Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ezzel a...

Mit lehet tenni ezzel a kapcsolattal? [lent infó]

Figyelt kérdés

Már 10 éve legjobb barátnők vagyunk. Most mindketten 16 évesek vagyunk.

A szülei cigiznek, és 4 éve kipróbáltuk a cigit. Azóta anyum tudja hogy kipróbáltam, és hát nem örül/örült neki. De ő azóta folyamatosan cigizik, de a szülei neki tudják, és engedik is neki. Ha az én apukám tudná hogy a barátnőm cigizik eltiltana tőle az 100! Apukám nem is nagyon szereti a barátnőmet mer 4en vannak testvérek és így kicsit szabadabbá van engedve és csak a szája nagy. Anyukám szerint belevitt már 4 éve a rosszba. (De szerintem is,sajnos)

Mindketten másik városba tanulunk, és így ritkábban találkozunk suliidőben mint pl. nyáron. Az én iskolám erősebb és ha hívott valahova is suliidőben néha néha azért mondtam neki hogy most nem érek rá mert tanulnom kell. Erre ő megsértődött mert nem vagyok neki fontosabb mint a suli. (Túl nagyra van magával) Szóval ha nem az van amit ő akar akkor már baj van. És sajnos én vagyok olyan hülye hogy ő szabályoz engem.

EZEN SEGÍTSETEK KÉRLEK HOGY MIT TEGYEK HOGY NE LEGYEK ILYEN IZÉ!

A másik példa, hogy elhívtam nyáriszünetbe az egyik osztáyltáramat aki innen 80km-re lakik bulizni-aludni hozzánk. És a barátnőm besértődött hogy mi az hogy nem vele megyel el bulizni. Természetesen voltam akkora f*sz hogy lemondtam a barátnőmet, és elmentem vele bulizni. Csak hogy neki jó legyen.

Volt még olyan példa is, hogy egyik este megbeszéltük hogy másnap 1kor jön ide és megyünk pizzériába meginni egy kólát. Én másnap szépen elkészülődtem szépen kimentem az utcára és vártam, már fél 2volt és nemvolt itt. 2óraakor irt egy sms-t hogy bocsi de most keltem:) nincs kedvem elmenni kólázni. NA ERRE MIT LÉPTEM VOLNA?!

Normális embernél azvan hogy elkészülődik időben és mennek kólázni.

Újabb példa hogy megbeszéltük hogy sátorozunk X napon. És még aznap mondta hogy majd még hív, mondom jó. Nem hívot...nem hívott. Megcsörgettem telefonon, visszahívott. ( De ha akkor nem csörgetem meg sztem nem is hívott volna) És mondta hogy nincskedve sátorozni, ne ma sátorozzunk mert fáradt. Fáradt a """"legjobb"""" barátnőjére sátorozni?!!?!?!!!

Szóval röviden ennyi a történet. A segítségeteket szeretném kérni, de úgy hogy nem szeretnék beszélni vele, hanem inkább hogy mit tegyek hogy ne legyek ilyen naív, hogy neki mindig akármikor jó legyen. Mert így kb azt hiszi hogy nyalom a seggét akármikor....

Előre is köszönöm!

2009. júl. 28. 23:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez a barátnő nem hozzád való! Tényleg semmi jót nem tanulsz tőle és amilyen erőszakos és megbízhatatlan, előbb-utóbb belevisz valami rosszba. Símán épitsd le és barátkozz mással!
2009. júl. 28. 23:37
 2/3 anonim válasza:

Szia. Nekem is volt egy ugyanilyen barátnőm, totál ugyanazokat csinálta amiket leírtál. Én akkor 15 éves voltam, és tudtam hogy beszabályoz, egy darabig hagytam is, de mikor már elegem lett abból amit csinált, egyszer csak megszakítottam vele a kapcsolatot. Akkoriban még nem volt mobiltelefon meg internet, szóval könnyü volt. Egyszerüen nem mentem el többet hozzá. Így nem találkoztunk. Aztán évek múlva újra összetalálkoztunk és megint jóba lettünk, de már nem hagyom hogy dróton rángasson, mert én is felnőtt lettem, és van saját gondolatom! Ezt tudja már ő is! A mai napig a legjobb barátnők vagyunk, el kell fogadnunk egymást olyannak amilyenek vagyunk, csak persze tudni kell bánni is egymással! Ezt az évek alatt megtanultuk! :)

Neked azt tudom tanácsolni, hogy vagy szakítsd meg vele a kapcsolatot, vagy pedig állj a sarkadra és mondd meg neki a véleményed, hogy mi nem tetszik! Sok sikert! :)

2009. júl. 28. 23:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is voltam hasonló helyzetben. Egy időben oda jutottam, hogy pontozni kezdtem magamban a dolgainkat. És arra jutottam, hogy ha jól megnézem egy 20-as skálán, nálam az Ő "fontossága" majdnem kiveri a skála végét, míg én nála alig lehetek 2-3 pontos. Ennek fényében visszavettem én is oda Őt. És kész. A többit az idő meg is oldotta, egy darabig még találkozgattunk, de amikor rájött, hogy már nem tud zsarolni (mert utólag már tudom, hogy ez az volt), abbahagyta és el is tűntünk egymás életéből. Csak így. Minden vihar nélkül, simán.

Vannak, akik már korán, gyerekkorban megtanulják erőszakkal, érzelmi zsarolással érvényesíteni az akaratukat másokon. (Ez nem bűn, nem tehetnek róla, a környezetük olyan, hogy muszáj ezt kifejleszteniük magukban.) Viszont amíg találnak maguknak olyan barátot, társat stb. akit lenyomhatnak és ettől ők nagyobbnak érezhetik magukat, addig ezt nem is hagyják abba.

Remélem segítettem a saját történetemmel.

2009. júl. 29. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!