Csak az én párom ilyen kis szerencsétlen? Vagy direkt csinálja? Pasik véleményére is kíváncsi lennék, mi zajlik a fejetekben.
gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!
tuti meg van ijedve a szitutól és biztos fiatalok vagytok még.
ültesd le, hogy márpedig ezt ketten csináltátok, szeretnéd, ha gyakorolna bizonyos dolgokat. kezdd a kajával. aztán a fürdetés (azt amúgy is sokszor mindig a papák csinálják). de ne akkor csináltasd vele, amikor el kell menjél, hanem a szemed láttára.
ha nem szoktatod bele, a következő 18 évben minden rád fog maradni...
Az én férjem azért ennyire nem szerencsétlen. Ő tisztába tette, ringázta, altatta, fürdette (és jelenidőben is csinálja). De nagyon sok dolog van, amiben úgy viselkedik, mint egy komplett... hüle.nnna.
pl. kétszer próbálta megetetni kistányérból, mind a kétszer a gyereken kötött ki az egész kaja, mert a keze ügyébe tartotta, az meg szépen kiverte onnan.
Vagy ha megyünk valahová, akkor fogja a gyereket és áll.... én meg készítem az ő cuccát, a gyerekét, a vinnivalót, magamat...
Tudnak ám a fiúk töketlenek lenni, pedighát vannak ennél sokkal bonyolultabb dolgok is.
Ja, és egész nap én vagyok vele, ha heti két órát kell fognia, akkor sokat mondok, de ha igen, akkor pár nap múlva rámkiabálja, hogy rácsűröltem a gyereket...
Egy ekkora babával már nem kell minden pillanatban vele lenned.Rendre kellene szoktatni,hogy jusson időd magadra is.Két szopi között a kiságyban a helye.Ilyen korban már eljátszanak egy kendőcskével,vagy valamilyen puha kis állattal.Ha sír,sem kell azonnal rohanni hozzá.Pár perc sírás nem árt meg neki.Ha mégis nagyon sír,menj oda hozzá,símogasd meg,adj a kezébe egy kendőcskét,vagy valamilyen puha játékot,beszélj hozzá,de ne vedd fel.Így kialakul a napirendje,és nem lesz hisztis kisbaba.A nap egy bizonyos szakában, legjobb délután legyen olyan idő,amikor játszotok,dajkálgatod stb.Neked is jobb lesz,de főleg a babának is.A napokban valaki belinkelt egy szakvéleményt erről a témáról.Valaki,ha jól emlékszem,arról írt,hogy a nagymamákhoz nem akarja elengedni a picit.Olvasd el,hasznos tanácsokat kaphatsz.
A férjed azért segíthetne,de ezt közösen kell megbeszélnetek.
Te leszel nálatok az anyuka(a gondozó figura) Ő pedig az apuka(a védelmező figura)
Ez így a legjobb, ha a nőé az anyaszerep, a férfié az apaszerep. Az semmivel sem kisebb feladat! Csak az eloszlása. Természetesen helyettesíthetitek egymást, de nem lenne jó, ha két egyforma felcserélhető szülője lenne a gyereknek. Nem vagytok homoszexuális pár, az a jó, ha más a dolgotok. Idővel az ő feladata sem lesz kevésbé jelentős! Segíthet, ha elfáradsz, de ne akard, hogy ő is anya legyen, kár lenne.Inkább menjen a boltba helyetted, vagy pucoljon krumplit, hogy pihenhess! Meglesz a szerepe a gyerek életében. A saját.
44/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!