Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érdemes még tovább tűrni...

Érdemes még tovább tűrni ebben a házasságban?

Figyelt kérdés

19 éves koromban ismerkedtem meg a férjemmel. Minden szép és jó volt,szerettük egymást. Ahogy teltek az évek, és ahogy felnőttem, egyre inkább jöttek elő olyan problémák, ami miatt nem vagyok olyan boldog mellette. Több olyan tulajdonsága, megnyilvánulása van,amit én nem tudok elfogadni. 2 éve gyakran visszatérő vitatkozásaink vannak. ő azt mondja, ne akarjam őt megváltoztatni, ő ilyen, a jó tulajdonságait szeressem. Olyan alapvető dolgokban különbözünk, mint: Ő nem romantikus alkat, nekem pedig jólesne néha,és nem kéne könyörögnöm. Szerinte én zaklatom őt és idegesítem, erre ezt mondja: inkább 12 órázik a melóhelyen, csak hogy ne velem legyen, majd akkor jön haza, ha már én alszom. Szánalmas. Én mindent megcsinálok itthon, várom haza vacsival, hűséges vagyok hozzá és ez a köszönet. Azt mondta, ha mégis úgy döntenék, hogy válunk, akkor ő tiszteletben tartja a döntésemet és nem fogja magát rám erőltetni. Más ezt hogyan látja? Előre is köszönöm a válaszokat!

27/N

2012. szept. 20. 11:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
89%
Tök hülye vagy, hogy még nem váltál el...
2012. szept. 20. 12:14
 12/29 A kérdező kommentje:
Úgy érzem,hogy olyan se vele, se nélküle helyzet van köztünk, és ez nagyon nyomaszt.
2012. szept. 20. 12:15
 13/29 anonim ***** válasza:
67%
De mi történt??? Basszus együtt voltatok 8 évig és most hirtelen megváltozott? Csináltál valamit? Mert én ezt nem értem.:O
2012. szept. 20. 12:20
 14/29 anonim ***** válasza:

nem romantikusak a pasika z igaz,de hogy nyűgnek érezze ,hogy veled legyen az gáz!!!

nekünk 2 kisgyerekünk van,sokszor nagyon nehéz és fárasztó de párom sose mondta azt hogy nem akar velünk lenni....Ahogy végez siet haza ,hogy velem-velünk legyen!!!Az estét is alig várja ,hogy aludjanak a kicsik csak hogy együtt legyünk kicsit kettesbe..pedig nem is vagyok csinos,sőt duci vagyok!Sokszor elgondolkodok mit akar velem a párom mikor ő elég jó pasi,jó alakkal,én meg egy pufika(pajzsmirigy beteg vagyok)

Szóval én a helyedbe válnék,főleg ha még gyerek sincs.Könnyen találsz még új partnert.27/N

2012. szept. 20. 12:22
 15/29 anonim ***** válasza:
94%

Nem érdemes. Ha nincs gyereketek, akkor válj el mielőbb! Jobban jár mindkettőtök. Ha gyerek lenne, már sokkal nehezebb ügy lenne, mert a gyerek sínylené meg, hogy elválnak a szülei, vagy együtt maradnak veszekedve, ez egyik sem jó megoldás.

De amíg nincs gyerek, igaz, hogy csúnya dolog házasságot bontani, de a jelek szerint nem lesz egyetértés köztetek.

Túl hamar házasodtatok, nem ismertétek még alaposan egymást, és másfelé változtatok. Van ez így sajnos.

A férjednek igaza van abban, hogy ne akard megváltoztatni. Nem szabad senkit változtatásra kényszeríteni, ha addig jó volt úgy, főleg nem.

Neked is igazad van, hogy több törődést igényelsz. Ő se akarjon megváltoztatni, hogy ne igényeld ezt..

Még az is lehet, hogy ő úgy alakult idővel, hogy még több szabadságra vágyik, te meg még több együttlétre. Ez pont az a kor, amíg még nem mindenki tudja magáról és a párjáról felmérni ezt a különbözőséget.

Szerintem még jó időben kapcsoltatok!!! Mindketten találhatok jobbat!

Persze az is benne lehet a pakliban, hogy van valakije, és azért hidegült el, nem meri bevallani és műbalhét okoz, hogy te válj. De akkor sem jobb a helyzet.

Az is lehet, hogy nincs senkije, csak a maga akarata szerint szeretne veled együttlenni, aztán ha nem alkalmazkodol, akkor nem ragaszkodik hozzád. Talán úgy van vele, hogy nem érdekli, hogy vele maradsz-e.

Ez sem jó...

Én tuti válnék. Ezt csak úgy lehetne helyrehozni, ha mindketten helyre akarnátok hozni...

2012. szept. 20. 12:25
 16/29 anonim ***** válasza:
Mindenképp válj el, még fiatal vagy nagyon.
2012. szept. 20. 12:25
 17/29 anonim ***** válasza:
66%

Ez így leírva már bocs a sok "válj el" válaszolótól, de egy elhanyagolt házasság alap leírása, igazából nulla infóval. Kb. ugyanannyira helyrehozható, mint nem.

Egy értékelhető válaszhoz szerintem ennyi infó, és csak tőled, túl kevés.

2012. szept. 20. 12:47
 18/29 anonim ***** válasza:
43%

"Jól nézel ki?"

Egy ártatlan, ám lényegretörő kérdés:DD

Mindent megcsinálsz otthon, várod vacsival és nem csalod meg? Ezek az extrák a kacsolatodban, ezért emelted ki őket? Tehát te magasabban kvalifikált nő vagy aki az átlagon túltesz mert mindent megcsinál otthon és nem csalja meg a férjét? Ez egy ilyen grátisz?

12 órát melózik, mire hazaér leesik a feje és jöjjön a gyertyafény? Ez egy munkahelyen úgy van hogy szólok a fönöknek utálom az asszonyt, jó akkor maradhatsz benn éjszakára is? Nem úgy van hogy ezen a munkahelyen 12 órát kell melózni és kész?

Mégis mire számit egy nő mikor kimondja a boldogitó igent? Nonstop gyertyafény és romantika? A férjük nem fog melózni, lesz egy nagy pénzfájuk amiröl idönként szedik le a lovét, de azon kivül csak utazás, romantika és Brad Pitt testü férj még sokadik évfordulón is?

Ha egyik megvan másik hiányzik, lényegtelen. Keresed amivel meg tudod magadnak indokolni miért is fogsz izgalmas kalandokba keveredni.

Ha van romantika akkor miért nem utaztok. Ha utazás is van akkor miért nem néz úgy ki mint Brad Pitt abban a filmben.

Én is azt javaslom válj el, de én nem a te érdekedben teszem ezt. Ki fogja ezt a szerencsétlen srácot ápolni mikor beteg lesz? Te biztosan nem. 19 éves korod óta fogja a kezed de erre már nem is emlékszel.

Ő is kezdje ezeket neked sorolni? Mikor hova vitt és hányszor, hányszor emelt fel mikor a földre ültél, mennyi lovéba és energiába van neki a vágyaid és a terveitek, mennyi törödést kaptál tőle mikor segitségre szorultál.

Ezekre emlékszel? Nekem úgy tünik hogy nem, ezeken úgy siklasz keresztül mint kés a vajon és csak egy dolog érdekel: hol a romantika?

Hát b+ a romantikádat.

2012. szept. 20. 12:50
 19/29 anonim ***** válasza:
64%
fogalmam nincs miért lettem lepontozva.Szerintem /legalábbis nekem/ érthetetlen az hogy egy pár 8 évig együtt van,aztán egyik napról a másikra a férj "meghülyül" és válnak...Most ez mi? Valaminek történnie kellett,csak azt a kérdező nem írta le.Ezért nem lehet megválaszolni a kérdést mert fogalmunk sincs a részletekről.
2012. szept. 20. 12:54
 20/29 anonim ***** válasza:
92%

Kaptál egy egyértelmű célzást arra, hogy ő nem bánná, ha elválnátok. Éppen csak azt nem mondta: "arra várok, hogy kimondd: válni akarok!"

Szép, hogy szeretnéd még menteni a menthetőt, de MOSTMÁR nem lehet. Azt nem tudjuk megítélni, hogy a dolog miatta, miattad, vagy közös hibáitok miatt csúszott félre, de eléggé egyértelmű, hogy a házasságotok púp a hátán, és örülne, ha nem így lenne, ellenben valószínűleg nem szereti a konfliktusokat és nem akarja ő kezdeményezni a bontópert.

Javaslatom: konzultálj egy ügyvéddel és irány a bíróság.

2012. szept. 20. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!