlennek tartom, hogy a segélyeket elbíráló bizottságban senki ne ismerjen benneteket személyesen (a közalkalmazottakat ismerni szokták a hivatalban is, meg aztán simán lehet, hogy egy szülő vagy kolléga ül a bizottságban!).
Egy nagyvárosban, nem közalkalmazott esetében akár még el is lehet játszani, de így...

Én már csak "babonából" sem tenném.
Volt olyan m.társam,aki hasonló miatt elvált.De aztán más okból, de annyira elromlott a kapcsolatuk, hogy ténylegesen is szétmentek!
Amúgy az is jellemző, hogy a pár egyedülállónak tünteti fel magát,és nem is házasodik össze, anyagi okok miatt,pedig már van 2-3 gyerekük.Meg ha megözvegyül,és új párja lesz, nem házasodnak össze,szintén anyagi okok miatt.

Egyrészt a férjednek igaza van, pláne, hogy pedagógus. Azért valamiféle erkölcsi mintát illene mutatnia, bármennyire is vaskalaposan hangzik. Én megértem a szempontjait.
Másrészt képzeld csak el, ha lebuktok! Az összes jogtalanul felvett pénzt visszafizettethetik veletek a büntetésekkel együtt, ugyanis ez közönséges csalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!