Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy birnatok, ha a szulokkel...

Hogy birnatok, ha a szulokkel vagy az anyosekkal kene lakjatok? Nalatok mennyire kavarjak a sz. T, mennyire szolnak bele a dolgaitokba, kritizalnak, okoskodnak?

Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 21:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
65%

Az anyós csak távolról lehet jó anyós.

Anyóstól olyan messze kell lakni, hogy papucsban ne tudjon átjönni.

És még sorolhatnám az okosságokat, de azt hiszem az előttem szólok mindent elmondtak a szülőkkel való együttélés veszélyeiről.

2009. aug. 24. 05:48
 12/21 anonim ***** válasza:
6 évig laktunk a férjemmel és a gyerekemmel szüleimnél, hogy ne hitelre kelljen lakást venni. Anyagiakon sose volt veszekedés, jó volt, hogy bármikor vigyáztak a gyerekre. Viszont abból voltak viták, hogy anyu hajlamos mindenbe beleszólni, és amíg az ő lakásában laktunk nem nagyon mondhattam nemet. Most, hogy külön lakunk, és nem függök tőle anyagilag többet megengedek magamnak, előbb leállítom, ha okoskodik. Ennek ellenére, ha előről kezdhetném ugyan ezt választanám, nem mennék albérletbe, hogy utána életünk végéig a férjemmel a pénzen vitatkozzunk.
2009. aug. 24. 09:38
 13/21 anonim ***** válasza:

Mi apukámmal lakunk. Vannak összezörrenések, de ez inkább azért van, mert senki semmit nem tesz azért, hogy rend legyen vagy bármi, csak én.

Engem nagyon zavar a kosz meg a rendetlenség, ezért állandóan pakolok, rendezkedek, főzök, mosok, csak sokszor semmi értelme.

Persze vannak generáció beli különbségek miatt is összeszólalások, de az hol nincs.

Mi is szeretnénk majd saját házat, de egyelőre ez van és ezt kell elfogadni.

Amúgy meg imádom apukámat, úgyhogy az esetleges vitákon gyorsan túlhajtok és kész.

2009. aug. 24. 11:19
 14/21 anonim válasza:

Mi is együtt élünk, és hát folyamatosan beleszólnak mindenbe, anyukámat kikezdték, és hát végül elköltözött. Szóval eddig sem szerettem őket, de ezekután meg végképp nem.

17/L

2009. aug. 24. 11:21
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Mivel két külön család, két generáció, ezért én még anyukámékkal se laknék hosszabb távon szívesen, pedig imádom őket, de biztosan lennének surlódások. Én 10 évet éltem egy borzasztóan gonosz, rosszindulatú anyós mellett, nem részletezem, de pl. 10 percet ha késtem a szokott időhöz képest a munkából, már oltogatta a fiát, hogy talán megcsaltam és elszámoltatott. Soha nem adtam rá okot. Elváltunk, a mostani anyósom sokkal rendesebb, de már vele is volt konfliktusunk, amikor 5 hónapra odaköltöztünk hozzá, rögtön az első héten..... Ez a mai napig bánt, nem tudok ezen túljutni. Fellengzős, azt hiszi ő tud mindent a legjobban, aztán persze kiderül, hogy vannak bizony dolgok, amikhez ő is ugyanolyan buta, mint esetleg én máshoz... És amit én egy nőben nem nagyon tudok elviselni, hogy borzasztó kényelmes, első az ő kényelme, mindenben benne van, ha érdeke úgy kívánja. Szóval én CSAK a férjemmel és a gyerekemmel szeretnék együtt élni, senki mással. :)
2009. aug. 24. 12:09
 16/21 anonim ***** válasza:
Nos, az én szüleimnél gyakorlatilag hely nem lenne ilyen esetben (panel, és egy 11,7nm-es szoba az én kis zugom, ami 1 embernek még elég, de többnek már szűkös).
2009. aug. 24. 12:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Soha nem laknék anyóssal/anyuval.

Illetve mivel költözni fogunk a férjemmel, valószínűleg picit meg kell húznunk majd magunkat valahol, de 1 hónapnál nem tovább. Nagyon gyorsan fogunk pakolászni meg költözni :)

Egyébként jóban vagyunk mindkét szülővel, az egyik 50m, a másik 20 km-re lakik, de nem szólnak bele semmibe. Ők otthon, mi itthon.

Szerintem nem egészséges együtt élni, még ha sajna néha muszály is:(

2009. aug. 24. 15:37
 18/21 anonim válasza:
Inkább elmentünk albérletbe, minthogy valamelyikünk szüleivel éljünk, mert már az elején voltak gondok.Most is ott tartunk, hogy elég 2-3 óra ahhoz,hogy összekapjunk az anyósommal,így jó nekünk tőlük távol,de sajnos albiban.
2009. aug. 24. 22:30
 19/21 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem választanom kellett, hogy vagy a férjem, vagy anyós-apóssal együttélés, ugyanis férjem 20 évesen, 10 évvel a megismerkedése előtt azt gondolta, hogy sosem fog megnősülni (!!) és az össz lehetséges kedveíményes támogatást, hiteleket felvéve anyós házához épült. Azelőtt arról volt szó, hogy majd kapunk helységeket, mintha természetes lenne, hogy a 2 öregnek minek 2-szer akkora lakrész, mint egy családodt tervező fiatal párnak... nem ragozom tovább, nem így történt. Valamennyire sikerült külön szeparálni tőlük a lakást,

(lemondva egy 2 oldalról csak üvegfallal körbevett étkezőről, amiről gondolhatjátok, mennyi pénze van benne a férjemnek), addig nem vállaltam gyereket, ám ennek és az életkoromnak köszönhetően kérdés, mennyi gyerekünk születik még? Az udvart továbbra is kisajátítják, pedig csak úgy volt lehetséges a hozzáépítés, hogy ahol a lakás van, arra eső részt férjemre iratták. (Nem számít, hogy a testvére többek között egy szép nagy telket is kapott.) Továbbra is keressük a lehetőségeket, és már annyi mindent megtettem, hogy bízom benne, hamarosan sikerül teljesen külön kertes családi házunkba költözni ott, ahol gyermekünknek és nekünk is a legjobb.

Úgy bírtam eddig, hogy terapeutához jártam. Nyíltan nem szólnak bele semmibe, hanem alattomosan irányította anyós eddig a gyerekeit, egész rokonságát. A falak megdőlni látszanak, egyre többen mutatják, átlátnak rajta, úgy néz ki, elérjük a célunkat, mindenkinek kitartás!!! :)

2009. aug. 25. 09:56
 20/21 anonim ***** válasza:

6 év házasság, 7 év együttélés. A lakás elszeparálása 5 év után történt meg.

előző

2009. aug. 25. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!