Én látom rosszul vagy tényleg úgy van, hogy a családban azért segíteni kellene egymást?!
Jelenleg nincs munkám. Ezt el is panaszoltam a nővéremnek és mondtam neki, hogy ha tud valami munkát akkor szóljon már nekem, mert fontos lenne. Erre közli velem, hogy az ő munkahelyén a főnök most vesz fel új embereket, de az a munka nem nekem való meg amúgy is...Tehát csak terelt! Amikor ő volt ilyen helyzetben akkor én segítettem neki önéletrajzot írni meg hasonlók. Most ne értsetek félre nem azt várom el, hogy más találjon helyettem munkát, hanem hogy segítsen, ha tud.
Apukám a másik fele ő is tudott volna egy munkalehetőséget de nem szólt.
Szóval egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet segíteni a másikat...
Csak nálunk mennek így a dolgok vagy másnál is így van???
Kedves 15:27-es hozzászóló!
Ne itt vezesd már le légy olyan kedves a "feszültségedet". Mellesleg régen elkanyarodtál attól, amit én kérdeztem...
Mindenkinek már a nézőpontja bizonyos dolgokról, valaki ezt elfogadja valaki pedig olyan görcsösen ragaszkodik az igazához, mint te.
Persze, hogy ragaszkodom hozzá, mert láttam hogy működik.
A kérdésedre pedig válasz lehet, ha tényleg erről van szó.
Még mindig nem mondtad el miért mondta a testvéred, hogy az ő munkája nem neked való? Biztos van rá indoka. Ha vigyázol a gyerekére csak meg tudod kérdezni.
Azzal nem értek egyet, hogy nem segít neked munkát keresni, szerintem ez alap egy családban, de ha oda tényleg nem vagy alkalmas, akkor nem őt kell hibáztatni, de ettől még máshol segíthetne.
Az pedig ha én felveszek egy random embert, aki nem oké, az az én hibám, de ha más ajánlja, hogy ő a jó, jót mond róla és nem úgy van, akkor csak annyiban az én hibám, hogy hallgattam a véleményére, holott nem kellett volna és többé nem fordul elő.
Mondom, volt már ilyenben részem..köszönöm, elég volt.
Mit össze nem megy itt a hiszti. Én sem ajánlanálak be, ha nem tudnám, hogy alkalmas vagy-e. Azért mert a testvérem vagy, még nem fogom a saját állásom is kockáztatni, pláne mert a mai világban már az hogy valakinek van munkahelye, önmagában kincs.
De egyébként nyugodtan lehet dühöngeni, meg lázítani a népet, állj jobban a talpadra és küzdd fel magad önerőből. Mindenki ezt csinálja..
Aki pedig az empatikus, és kedves főnökről áradozik, megsúgom, mielőtt álomvilágba ringatná magát: 10-ből legfeljebb 2 főnök ilyen.
Köszöntem
Annyival indokolta, hogy éjszakázni kell és az fárasztó. Meg még azt is hozzátette, hogy nyilván nem azért tanultam, hogy beérjem egy ilyen munkával. Szerintem alkalmas lennék az állásra beszélek németül és megértetem magam angolul is...
Csak azért esik ennyire rosszul, hogy nem segít, mert elakarok kezdeni egy tanfolyamot, ami nem két fillér és nagyon kellene hozzá a pénz!!!
Milyen hisztiről beszélsz #23-as??? Szerintem csak feltettem egy kérdést és ennyi volt. De a közeljövőben ezt sem fogom tenni, mert ami itt megy az maga a katasztrófa....,(persze van kivetél)
Nem a nővérem hátán szeretném magam felküzdeni, erről szó sincs. Sőt mondtam, hogy nem is várom el, hogy más találjon helyettem munkám. Csak sokan mondják, hogy "protekcióval" egyszerűbb. Főleg úgy, hogy a meghirdetett állások java részét a "valakinek a valakijének" szánják!
ma 15:50
Az miért túlzásba vitt empátia ha én egy nálam évek óta ott dolgozót aki jól dolgozik nem huzom le annak a színtjére akit ő beszerzett?És miért kelltsek benne lekiismeret furdolsát?Igen nekem az lenne a lnyeg hogy a fejemre nőjön,vagy is ha nem a fejemre de a cégemben és ne kelljen havonta válotgatni az embereket hanem,ahenm meg legyenek a biztos embereim.Egy olyan embert aki évek óta jól teljesítt nem fogom annak aszíntjére lehúzni és nem fogok benne bűntudatot kelteni mert ez kihat az ő munkájára is és az önbizlamára,ami veszélyezeteti azt hogy ő is rosszabbúl dog dolgozni.Innen látni hogy nem dolgoztatok még nyugaton és belétek van épúűlve ez a buta felfogás.
Töri le a fene az önbizalmát, nem azt mondtam, hogy porig alázom, csak azt, hogy eddig adtam a véleményére és megköszönöm a segítségét.
Épp az lenne a lényege az egész normális dolgozó választásnak is, hogy ne kelljen váltogatni az embereket, éppen ezért működik a protekció is. Mert így több az esély a jóra.
Ha még ez sem jó, az igencsak szíven ütne.
Nekem olyan emberre lenne szükségem, akinek a véleményére adhatok,nem olyanra, akiről tudja, hogy alkalmatlan valamire és mégis a nyakamra hozza. Ha nem tud róla az egy másabb helyzet, de általában nem ok nélkül ajánlunk valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!