Van olyan, hogy valaki úgy él kapcsolatban hogy nem is szereti igazán a párját?!?
Mostanában egyre több kísérteties hasonlóságot vélek felfedezni barátnőm kapcsolata és az én kapcsolatom között.
Barátnőm egyszer volt nagyon szerelmes, élete első szerelmébe a jelenlegi kapcsolatában már 2 éve van együtt, de azt mondja nem szeret úgy ahogy kellene. Hiányzik a "régi" érzés. Párja a világot mindent megtenne érte, a csillagokat lehozná neki, imádja és mindennél jobban szereti, meglehetősen el is kényeztette. Barátnőm azonban mindig panaszkodik, mindig megállapítja, hogy nem jó a kapcsolata, újra azt a szerelmet akarja érezni amit már egyszer érzett és elhatározza hogy szakít. Persze soha nem lesz belőle semmi.
És itt van az én kapcsolatom. Párom egyszer volt nagyon szerelmes az első szerelmébe, becsapta és megcsalta. Itt vagyok én, aki senkit nem szeretett annyira azelőtt mint a jelenlegi páromat. Persze nem olyan végletesen mint barátnőm esetében, mert én még használom az eszem és figyelek arra, hogy nehogy kihasználjanak. De mégis azt érzem, hogy párom nem szeret eléggé. Ha nem látna 2 hétig talán minimálisan hiányoznék neki, de feltalálná magát, ha kidobnám talán búslakodna pár hétig de túlélné. Nem halmoz el a szeretetével, nem bizonygatja nem érezteti, hogy mennyire nagyon szeret, csak épp hogy. Csak annyit kapok, hogy ne szakítsak vele és higgyem el, hogy tényleg szeret. És áltat, hogy majd idővel közel enged magához és minden jó lesz. Ezt ő azzal magyarázza, hogy már nem tinédzser(30éves). Már nem engedheti meg magának, hogy valaki annyira az élete részévé váljon, hogy ha elveszíti teljesen összeroppanjon.
A kérdésem az lenne, hogy lehet nem szeret igazán? Lehet csak elvan velem, úgy mint barátnőm pasijával? És ha így van akkor ezek az emberek barátnőm/(párom is esetleg) miért nem lépnek ki a kapcsolatból és keresik meg azt, aki őszinte szerelmet tud kiváltani belőle?
Szerintetek igaz lehet, amit párom mond? "Kiöregedhetsz" a szerelemből és máshogy látod a kapcsolatokat vagy pedig nem én vagyok az az ember, akit őszinte szerelemmel tud szeretni? Én nem váltom ki belőle ezeket az érzéseket?
Mit gondoltok?
(25/N)
"Már nem engedheti meg magának, hogy valaki annyira az élete részévé váljon, hogy ha elveszíti teljesen összeroppanjon." – Szerintem itt a baj. Hogy még ha akár beléd is szeretne úgy rendesen, akkor se mer. Ami nagy hülyeség, mert így nem nagyon van értelme (pont a legjobb részéből marad ki), remélem, idővel rájön. A szerelemnek, a mély osszefonódásnak semmi köze ahhoz, hogy valaki tini-e.
Nem tudom, lenne-e értelme ilyen észérvekkel hatni rá.
Lehet hogy csak idő kell neki (nemtom, mióta jártok és mikor volt az excsaj), de lehet hogy már rég belédzúgott volna, ha te lennél neki az igazi. Szóval ezt sajna nem tudom, de a gondolatmenetével baj van, az tuti. Ha tényleg így gondolja azért, ha meg csak kifogás, és így akarja szőnyeg alá söpörni az alapproblémát (hogy nem szerelmes), akkor meg az a baj.
Nekem volt nemrég egy pasim, 2 hónapig. Ő 7 évig volt együtt egy lánnyal, ami nagynagy szerelem volt (és első). Nem sokkal később találkozott velem. Én bejöttem neki nagyon, és szeretett velem lenni, de egyértelmű volt, hogy szerelemről szó sincs. Éreztem a viselkedésén. Olyan passzív volt és időnként távolságtartó. Persze két hónap alatt nem feltétlen kell érzelmileg belemélyedni – pont ezért adta fel ilyen hamar. Hogy engem ne szivasson tovább, amíg nem késő. Én már nem voltam olyan messze a belezúgástól, de még pont megúsztam, szóval korrekt volt az időzítés. Pedig akkor sem volt még biztos benne, hogy nem működne később, de nem akarta ugyanezt eljátszani mondjuk fél év után. Egyszerűen nem tud most szerelmes lenni, valszeg bárki másba se, kicsit egyedül kell lennie. (Amúgy elhangzott az elején, hogy "talán nem mer még érzelmileg elköteleződni", ez egy intő jel volt, de aztán pozitív változást figyeltem meg, és ő is hitt benne, hogy megtörténik a csoda, de aztán mégse.)
Szóval óvatosnak kell lenni az ilyen "volt egy nagy szerelme" kategóriás, befordult pasikkal, én még egész jól megúsztam.
Azért évek alatt már akkor is illett volna megmutatnia, hogy közel tud engedni magához, már ha egyáltalán képes rá.
Szerintem vagy hülyít, és akkor majd leshetsz, ha egyszer vki más iránt fellángol.
Vagy ilyen langyos iszap típus.
Egyik esetben sem érezném jól magam ilyen kapcsolatban, ahol tök nyilvánvaló, hogy a töredékét nem kapom annak vissza, amit adok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!