Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen segítségre számíthatok?...

Milyen segítségre számíthatok? Hova forduljak?

Figyelt kérdés
Heves megyébe, Lőrincibe költözünk 2 hét mulva, annyi a bajom, hogy férjem aki aktív kereső (3műszak-->max a 68e ft) én a kicsivel 37e ft-ból élünk. a lakás havi28+rezsi/hó. attól félek a télen fűteni se bírok, ilyenkor hova furduljak az önkormányzatnál milyen segélyre adhatok be kérvényt? vannak ilyen segélyszervezetek? 24éves fiatal anyuka és 22 hónapos kislánya
2012. szept. 20. 21:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Én több olyan átlagos, sőt jobb módú családot is ismerek, akik szeretnének gyereket, de elvetették az ötletet, mert a mai világban semmi sem biztos, és ugye erre alapozni nem lehet:) De elég sok olyan van természetesen aki csak úgy potyogtatja a gyereket aztán nyavajog. Meg olyan is mint pl a te eseted, ilyen anyagi helyzet mellé felelőtlen volt vállalni azt a gyereket.

Azt sem értem, hogy miért Lőrincire költözök, ami egyenlő a semmivel, ott van mellette például Hatvan, ahol TALÁN egyszerűbb lenne az élet, van ovi, bölcsi, olcsó albérlet, és esetleg több munka lehetőség is. Most látom csak, hogy 24 éves vagy, 24 évesen minek gyerek könyörgöm, ilyenkor még a karrieredet kéne építeni, hogy MAJD idővel gyermeked lehessen.

2012. szept. 20. 23:24
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz körbe a faluban és vállalj gyermekfelügyeletet, egy gyereket a sajátod mellé napközbenre. Vagy te keress anyukát, aki vállalná a tiédet a fizetésed egy részéért, ha van munkád. Ha tudsz varrni, vállalj varrást. Ha tudsz sütni, vállalj sütisütést. Ha jó vagy valamilyen tantárgyból vállalj korrepetálást,ha a diák házhoz jön. Ha van kertetek, vállalj kutyamegörzést, amíg valaki elutazik. Ha sok az anyatejed, adj le valamennyit, azért is fizetnek. Keress bedolgozásos munkát, amit otthon is lehet végezni a gyerek mellett. Ne vállalj több gyereket amíg nincs biztos megélhetésetek!
2012. szept. 21. 10:05
 13/16 anonim ***** válasza:
77%
Keress közeli városban munkát, és akkor a munkahely miatt az ottani bölcsibe is be lehet iratni. Ha bejön a meló oda is költözhettek és kész. Probléma megoldva.
2012. szept. 21. 10:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Felelőtlenség volt gyereket vállalnotok. Ha nem akartátok elvetetni, akkor is örökbe adhattátok volna, mert ennyiből nem fogtok tudni megélni és egy baba bizony igen csak nagy kiadásokat generál. Ha lenne bölcsi azt is fizetni kéne valamiből.

Manapság nagyon nehéz munkát találni, saját bőrömön tapasztalom, mivel féléve keresek és én se találok.

Keressetek máshol albérletet, ahol van bölcsi és több munkalehetőség.

2012. szept. 21. 13:00
 15/16 A kérdező kommentje:
Na nem számítottam ennyi negatívumra. aki itt leszol megnézném mit tett volna a helyembe. 22 évesen lettem terhes (véletlen), akkor a párom anyukája megkért, hogy költözzek ide hozzá, és mindenbe támogat, ígyis lett, 2010.decemberbe megszületett a kicsi és azóta szinte semmi támogatást nem kapunk senkitől, párom aki 3 éve egyhelyen dolgozik, ő fizet mindent, és az anyukájának is havi 40kellett mostmár. azért mennénk külön, hogy miért pont Lőrinci??? olcsó házat szeretnénk, lehetőleg 2 szobásat, azért mert párom 3 műszakba dolgozik és amikor éjszakás napközbe mi ne az utcára menjünk amig alszik. Itt havi 28+rezsit kérnek: ennél olcsóbat ami felvan ujítva Hatvanba vagy nagyobb városba nem találok. munkát keresek, rengeteg helyre beadtam, de semmi visszajelzés eddig. nagyon kivagyok, semmi új dolgot nem veszek se magunknak se a kicsinek, akármilyen segítség érdekel. kétségbe vagyok esve
2012. szept. 21. 13:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Én sem értem, miért segítségre vártok? A párod keressen egy jobb munkahelyet, 68 ezer forint három műszakért? Milyen munka az? Te meg nézz szét a környéken! Nem várni kell a csodára! Nem csinálsz semmit, de segélyt szeretnél. Mire?
2012. szept. 24. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!