Hogyan mondhat le egy férfi gyerekről, aki házasságban, de különélés alatt született?
Figyelt kérdés
Egy barátom 5 éve különél a feleségétől. Tavaly az asszonynak fia született aki a barátom nevére lett anyakönyvezve. A gyermeket a vérszerinti apja nem kívánja a nevére venni, az anyja pedig a barátomat pereli gyerektartásért, azt állítja hogy tőle van, pedig ez nem igaz, 5 éve nem is találkoztak. Sajnos dns vizsgálatra nincs pénze. Mit tehet a barátom ebben az esetben?2012. szept. 19. 18:35
11/18 A kérdező kommentje:
8-as: Ha ez még mindig így van, akkor semmi gond, de nem kell az anya beleegyezése, v. kötelezhető rá?
2012. szept. 19. 19:04
12/18 anonim válasza:
Igen kötelezhető rá, bírósági úton.
13/18 A kérdező kommentje:
9-es: Mondjuk én is azt hittem, hogy legalább 100000, köszi, ez még jól jöhet.
2012. szept. 19. 19:06
14/18 anonim válasza:
Birósság kötelezi rá, ott nem tudja visszautasítania, alá kell írnia a beleegyezést. Forduljon ügyvédhez. Inkább mint akár a gyerek 25. éves koráig fizesse a fizetése 20%-át.
15/18 anonim válasza:
Ha a nö elinditja a gyerektartási pert, akkor ha a férj kijelenti, hogy nem ö az apa, a biróság elrendelheti az apaság vizsgálatát - a költségeket a vesztes félnek kell fizetnie: ha ö az apa, akkor neki, ha nem, akkor a nönek.
Mellékesen ha a nö az igazi (biológiai) apát perelné, akkor is ugyanez van, a bíróság elrendeli a vizsgálatot és a vesztes fizet. Söt ebben az esetben a férfinek még a gyerektartást is kell fizetnie. (Az teljesen lényegtelen, hogy elismerte-e az apaságot.)
16/18 anonim válasza:
Most lehet hogy hülyeséget mondok, de házasságon belül, nincs gyerektartás???? Hogy perelheti anyuka, amikor ők papíron házasok, és közös gyerekük van??? Ez setben nincs gyerektartás!
17/18 A kérdező kommentje:
Házasságban is lehet kérni külön gyermekelhelyezési pert, gyermektartásdíj megállapításával együtt. Van ilyen. Szerintem a csaj azért próbálkozik a férjével, mert az ő nevére került és gondolom, azt hiszi, hogy a másikkal szemben eleve nincs esélye. Mondjuk én sem vagyok ebben járatos, azért tettem fel a kérdést, de akkor ezek szerint van mód rá, hogy ne kelljen idegen gyerek után fizetni a havernak. Gondolom jó sok ideig húzódik az ilyen per. Addig nem kell fizetnie?
2012. szept. 19. 19:26
18/18 anonim válasza:
Ne fizessen semmit, ha biztos magában. Amíg nem zárul le a gyerekelhelyezési per addig közös a felügyelet, szóval addig még el is vihetné a gyereket a játszótere. Ezt mondjuk én tuti nem hagynám ki, az apa helyében. Elmondanám az anyának, hogy akkor viszem a gyereket, tuti meg ijedne, aztán gondolkodna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!