Ha a dédnagypapámba valószínüleg! Volt szlovák vér akkor bennem is van?
nézd, tök mindegy, hogy hanyadik generáció vagy, ha 223. lennél, akkor is ott vannak az őseid
és nyugi, nem találnál olyan embert, akinek az ősei csak 1 nemzetiségből származnak
de nem is az volt a kérdés lényege.Lehet szrul fogalmaztam.Igazából a lényeg az hogy akkor örökölhettem-e tőle a tulajdonságaimat? Vagy az Ő őseitől? Nincs olyan hogy csak egy adott "pontig" lehet visszaörökölni dolgokat? Mert én ezt hallottam.
Remélem értitek nem tudom jobban elmagyarázni....
Nagyszülőktől nagyon sokat szoktak örökölni a gyerekek, sokszor jobban hasonlítanak egy nagyszülőre, mint szülőre bizonyos dolgokban... De ez független attól, hogy szlovák volt-e, magyar, vagy hottentotta!
Egyébként meg hallottál már olyan esetről, hogy fehér szülőknek fekete gyerekük születik? Na, olyankor sokszor 5-6 generációra visszavezetve találtak csak feketét a családban, akit már mindenki elfelejtett! Ilyen az öröklődés - még egy rejtély az emberiség számára. Nagyon érdekes, és semmiképpen sem elítélendő. A sokszínűség feltétele, hogy távolabbra is visszanyúljon a DNS, nagyobb lesz az esélye a túlélésnek.
Igaza van a kérdezőnek, az más dolog, hogy sokadszorra sikerült értelmesen kiírnia a kérdését.
A tulajdonságok öröklődését a Mendel törvények írják le, bár a valószínüségi faktor is belejátszik.
Elvileg a hetedik leszármazotti generáció génállománya kicserélődhet, de nem feltétlenül van így. Példaként nézd meg az Angol királyi család külső jegyeit, arcberendezés, stb.
muszály mindenbe "tahóságot" belecsempészni? :D :)
Amúgy köszi a választ pont erre gondoltam.:)
hupsz :D *muszáj
ma nem tudok írni
hogy érted hogy a hetedig generáció génállománya kicserélődhet? Ezt elmagyaráznád kérlek?
Nagyon homályos nekem az ilyen.Ezt sose értem...
Tehát akkor
Az ószülőkig visszamenőleg örökölhet az ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!