Érdemes még tovább tűrni ebben a házasságban?
19 éves koromban ismerkedtem meg a férjemmel. Minden szép és jó volt,szerettük egymást. Ahogy teltek az évek, és ahogy felnőttem, egyre inkább jöttek elő olyan problémák, ami miatt nem vagyok olyan boldog mellette. Több olyan tulajdonsága, megnyilvánulása van,amit én nem tudok elfogadni. 2 éve gyakran visszatérő vitatkozásaink vannak. ő azt mondja, ne akarjam őt megváltoztatni, ő ilyen, a jó tulajdonságait szeressem. Olyan alapvető dolgokban különbözünk, mint: Ő nem romantikus alkat, nekem pedig jólesne néha,és nem kéne könyörögnöm. Szerinte én zaklatom őt és idegesítem, erre ezt mondja: inkább 12 órázik a melóhelyen, csak hogy ne velem legyen, majd akkor jön haza, ha már én alszom. Szánalmas. Én mindent megcsinálok itthon, várom haza vacsival, hűséges vagyok hozzá és ez a köszönet. Azt mondta, ha mégis úgy döntenék, hogy válunk, akkor ő tiszteletben tartja a döntésemet és nem fogja magát rám erőltetni. Más ezt hogyan látja? Előre is köszönöm a válaszokat!
27/N
Hát az nekem is fura, hogy inkább túlórázik, minthogy hazamenjen hozzád. Szerintem beszélgessetek sokat, vitassátok meg a problémákat, szervezzetek közös programot, olyat amit mindketten élveztek, és mondd el neki, hogy szeretnéd megmenteni ezt a kapcsolatot, segítsen benne.
Vagy lehet érdemes lenne egy kevés időt egymástól távol tölteni, mert lehet az is segítene. Valamelyikőtök menjen el kikapcsolódni, 2 hétre, vagy akármi...
Az is lehet, hogy csak befásult a melótól meg az általános morálromboló hangulattól. Depressszió meg ilyenek, tudod. Lehet, hogy egy hosszabb pihenés, töltekezés kéne.
De ezt én innen nem tudom megmondani, beszéljétek meg mire van szükségetek.
Neked van munkahelyed? Mivel azt irod, mindent megcsinálsz otthon..kettő nem zárja ki egymást.De ha Te egyedül vagy otthon, várod, hogy hazaérjen, beszélgessen, romantikázzon, és ő hazaérve, csendre, nyugalomra vágyik?? Csak egy kicsit, mig mondjuk megvacsorázik...megadod neki ezt a minimális nyugalmat?? Fárasztó munka, dilis kollégák után
meleg családi fészek várja?
Nőpárti vagyok, de néha a másik véleményét is ismerni kellene.
55 éves nő.
Nem hiszem, hogy van jövője.
Inkább most válj el, mint később.
Később még nehezebb lesz!
"Úgy érzem,hogy olyan se vele, se nélküle helyzet van köztünk, és ez nagyon nyomaszt."
Akkor vedd a kezedbe az irányítást, és dönts: vele maradsz ugyanígy, vagy nélküle éled tovább az életed. Úgy veszem észre, hogy a rózsaszín köd elmúltával te benneragadtál egy olyan kapcsolatban, ami semmi szempontból nem kielégítő sem számodra, sem neki...
És igen, gyakorlatilag közölte, hogy válj el nyugodtan, ő még ahhoz is kényelmes, hogy beadja a papírokat. Szerintem még egyszer utoljára tehetnél neki egy szivességet.
(és amúgy a válást pont arra az esetre találták ki, hogy ha már két ember elk.rta, és rosszul választott, ne kelljen egy életet végigszenvedniük együtt. Mert minek? Lesz ez jobb? Hogy lenne és miért?)
"Azt mondta, ha mégis úgy döntenék, hogy válunk, akkor ő tiszteletben tartja a döntésemet és nem fogja magát rám erőltetni."
Ebből nekem nem az jön le, hogy a férj arra célzott, hogy válni akar. Inkább az, hogy a kérdező felvetette, aztán meggondolta magát, a férj úgy érzi ő már tehetetlen, már inkább a munkába menekül, ő nem akar válni, de ha a kérdező igen, akkor ezt tiszteletben tarja.
Ti úgy gondoljátok, én így, azt meg hogy a férj valójában hogy gondolta, csak a férj tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!