Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjemtől kapott aranyláncot...

Férjemtől kapott aranyláncot eladnám a tudta nélkül, ti mit szólnátok hozzá?

Figyelt kérdés
Nem vette, hanem fiatal korába kapta a nagyszüleitől, de ő nem hord ékszereket ezért nekem adta, most pedig úgy érzem megválnék tőle némi pénzért. S talán egy vékonyabbat vennék, mert én azt jobban szeretem.
2012. szept. 19. 17:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
azt hiszem szepen leirtak, hogy mit szolna. ha ennek ellenere kellene az a vekonyabb lanc, akkor is vagy sajat penzbol vegyel, vagy MIUTAN a ferjeddel megbeszelted, a mostanibol csinaltass ujat.
2012. szept. 19. 17:34
 12/20 MRC31 ***** válasza:
100%
Tiszteld és becsüld a férjed legalább annyira, hogy megkérded tőle mit szólna hozzá. Egy házasságban az őszinteség alap kellene, hogy legyen, na nem kioktatni akarlak, de én felbőszülnék ha ilyet tennének velem és nem a lánc miatt... hanem mert nem tartana az illető annyira fontosnak, hogy kikérje a véleményem. A döntés és minden azzal járó felelősség a Tiéd.
2012. szept. 19. 17:35
 13/20 A kérdező kommentje:

Igazából abszolút nem tartjuk családi örökségnek, de köszönöm a hozzászólásokat, tiszteletben tartom a mások elveit.

Talán én vagyok ennyire könnyelmű. Én valahogy nem kötődök a tárgyi dolgokhoz, ez férjemre is igaz. Az emlékeimet mind a szívemben őrzöm, nem holmi "kacatokban" Ezért is nincs a házunkban sok csecsebecse.

Egyébként, nem úgy adta nekem, hogy: Figyelj itt a családi örökségem egy része, nagyon óvd és őrizd, majd a lányunknak tovább adjuk, stb.

Hanem, ott van, hordjad, tudod én utálom az ékszereket, nekem nem kell. Felőle ott "rohadna" a fiók mélyén.

Szóval számon se tartja.

Kérdésemmel csak a mások hozzáállására voltam kíváncsi.

2012. szept. 19. 18:00
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
De ha ez így van, akkor miért a tudtán kívül szeretnéd ezt véghez vinni?
2012. szept. 19. 18:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a férjed is most könnyelmű. De majd mikor ő is nagypapa korú lesz, hatalmas kincs lesz a nagyszülei ajándéka, vagyis csak lenne, mert már sehol sem lesz. Jobb családokban az ilyesmiket nagy becsben tartják. Rám nem maradt a nagymamámtól ékszer, mert nem voltak ilyesmijei, de ha lenne, őrizném, az biztos. Nekem csak egy megsárgult 85 éves képem van róla kislánykorából.
2012. szept. 19. 18:43
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt tőle kérdezd meg!

Ha rábólint akkor olyan láncot veszel belőle, ami neked tetszik.

Mondjuk én biztos nem csinálnék ilyet, de hozzáteszem, hogy én nagyon szeretem az olyan dolgokat,ami mondjuk a nagymamámé volt. Ennek számomra sokkal nagyobb értéke van, mint egy újabb/modernebb ékszernek.

2012. szept. 19. 18:55
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem kötődöm kifejezetten a tárgyakhoz, de azért van olyan, amihez igen. 11-2 éves koromban a nagymamám a kezembe nyomta a jegygyűrűjét, amit anno a nagypapámtól kapott. Már akkor több 10 éve elváltak útjaik, tehát neki nem jelentett semmit, nekem viszont igen. Persze nem 11 évesen, hanem most. Valahol bennem van, hogy ha ez nem lenne, talán én sem lennék. Széfben őrzöm, nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, ha egy szerettem szívesen hordaná, akkor megengedném minden további nélkül. Nem az én stílusom, én nem viselem úgysem. DE! Valahol még is csak egy emlék és igencsak kiakadnék, ha valaki a tudtom nélkül akarna túladni rajta!!
2012. szept. 19. 19:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt tudom javasolni, hogy mindenek előtt beszéljétek meg.
2012. szept. 19. 20:07
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Sem családi örökségként, sem "nesze hordjad"-ként nem adnám el szó nélkül. Az előbbi esetben eszembe sem jutna, utóbbi esetben pedig megkérdezném a véleményét.
2012. szept. 19. 23:33
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha neki sem jelent semmit kérdezz rá,és ha belemegy akkor simán eladhatod.Tudta nélkül ne tedd.

Nekünk is van egy csomó aranyunk,semmit nem használunk.Egy két dolog kivételével be lesz olvasztva és a lányunk kap majd valami szépet.Igy a dolog nem vész el csak átalakul.

2012. szept. 20. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!