Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adhatom ezt a nevet a kisfiamnak?

Adhatom ezt a nevet a kisfiamnak?

Figyelt kérdés

Egy gyereket terveztünk ezért megkapta mindkét kedvenc nevet. (Áron Bence) Most hogy jön az öcsi nem találunk olyan nevet ami tetszene. Jól tudom hogy lehet ugyanaz a neve két tesónak, vagyis megkaphatja a Bencét? persze úgy hogy a nagy csak az Áront használja

Illetve ilyen esetben ti adnátok a a kicsinek is második nevet, hogy ne T Áron Bence és T Bence legyenek?

Vagy ha a kicsi Bence Áron lenne az már nagyon fura? :) Férjem felvetése, nem tudom mennyire nyerő.

2012. szept. 9. 16:20
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
69%

Tóth Máté Gábor

Tóth Bálint Ákos

Tóth Csaba Donát

Tóth Gergő Maxim

Tóth Marcell Erik

Tóth Milán Zsolt

Szerintem ezek jól hangzanak :-)

2012. szept. 9. 19:18
 22/32 anonim ***** válasza:
Második keresztnév lehet ugyanaz .testvéreknél.Ismerek olyat hogy az egyik kislány Alexa Lilla,a tesója meg Vanessza Lilla
2012. szept. 9. 19:19
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg lehet Bence a kistesó. Ismerek egy Beáta Andreát (a Beátát használja), a húga neve Andrea lett.
2012. szept. 9. 19:35
 24/32 anonim ***** válasza:
24%

Nagyon ügyesek vagytok, hogy az első gyerekre ráaggattátok mindkét kedvenc neveteket. Ennyire nem terveztétek a másik gyereket?

Keressetek egy 3. nevet, mert ez így gáz.

2012. szept. 9. 20:35
 25/32 anonim ***** válasza:
Szerintem az első neve legyen Gergely, a második meg Bence v. Áron!
2012. szept. 9. 20:55
 26/32 anonim ***** válasza:

Jól írták páran, csak az a szabály, hogy teljesen ugyanaz nem lehet a 2 gyerek neve, ha ugyanaz az apa és az anya (ha 2-2 keresztnevük van, akkor ugyanaz a 2 nem lehet mindkettőnek ugyanabban a sorrendben).

Viszont azt gondolom, hogy a Bence nevet, ami az egyik leggyakoribb Magyarországon, amúgy sem lenne szerencsés egy igen gyakori vezetéknévhez adni, függetlenül attól, hogy a másik tesó 2. neve lett.

Szóval én már csak ezért sem adnám a Bencét a Tóth mellé.

Szerintem a Sebestyén és az Ármin is jó nevek. Mivel nem ikrekről van szó, szerintem nem lenne az sem zavaró/furcsa, ha Áron és Ármin lenne a 2 kisfiú (mondjuk ez esetben Ármin után valami más hangzású 2. keresztnevet választanék).

2012. szept. 10. 08:47
 27/32 anonim ***** válasza:

lehet..mert én Tímea Noémi vagyok...hugom meg Noémi Csilla:):):):)

24L

2012. szept. 10. 10:01
 28/32 anonim ***** válasza:

24/27: Miért lenne gáz? Lehet, hogy mindkét név egyformán kedvelt volt, és még ha terveznek is második gyereket, arra nincs garancia, hogy ugyanolyan nemű lesz.

Én írtam a Beáta Andreás példát. Amikor megtudtam, hogy mi a fiatalabb lány neve, egyből arra gondoltam, hogy a szülőknél a Beáta és az Andrea név is egyformán kedvelt volt. És úgy gondolkodtak, hogy mi van, ha csak egy lányuk születik? Így kapta meg az idősebb mindkét nevet, nem kockáztattak.

2012. szept. 10. 11:14
 29/32 anonim ***** válasza:
Olyat nem lehet hogy leadja az első a Bencét (gondolom nincs sok papírja ahol át kellene írni, ah egyáltalán lehetséges), marad Áron és a második meg Bence lesz? Nem tudom mennyi idős és hogy használjátok-e mindkét nevét vagy ő így mutatkozik-e be, mert ha benne tudatosult hogy ő Áron Bence, akkor nem adnám a másodiknak a Bencét semmilyen formában.
2012. szept. 10. 11:27
 30/32 anonim ***** válasza:
9-es vagyok megint! :D Eszembe jutott mégegy név:D Mátyás? :)
2012. szept. 10. 11:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!