Miért egyre színvonaltalanabb, sza. Rabbak ezek a mai rajzfilmek a TV-ben? Mi ez az elképesztő, érthetetlen változás illetve külömbség a régiekhez képest?
Nem tudom egyszerűen megérteni, hogy ez mi??
Arra gondolok aki nem érezne együtt velem , hogy a régi rajzfilmek CartoonNetworkon, Nickelodeonon és a többi ilyen csatornán mind grafikailag, mind humor szempontjából és persze mind kreativitás szempontjából is sokkal "értékesebbek" voltak. Én is csak 17 vagyok mégis érzékelem ezt a hatalmas különbséget. Szerintem ez nem arról szól hogy más generáció vagyok és már nem értem a mai rajzfilmeket... nyilvánvaló, hogy sokkal rosszabbak, egyre rosszabbak. Nagyon sajnálom hogy a jó régi rajzfilmeknek szinte nyoma sincs. Hogy lehet ez?? Több értelme lenne annak ha évtizedekig ugyanazokat a rajzfilmeket vetítenék, hiszen MINGÍG VÁLTOZK (!) a nézőközönség, erre nem is gondolnak??
Aki nem érti mire ez a kirohanás, azt sajnálom de biztos sokan éreznek együtt velem. Nézhetetlenek a mai rajzilmek, semmi poén, grafika nulla, még tanulság sincs bennük csak tömör hülyeség. A régiek közül, nagyon sok szinte művészi szintű mese volt kis túlzással, ezek a mostaniak annyira értéktelenek és ezt nézik majd a gyerekeink??? nem fogják ismerni a klasszikus rajzfilmeket?? én így biztos nem fogom engedni hogy TV-t nézzenek, ezekből csak a színvonaltalan hülyeségeket fogják megtanulni nagyon szomorú.
Mert a gyerekeknek ez kell. Te pedig kezdesz megkomolyodni. Régen sem volt sokkal értelmesebb, csak hozzád nőttek és ezért nem tudod szubjektíven megítélni. A mostaniaknak pedig a mostaniak lesznek a kedvenceik.
Nekem az Ed Edd és Eddy volt a kedvencem :)
Mivel nem követem a mesecsatornák műsorait, kicsit utánanyomoztam mi megy mostanában. Ehhez port.hu-n lekértem az egyik gyerekkoromban indult csatorna műsorát, és a youtube-ot az azonosításhoz. Az eredmény az, hogy sajnos tényleg igazad van, a legtöbb már vállalhatatlanul borzalmas. Két régi darab van műsoron, a Thomas a gőzmozdony '84-ből, amit már gyerekként is utáltam az Arthur '96-ból, amit, hát nem csodálok, hogy eddig nem mertek műsorra tűzni. De utóbbiban legalább az animáció rendben van.
A Nickelodeon sincs jobban eleresztve, viszont meglepődve tapasztaltam, hogy a Cartoon Network-ön még fut a Dexter laboratóriuma, a Scooby-Doo és a Tom és Jerry. Bár a Dexter sem épp az animáció minőségéről volt híres.
Ami feltűnt, hogy egyáltalán nem is játszanak magyar animációs filmeket. Pedig régebben mindig ment egy-két Magyar népmesék epizód, vagy egy kis Krisztofóró is az import mellett. Néha egy-egy Mondák a magyar történelemből, ünnepeken meg akár egész estések, mint az Erdő kapitánya.
Persze vannak még jó animációs sorozatok, például az Avatar: Aang legendája, ami elvileg régebben műsoron volt a Minimaxon, a folytatása a Korra legendája, ami itthon még nem volt műsoron. Főleg utóbbi az animáció minőségét tekintve példaértékű, a történet is rendben van és a humor sem erőltetett.
Egyébként főleg a '90-es évek második felében mentek el a gusztustalanság irányába. A harmadikkal nem is értek egyet, mert főleg az animáció minőségében, tényleg hatalmas a zuhanás a régebben játszott filmekhez képest.
Egyetértek!
A mai mesék borzalmasak.Tesómmal már felnőttünk.Pár éve nosztalgiából leültünk a Cartoon Network elé...egyszerűen nézhetetetlen...
Emlékszem,ilyeneken nőttem fel,mint pl Hey Arnold.Humoros volt,lehetett vele azonosulni,a szeretet és a jóság fontosságát közvetítette,és még tanulságos is volt!
És még sorolhatnám.Ezek a mai idegesítő robotos,verekedős,humortalan hülyeségek nagyon rosszak.
Borzalmas egyébként...
Olyan mesékre, mint a Hupikék törpikék, amin generációk nőttek fel, kirakják a a karikát, az öldöklőseket meg simán lejátsszák. Régen hétvégén is felkeltem 6-kor, hogy megnézhessem a régi meséket. Mondjuk az Oroszlánfejű herceget, a Papiruszt/vagy valami ilyesmit/, meg még rengeteg mesét, amire már nem is emlékszem :(
A kérdés konkrétan a TV-ben adott rajzfilemkről szólt, nem a rajzfilmekről általában. És a műsorba válogatott rajzfilmek régen általában jóval magasabb színvonalúak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!