Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudtátok túltenni magatok...

Hogy tudtátok túltenni magatokat a szakításon? Teljesen padlóra kerültem.

Figyelt kérdés
Úgy kezdődött hogy 2 hónapja elhagyott a párom mert már nem érezte jól magát velem (egyértelmüen az én hibámból).Azóta állandóan csak ő jár a fejembe,mindent hozzá kötök!Még egy fűszálról is ő jut az eszembe.Két helyen tudtam viszonylak elterelni róla a gondolataimat, a motoron és az edzőterembe!Három hete viszont tropára törtem a motort is meg magamat is.Szóval se edzés se mászkálás,és még mindig csak rajta jár az agyam.Ti hogy léptetek túl? 24/F
2012. szept. 22. 15:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem 5 hónapig tartott,mire túlléptem az egyik exemen.Fogalmam sincs,mit lehet ezzel csinálni.
2012. szept. 22. 15:35
 2/11 anonim ***** válasza:
45%

Ne gondolj rá. Amíg rajta jár az agyad nem fogod elfelejteni, az egész biztos. Nekem 1 hét sem kellett hozzá, mivel nem is volt időm rá gondolni.

Foglald el magad, gondolkodj más dolgokon.

2012. szept. 22. 15:38
 3/11 anonim ***** válasza:
mondani könnyű,hogy ne gondoljon rá..tudom,hogy nehéz lesz,ugyan ez volt velem is de sajnos tovább kell lépni és keresni kell mást,idővel könnyebb lesz.(nekem 1 év kellett hozzá:/ )
2012. szept. 22. 15:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Próbálok én nem rá gondolni de mindig bevillan a fejembe.Meló közbe is.
2012. szept. 22. 15:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Járj társaságba, kezd el tanulni valami nyelvet, akármit, ha az agyad másra kezd fókuszálni, előbb-utóbb elhagyja, hogy állandóan rá gondolj.
2012. szept. 22. 15:49
 6/11 A kérdező kommentje:
Járkáltam én becsületesen a barátaimmal,meg járkálnék most is ha tudnék.Ott is mindig a fejembe járt!De így hogy csak fekszek, nagyon gyilkos!
2012. szept. 22. 16:04
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az összes olyan tanács, ami arról szól, hogy foglald le magad, és nem fogsz rágondolni hatalmas hülyeség. Igenis kell rágondolni, és emészteni magad egy darabig.

Én azt hiszem úgy tudtam lezárni, hogy bennem volt, hogy mindent megpróbáltam, de tényleg mindent, hogy velem maradjon, de őt ez nem érdekelte. Hamar tudatosult, hogy nem szeret eléggé, mert meg sem próbált javítani a kapcsolaton, inkább kilépett belőle.

Később még találkoztunk néhányszor, mindig rideg volt és elutasító, szinte szemét, így egyre inkább sikerült elfogadnom a helyzetet, pedig nagy szerelem volt, de mégis néhány hét alatt sikerült túllépnem. 21/L

2012. szept. 22. 16:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát úgymond ilyen hétköznapi megközelítéssel nem sokat tehetünk ilyen esetben.Általában ilyenkor az "idő" szokta megoldani helyettünk.

Gyakran ajánlják a figyelem elterelést , de az is csak ideig óráig jön be. Látod, Nálad sem jött be igazán.

Állítólag van egy hatékony megoldás, igaz, hogy ezen a területen én még nem használtam e "módszert", de más területen használva bevált. A "módszer" lényege, hogy nem eltereled a gondolataidat, hanem megpróbálod tudatosan megérteni ezt az egész mechanizmust ami lejátszódik most benned.Ezt a tudatos megértést azért ne úgy értsd, hogy el kezdesz ezerrel gondolkodni, hogy "miért így történt", "miért nem úgy",stb.Ennek a lényegét néhány mondatban lehetetlen itt leírni.Vannak könyvek írások, itt a neten is erről a témáról.Eckhart Tolle műveit pl. "A most hatalma.." érdemes lenne elolvasnod. Sokan irtóznak a "spirituális " , "ezos" témáktól.Megértem mert rengetegen vannak akik lejáratják e témát, pusztán csak üzletet csinálnak az egészből, vagy egyszerűen nem értik az egészet.Ez persze nem jelenti azt, hogy e miatt hülyeség lenne foglalkozni e más oldalú megközelítéssel is.

Egy egyszerű kis gyakorlatot azért kipróbálhatsz.Hozzá teszem a gyakorlat egyszerű, de mégsem oly egyszerű.

Akár kipróbálhatod mindjárt amint a fejedben megjelenik egy gondolat a volt párodról.Rengetegszer meg fog jelenni különféle gondolat az exedről, ez ellen nem tudsz mit tenni.A legváratlanabb helyzetben beugorhat egy gondolat róla. Ahogy Te magad is írtad még egy fűszálról is beindult a gondolat. Ez ellen nem tehetsz.Úgy tűnik, hogy a "beugró gondolatokat"mint ha nem is mi irányítanánk. Viszont arról már Te tehetsz, hogy ha beugrik az exedről bármiféle gondolat, akkor Te hagyod , hogy jön a gondolat, és hagyod hogy el is menjen, vagy e helyett leragadsz a gondolatoknál, sőt tovább viszed belemélyedsz , belemerülsz, fantáziálgatsz , reménykedsz, stb.Tehát próbáld meg. Semmi veszíteni valód nincs. Jön a gondolat, és csak figyelj(ne gondolkozz, ne agyalj, csak figyelj, mint ha kicsit kívülről néznéd önmagad, a megjelenő gondolatot.Figyelj arra, hogy a megjelenő gondolatba ne merülj bele, ne fűzz hozzá semmit.Egyszerűen önmagától el fog tűnni a gondolat az exedről.No azért ne örülj előre, mert a legtöbb esetben azért nem ilyen egyszerű.Lehet , hogy el telik néhány másodperc, és újból beugrik egy gondolat az exről.A dolgod megint csak az, hogy NE RAGADJ le a gondolatnál,ne szövögesd tovább, ne kezdj nosztalgiázni, stb.Természetesen megint befog ugrani mindig újabb és újabb gondolat, de csináld csak tovább amit mondtam, tehát ne ragadj le az újabb gondolatoknál sem.

Amikor beugrik egy gondolat az exről és elkezded tovább szövögetni, belemélyedsz a gondolataidba vele kapcsolatban, az egy olyan valami , mint ha folyamatosan etetnéd táplálnád ezt a jelenlegi "padlóra került állapotodat".Ráadásul ez az állapot sosem lakik jól, még "éhesebb lesz" még inkább azt "akarja", hogy csak még jobban bonyolódj bele a gondolataidba az exeddel kapcsolatban. Viszont ha figyelsz(ez nem mindig könnyű)és nem mélyedsz minden alkalommal bele a felmerülő gondolatokba akkor kikerülhetsz ebből az állapotból rövidebb idő alatt is, mint ha csak pusztán az "időre " illetve mindenféle elterelésre hagynád a megoldást.

Nagyon könnyű megfigyelned, hogy valójában a padlóra kerülést sokkal inkább a gondolataid okozzák mint maga a tény , hogy elhagyott a párod.Persze az elhagyást önmagában is nagyon fájdalmasan éli meg az ember, de a felmerülő gondolatoknak a tovább gerjesztésével a fájdalmunk megsokszorozódik. Tehát nem azt mondom, hogy ha nem mélyedsz bele a felmerülő gondolatokba, akkor teljesen megszűnik a fájdalom, viszont nagyon hatékonyan csökkentheted a feleslegesen felgerjesztett fájdalmaidat ami egy ponton túl elveheti még az életkedvedet is.Most "se edzés, se mászkálás", itt egy új lehetőség a "kísérletezéshez" ,információ gyűjtéshez, a történések mélyebb megértéséhez. Sok szerencsét, és kitartást!.:)

2012. szept. 22. 17:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Csakis az idő segít,de az változó,kinek mennyi kell ,hozzá,hogy felejtsen,vagy elmúljanak az érzések,7 éves kapcsolat után nekem 6 hónap után lett jobb,aztán,újabb 6 hónap után már nem érdekelt,és nem éreztem semmit iránta,közömbös lett.
2012. szept. 22. 17:19
 10/11 A kérdező kommentje:
A leg viccesebb az egészbe hogy mikor legyőzött a kanyar, csúszás közben két dolog ugrott be abba az egy két másodpercbe ami egy örökkévalóságnak tünt.Az első az a kilóméterórám volt, a másik meg az hogy te úr isten ennyivel meghalok és hogy Ő ezt hogy fogja tudni feldolgozni és mi lesz vele. Holott neki már egy teljesen semleges személy vagyok ellentétbe a családommal és a barátaimmal!De mégis őrá gondoltam a szeretteim helyett!
2012. szept. 22. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!