Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiválóságok? Avagy nem túlzás...

Kiválóságok? Avagy nem túlzás már?

Figyelt kérdés

Mi a véleményed azokról az egyénekről, akik agyon istenítik a gyereküket. Már majdnem a zseniség dobogójára emelik?

A két szülő pszihológus és pszihiáter. Tehát nem oly alantos kis szakmunkás..

Gyereküket produkáltatják, és igen az ő gyerekük már ezt is tudja... elsőre! Ugyanígy a nagyszülők, csak azt lehet hallani yx már megint, milyen ügyes, okos volt...

Egy idő után nem telik be a pohár?

2012. márc. 8. 15:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
19%
Nem telik be a pohár, csupán egy egészséges életerős ember lessz belőle.
2012. márc. 8. 15:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
szia, egy kicsit talán tényleg átestek a ló másik oldalára. De valahol viszont megértem öket. Nővérem is nagyon büszke a gyerekeire és elmeséli minden ügyes tettüket. Engem szerintem nem különösebben zavarna a dolog.
2012. márc. 8. 15:28
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mint szülő úgy gondolom, hogy a gyermek pozitív megerősítése nagyon fontos feladat a nevelés folyamán.

Hogy ez mennyire pozitív vagy negatív hatással lesz később a gyerekre ennek meghatározása nagyon relatív.

Gondolom neked mint kívülállónak az jön le, hogy már-már túlzásba viszik. De aki ebben a folyamatban benne van, benne él annak nem biztos. Egy ilyen légkörben felnőni nem okvetlenül azt jelenti, hogy a gyereknek később elege lesz belőle és ez ellen lázadozni kezd. Ha egészen kicsi korától így van már nevelve akkor nagyon jók a kilátásai, hogy később célba fog érni és egy önmagát jól ismerő, magabiztos, céltudatos felnőtté válik.

Valószínűleg, hogy csak neked furcsa mindez. Ők pedig nagyon jól el vannak.

2012. márc. 8. 15:28
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Néhány szülő mondókáját én is unom, hogy csodagyereknek tartja a sajátját, mert 1 héttel előbb elkezdett beszélni mint a hasonló korú társaik.

Mamám testvére is ilyen volt, állandóan istenítette a gyerekeit meg az unokáig is. Másról nem volt hajlandó beszélni, a másik embert nem hagyta szóhoz jutni és nem érdekelte hogy van a másik.

Szerintem egy orvosi rendelőben egy vadidegennek nem kell azzal felvágni, hogy az ő x éves unokája ezt meg azt csinálta. Családon belül oké, de más sokszor nem kiváncsi rá!

2012. márc. 8. 15:30
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy pszichológus és egy pszichiáter biztosan nagyon jól tudnak gyereket nevelni, mert a nevelési módszereiket nem úgy örökölték, hanem tudományos alapon ők maguk fejlesztették. DDDD. A gyerek pedig ennek minden előnyét élvezi és tisztában van vele, hogy jó helyre pottyantotta őt a gólya. Gondolom a szülei ezt is mindennap megerősítik benne az ő tudományos módszereikkel.-:)))))
2012. márc. 8. 15:34
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szokták mondani, hogy minden szülőnek a saját gyereke a legszebb, legokosabb, stb.

Viszont egyesek már nagyon idegesítően istenítik a gyereküket. A családban nálunk sógornőm ilyen. Van egy kislánya, aki aranyos meg minden, de semmi extra.

De ahogy ajnározzák a szülei, meg az egész rokonság, mert hát muszáj ajnározni, különben az anyja megsértődik, hát az nekem nagyon visszatetsző.

Szépségversenyre is be lett nevezve a gyermek, aki annyira azért nem szép, hogy oda való legyen...

Hetente legalább egyszer telefonál, és áradozik, hogy most ezt csinálta a gyerek, meg jujj milyen ügyes, amikor ott vagyunk, még rosszabb. Mindent megtehet a gyerek, semmiért nem szólnak rá, és azért is letolnak, ha pl. mi szólunk rá, hogy ne borítsa már le az asztalról a poharakat...

Az ilyen gyereknél nem fog betelni a pohár, mert élvezni fogja, hogy mindig dicsérik. El tudom képzelni, hogy az ilyen gyerekekből lesznek az igazi beképzelt, öntelt felnőttek, akik semmibe nézik a többieket. Vagy pedig nagy pofára esés következik belőle, amikor rá kell jönniük, hogy az élet nem habostorta.

2012. márc. 8. 15:47
 7/14 lizzi77 ***** válasza:
Csak annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy a mi távolabbi családunkban is van ilyen, agyon lett ajnározva, igaz okos is volt, elvégzett két egyetemet, de a nagy kímélésnek az lett a vége, hogy alkoholista lett, emberileg egy nagy nulla, gerince, mint a medúzáé.A másik véglet, amit a hatoska mondott, hogy a végletekig önző, beképzelt hólyag lesz az ilyen gyerekből.Egy dolog a versenyszellem belenevelés a kölyökbe, meg egy dolog a piedesztálra állítás.
2012. márc. 8. 16:35
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Akkor a közemberek is értsék. Egy jó szülő, ráadásul ha tanulta is és látja amit más prolik nem csak szakember látja. Egy gyermeknek észre veszi azon jellemzőit és vonásait és képességeit amelyek számítanak. Majd büszke lehet az iyen szülő magára, hogy szertettel és gondoskodással fejleszti a gyermekét. Persze ez annak bonyolult aki a gyermekében csak egy gyereket lát. Én tudom , hogy miről van szó és ezért nem is bolnyolítom nagyon a dolgot, mert akkor ez vita fórum lehetne az átlagos és nem átlagos között. Még mindig jobb egy gyermeket így nevelni, mint anyucinak a gyermeke csupán pénzbiznisz .Majd a gyermek a rossz és hibás mindenért, mint anyuci el gondolkodna magán. Majd végül a gyermekének akiből gyazdag lett, mert a volt férjet jól lenyúlta végül lessz akárhanyadik apja és azt sem tudja ki az apja.

Van ilyen ismerősöm . Két fiú gyermekük van. mindketten kitünővel végezték az egyetemet, most mindkettőnek boldog családi élete van. Akkor nézzük meg mi a jobb. Ki hozni, szertni a gyermeket, mint apucit agyonverni a gyermekkel.Vagy egy kápszeres roncsot nevelni, vagy lelkileg sérült gyermeket nevelni. Jó lenne az ilyeneket nem kritizálnák az akárkik is, nem kellene féltékenynek lenni rájuk és elitélni őket.miért nem itélik el a gyerktartásért küzdő nőcskéket , akik félrelépnek házasságuk alatt, akik a gyermekkel zsarolják a voltjukat. Nem olvastam még itt olyat aki ezt sérelmezte volna?????????????

2012. márc. 8. 18:27
 9/14 tetris ***** válasza:
Majd figyeld meg magadat, amikor szülő leszel! Egy apa-anya hajlamos a saját gyermekét kivételesen tökéletesnek látni. Én is olyan tökéletesnek látom az enyémeket, és olyan büszke vagyok rájuk!!!!! És annyira szeretem őket, hogy legszivesebben világgá kürtölném!!!
2012. márc. 8. 18:29
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van egy ilyen ismerősöm,értelmiségi családból származik.Ott is ez ment,istenítették a kölköt.Jutott valahova az életben a gyerek,letett valamit az asztalra,nem egy léhűtő,de egy gerinctelen senki.Elég sokat bántott régen,amikor gyerekek voltunk.Én voltam a hülye és ő volt a nagy,az okos,a mittomén még ki,amikor ott voltak a szülei(!).Később miatta elvesztettem egy munkát,ami fontos volt nekem,mert megbíztam benne.És amikor becsöngettem hozzájuk reklamálni,kaptam a szülőktől,a kis majom meg nem jött ki.Ilyen gerinctelen embereket nevelnek,nem vagyok rájuk büszke.Lehet,le fognak pontozni a kis gyűlöletbeszédekért,de hát ez van,tényleg idegesítő,hogy egyre több ilyen ember lesz.Fontos az egészséges önbecsülés,de azért nem kell ennyire túlzásba esni...
2012. márc. 8. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!