Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit csináljak?

Most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Anyuról és rólam van szó.Szerintem utál.Apuval szétmentek mikor 2 éves voltam mert apu részeges volt és anyut bántotta.Most folyamatosan azzal bánt hogy olyan vagy mint az apád. Elmegyek meglátogatni a mamám az idősek otthonában Ő is mindig ezt mondja,sőt olyan tanácsokat ad anyunak hogy pakolja össze a cuccaimat és ültessen fel az egyik buszra ami elvisz az apámhoz,mert neki nem kellek.Múltkor még pénzt is adott és hagyta hogy elmenjek. Kb 1 éve teljesen depressziós lettem,és elzárkózom mindentől.Alig mozdulok ki itthonról inkább bent vagyok a szobába és egyedül elvagyok.Amit régen imádtam attól most kiráz a hideg.Régen szerettem pl vásárolni,szerettem a divatot most azt sem tudom mi a divat.Mintha 2 évet átaludtam volna.Mióta 2 éve összevesztem a legjobb barátnőimmel nem vagyok önmagam.Kb mintha egy széket húztak volna ki alólam.Mindenen elsírom magam és hiperérzékeny lettem. A mamámnak kicsúszott a száján,hogy anyunak minek kellett 39 évesen még szülnie(mármint engem minek kellett..).Ő is velem kiabál mert állítólag én teszem tönkre anyut pedig semmit nem csinálok,anyu is velem üvölt folyton,mert neki milyen rossz de az senkit nem érdekel hogy nekem milyen szar.Sokan azt hiszik ha nem vagy beteg testileg akkor semmi bajod,és nem is értenek meg.Kb fél éve egy darab ruhát nem kaptam anyutól mert "kikell érdemelnem".140 e forintot keres a nevelőapám meg 150-et úgyhogy nekem senki nem mondja hogy azért nem mert nincs rá pénz.Könyörögnöm kell azért hogy ne szakadt iskolatáskába vigyem holnap a cuccaim ami már 5 éves. Gondolkodtam már az öngyilkosságon de nagyon félek megtenni,pedig senkinek nem hiányoznék.Szerintem semmi értelme már az egésznek.1 éve már ez megy.Mit csináljak hogy ne legyen ilyen rossz?
2012. szept. 4. 16:21
 1/5 anonim válasza:
Tanuljál. Keményen. Akkor felvesznek egyetemre, oda mész ahova akarsz, dolgozhatsz, elköltözhetsz. Ésszel bármit lehet.
2012. szept. 4. 16:33
 2/5 A kérdező kommentje:
jó és miből fizessem az egyetemet? Amúgy addig még 4 év.Én azt nem bírom ki
2012. szept. 4. 16:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Családsegítő. Minek az ilyennek egyáltalán gyerek?

Megkérdezted már Anyukádat, h minek szült meg? Már elég régóta feltalálták a legtöbb védekezési módszert. Örökbe adást. Hm? Én anyám nem válaszolt rá, de szurkolok, h a tied igen!

2012. szept. 4. 17:00
 4/5 A kérdező kommentje:
nem akarok családsegítőt mert kiakadnának nagyon
2012. szept. 4. 17:27
 5/5 anonim ***** válasza:

semmiképpen ne árts Magadnak! :)

és keresni kéne valakit, akiben megbízol, akiről nem kell Anyudéknak tudni, egy bizalmas.

ha van ilyen pl. az iskolában szociális munkás, mentálhigiénés szakember, pszichológus, egy kedves tanár, vagy lelkigondozó, ifjúsági segítő ?

akinek kiöntheted a szíved és aki segít, hogy újra önmagad lehess:)

van itt valami történet a családodban, amiről Te nem tehetsz, de mégis benned látják a bajt. Fontos, hogy bár ezt sokszor hallod, mégse hidd el!

nagyon rosszul teszik, hogy így bánnak veled, de gyűjts erőt, kérj segítséget!

ha jól értem kb. 14 éves vagy? van esetleg kollégium?

illetve, békülj ki a barátnőiddel:)

nagyon sokat tud segíteni egy kedves kis csapat!

ne maradj egyedül! nagyon fontos!

és ne hagyd, hogy lehúzzon a rossz kedv, csináld amit szeretsz, hobbi stb.

így lesz erőd túlélni:)

írjál, mire jutottál! :)

2012. szept. 4. 22:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!