Szerintetek túlzás, ha egy 18 éves gyerek 100. 000ft-ot kap havonta zsebpénzként?
Nem ismerjük a családi viszonyaikat, anyagi helyzetüket, semmit. (Nincs is közünk hozzá.)
Ha megtehetik, és a gyerek meg is érdemli, akkor miért lenne túlzás? Az ő dolguk. Lehet, hogy okuk van rá. Nem tudhatod, és szerintem nem is a te dolgod, hogy foglalkozz vele. A mienk meg pláne nem.
Ha milliós fizetésem lenne havonta, adnék ennyit a gyerekemnek. Felét kézbe, az is bőven elég, a másik felét meg félretenném, ahhoz nem nyúlhatna addig, amíg önállóvá nem válik. Akkor megkapná egyben és kezdjen vele amit akar. Ha nem értékelné a pénzt, akkor nem kapna kézbe 50-et, adnék neki heti 2000 Ft-ot (a másik felén nem változtatnék)
Viszont ha szeretne magának valamit (pl. ha kitalálná, hogy ő akar egy 500 ezres ESP gitárt), akkor azt a zsebpénzéből kellene megoldania, vagy kitalálnék neki valami feladatot, amit ha megcsinál kap X Ft-ot.
ha a felét félreteszi mondjuk autóra, akkor nem gáz. én ismertem egy srácot, aki 6 éve 30 rugót kapott egy hónapra, és ő is 18 volt akkor. elég jól ment a szüleinek...
valamint volt egy lány osztálytársam, akinek 18 évesen 200ezres hitelkerettel rendelkező hitelkártyája volt. ő mondjuk rendesen szórta a pénzt.
én ennyi pénzt tuti nem adnék a gyerekem kezébe, max ha albérletben élne, és az összes költségét 100eből oldaná meg. ha nagyon futna a szekér, akkor is max a felét, a másikat meg félretenném neki valami hasznosra.
Szia!
Nem értem miért lenne túlzás.
Ha sokat keresnék én is megadnám a gyerekemnek, sőt autót és házat is vennék neki.
Ettől még ugyanúgy megtanulhat bánni a pénzzel és ismerheti az értékeket. Akinek van szeme látja, hogy a szülei mennyit küzdöttek azért, hogy ő ennyit kaphasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!