Anyukám elképesztő módon igénytelen és lusta lett. Mit tegyek?
Teljesen el van hízva, de ő ezzel nem törődik. Panaszkodni persze panaszkodik, de ennek dacára egy ebédre többet eszik, mint én egy nap alatt, pedig azért én is szeretek enni. A fogorvos kemény 5 perc sétára van, de még oda is kocsival megy, nem mozog semmit. Nem dolgozik egyáltalán, elméletileg itthon van házi asszony státuszban, de ő a házi asszony fogalmától igen csak távol áll. Ugyanis a házi munkát mi, a gyerekei csináljuk, ha bírjuk. Mert bátyám is, én is dolgozunk és tanulunk, tehát túl sok időnk nem jut rá, ezért szegény nővéremnek kell ezeket megcsinálnia, aki mellesleg terhes, a 7. hónapban van. Anyukám meg ül a gép előtt vagy alszik. Egyszer kiszámoltam, 16 órát tölt, csak fekvéssel és ebben nincs benne, hogy reggel játszik a géppel meg este TV-zik. Nem dolgozik semmit. Itthon egy szál bugyiba rohangál, az utcára is úgy megy ki. Olyan kellemetlen, mert ugye nővéremhez meg jön a védőnő és ő is már mondta, hogy így csak nem kéne, de hát anyukám sz@rik bele. Az hogy a kaja felett cigizik már komolyan mondom csal mellékes. Én is dohányzom meg bátyám is, de eszünkbe nem jut akár a szobánkban rágyújtani, mindig kimegyünk az erkélyre, nem hogy az étel felett ott hadonásszunk a bagóval. Nem egyszer előfordult, hogy hamut találtam a tésztában... Mit csináljunk, mert nagyon elegünk van? Nagyim is mondta, hogy nem érti mi lett a lányából, ez régen egy dolgos asszony volt, most meg egész nap csak fekszik és nyivákol. Tudom nem szép így beszélni anyukámról, de én nem fogok miatta szégyenkezni mások előtt.
Ui: olyan válaszokat nem kérek, hogy költözzek el, köszönöm!
Hát kitartás, nem lehet könnyû!!
talán szembesíteni kéne az általad leírtakkal.
ha nem segít akkor keményebben fellépni, úgy értem, ha otthon ül, és ti tartjátok el a családot, akkor megszabni, hogy ha cigizni szeretne menjen ki az erkélyre!
azt pedig nem tudom elképzelni, hogy elnézni, hogy a terhes lánya dolgozzon!!
szabályokat kéne szabni neki, beosztani a házi munkát (nem kímélve, csináljon meg szépen mindent, ami rá esik, ha a terhes lánya meg tudta csinálni, akkor....), megmondani, hogy kb. 440 Ft-os benzin mellett majd, ha ô fizeti akkor 5 perces útra viheti az autót!
lehet nem szép dolgok, de ha hatásos....?!
Mindenképpen rá kellene venni hogy dolgozzon valamit.
Az elfoglaltság sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!