Hogyan titkoljam el a családom elől, hogy otthagytam az egyetemet?
Ez már a sokadik jelentkezésem volt egyetemre, de megint nem jött össze és ott kellett hagynom. A családomból 2 ember tudja, a többieknek úgy terveztem,hogy egyáltalán nem szólok, mert így is hosszú ideig hallgattam a megjegyzéseiket ezzel kapcsolatban ás nem akarom,hogy megint rajtam röhögjenek. Főleg 1 embernek nem szeretném elmondani, mert lehet nem élné túl(idős és mániája,hogy főiskolára járjak, állandóan erről beszél mindenkinek és addig sz.ar vagyok a szemében amíg nem járok ki egy egyetemet) ezen kívül pénzzel is támogat néha. Ha ez kiderülne, szerintem kitagadna...:)
Egyáltalán el lehet ezt titkolni egy teljes évig?(amíg újra nem jelentkezem)?
1 év múlva mitől lennél jobb helyzetben, mi mentene meg a családi rosszalástól?
Nem csak az lennél akinek túl magas mérce az egyetem hanem hazúg sőt tolvaj is lennél.
Minnél elöbb tud le a dolgot kár halogatni.
Olyan nyelvszak is létezik, amire nem kell tudni a nyelvet, mindenki egyszerre nulláról kezd. Pl: skandinavisztika
Ha az első héten sem értetted a bevezető órákat, akkor tényleg nem neked való. Viszont azt nem értem, hogy ilyen tudással hogy vehettek fel???? Vissza kéne hozni a szóbeli felvételiztetést, hogy ez időben kiderüljön.
Én mérnöknek tanultam. VOlt egy tárgyunk ahol egy Angol egy angol tanárnőnk volt. Ő tartotta az elméletett. Nekem sok volt a lemaradásom és és még magyarul sem tudtam mit kell csinálni... a tárgyat felvették 300-an és abból csak 40-en kaptak aláírást(!)
Én meg megfogadtam, hogy akkor is átmegyek elsőre! És belehúztam. Tanultam éjjel nappal. Gyakoroltam idősebb hallgatókkal, elmentem konzultálni és ha kellett akkor ezerszer el aktivitiztem a tanárral, hogy mit is akart mondani.
Az egyetemen ez a mentalitás a hasznomra vált. Ugyanis egyetemen senki nem kérdezte, hogy tanultam-e vagy felkészültem-e rá. Megcsinálod vagy nem? Ennyi volt.
Egytemen senkit nem érdekel, hogy mit tudsz. Teljesíteni tudod a követelményeket vagy nem?
És kb. az életben is ez lesz. Fiatal mérnöknét senki nem kérdezte, hogy mit tanultam. Csak annyi érdekelte őket, hogy megtudom-e csinálni-e vagy sem?
Szóval nincs idő felkészülni. Időközben kell képezni magad.
Másik: az egyetem nem középsuli. Semmit nem adnak a szádba. Neked kell összekaparni a tudást. Ők követelményeket állítanak adnak egy kis segítséget, de 70%-ban önerőből kell összekaparnod mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!