Mik a tapasztalatok a családterápián?
Figyelt kérdés
Nekem a saját viselkedésemnek kontrolálása okoz gondot amivel a gyerekememet is rossz írányba terelem. (példamutatás)Gyerekpszichó ajánlotta a terápiát. Van olyan aki részt vett már hasonlón? Mit tapasztalt?2009. júl. 29. 12:22
1/7 anonim válasza:
A saját viselkedés kontrollálása szvsz inkább pszichodráma téma, de lehet kezdeni családállítással is, mert ott letisztul, mivel érdemes ott dolgozni és mivel drámában.
A Hellinger-féle családállítással tudok segíteni, írj privit.
2/7 anonim válasza:
Hopp, közben a kérdésre nem válaszoltam - nos, bármilyen terápia sikere azon múlik, mennyire akarod megoldani a problémát. A terápiák csak segítenek.
Én személyesen jelentősen javítottam életem minőségén - letisztult a szüleimmel való kapcsolatom, javult az önbizalmam, új szintre sikerült emelnem az emberi kapcsolataimat, hozzájárul az anyasággal és a nőiességgel kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Én Hellingerezek és drámázok is.
3/7 anonim válasza:
Nekem nincs személyes tapasztalatom, de azt vallom, hogy inkább meg kell próbálni, maint semmit sem tenni a kapcsolat alakulásáért.
4/7 anonim válasza:
Én voltam a férjemmel családterápián anno három éve. Utólag azt mondom, csak akkor ér az egész valamit, ha mindkét fél szívvel lélekkel meg akarja menteni a kapcsolatot. Ha nem, akkor következik be az, ami nálunk is bekövetkezett. Időhúzás volt az egész. A férjem tulajdonképpen csak azért jött el, mert megijedt mint az állat, hogy képes leszek lelépni mellőle. Eltelt három év, és terápia nélkül is tudom, hogy le kell lépnem.
5/7 A kérdező kommentje:
Nekem nem a férjem miatt hanem a gyerek miatt ajánlották a családterápiát mert én agresszíven is viszonyulok hozzá és ezt kéne kezelnem.
2009. júl. 30. 10:10
6/7 anonim válasza:
Pszichológushoz is el lehet menni. Van TB által támogatott pszichológus és pszichiátria is, körzeti orvos is tud segiteni, de ha nem akarod a tudtára adni, akkor felhivod a családgondozót, és megkérdezed hova lehet menni. De az okát ne mondd el nekik, semmi közük hozzá, másrészt nehogy bepánikoljanak h bántódása eshet a gyereknek aztán elinditanak egy lavinát: javaslom h családgondozónál ha telón érdeklődsz, még csak a saját nevedet se mondd be. Tapasztalatom van sajnos.
7/7 anonim válasza:
a mi terapeutánk egy igazi köcsög volt. Veresegyházon. Pár hónappal azelőtt vizsgázott le a tudományából és pedagógus volt eredetileg. Az első alkalommal borzasztó összeveszést provokált ki, a jelenlévő kiskorú gyerekünk előtt (12 éves) kérdezett olyan intim kérdéseket, hogy majd hanyatt estünk. Meg az, h miért váltunk el, mert ez egy ilyen történet. mert az ember feltétlenül a gyerek orrára akarja kötni h milyen dolgok vezettek a váláshoz. Megundorodtam tőle, sőt folyamatban van h feljelentem a magyar családterápiás egyesületnél, panaszt teszek ellene! egy szemét dög!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!