Jovoheten koltozik Budapestre a lanyom esnagyon feltem, mit tegyek?
nem ártana jó szomszédi viszonyt kialakítani, ha baja van, legyen hová szaladni.
Vagy feltűnjön valakinek, ha nem megy haza.
de a legjobb tényleg egy hasonló korú lakótárs lenne !
Ez nagy változás lesz a számára,de ne aggódj,felfogja magát találni.Valóban kinyílik előtte sok lehetőség,új dolgokat ismerhet meg.Mindez nagyon jó.Más ember lesz,nyitottabb lesz!Én még ugyan középsuliba mentem és egy kisebb városba(Győrbe),de így két évvel később úgy gondolom,hogy most sokkal nyitottabb vagyok.Nem kollégista vagyok,de így is látok elég sok mindent,és még ha csak egy picit is,de már önállóbb is vagyok.Sokkal jobban vigyázok magamra,mint régen,figyelmesebb vagyok,bár a városi tempót én is elkaptam.Anya például itt dolgozik a faluban,ahol élünk.Vele szoktam hazajönni néha,amikor 7 órám van.Mármint így az utcán találkozunk.Egyszer rákérdezett,hogy ugyan,hova sietek én.Mondtam neki,hogy sehova,csak ez a tempóm.:) Ugyanis eléggé felgyorsultam,ahogy a gondolkodásmódom is,jóval modernebb lettem.Még Magyarországon is vannak különbségek.Ismerek cserediákokat,egy mexikói lányt és egy thaiföldi lányt,ők tavaly az osztályunkba jártak.Beszélgettem velük angolul,amennyit tudtam(bár németes voltam).A thaiföldi lány nagyon kedves,közvetlen volt,a mexikói kicsit zárkózottabb volt,még pedig azért,mert hiányoztak neki a kutyusai,az anyukája és a mexikói kaja..na meg nem rég az utazása előtt szakított vele a fiúja!Úgyhogy így nehezebb volt neki,előbb is hazament(megütötte egy részeg magyar lány a discoba) a szülei meg hazaparancsolták.De azért volt időnk az ő kulturáját is megismerni,már amennyire sikerült.És amikor spanyolul olvasott nekünk..az nagyon jó volt!:D
Ui.:szóval szerintem ne aggódj annyit a lányodért,ha önállónak nevelted,akkor nem lesz baj!:)
17/L
Akkor sorstársak vagyunk:))
Azzal a különbséggel, hogy mi nem tudtunk lakást venni:(
Ezért albérletbe megy.
2 éves suliba megy,és lesz egy lakótársa.Amúgy örülünk, ha az albérletet,rezsit stb. tudjuk finanszírozni neki...
Én is féltem,de nálunk Borsodban esély sincs az elhelyezkedésre munka szempontjából.
bízom benne,hogy nem lesz baj, feltalálja magát!
Megnyugtató, hogy nem csak az én anyukám aggódik a lányáért ennyire :D Nekem apa rendőr, anya óvónő, úgyhogy duplán féltenek, ezért kellett hozzá két év, míg meggyőztem őket, hogy a Semmelweisre akarok menni és nem a közeli Debrecenbe orosira :D
A lényeg, hogy feleslegesen aggódsz. A lányod BIZTOSAN tud magára vigyázni. Tudja, hogy nem állhat szóba idegennel, nem megy oda a hajléktalanhoz, maga mellett hordja közel a táskáját (hogy ne vegyék el), nem köt bele senkibe és nagyjából nem lesz baja. Amúgy, Kedves Kérdező, tudod milyen rosszul esik, amikor valaki ennyire félt? Én speciel ilyenkor 5 évesnek érzem magam. Ez a túlféltés számomra azt is jelenti, hogy életre képtelennek hisz a saját anyám, aki nem tud magára vigyázni, nem tud magáról gondoskodni...Hát pont ezért megyek el, mert eddig kalitkába zártak! Pont ez az hogy meg akarunk tanulni ÉLNI. És itt most nem a bulizásra gondolok meg a szexre, mert bohém életmódot spec nem akrok folytatni, hanem TANULNI. Én most arra gondolok, hogy szülők nélkül, egyedül tudjak magamról gondoskodni! Hagyd ezt meg a lányodnak is. De el tudom képzelni, hogy így is fel fogod hívni minden nap. Az még belefér.
18/L
Nyugodj meg, ha életre nevelted, nem lesz semmi baja.
Viszont, ha elfogadsz egy tanácsot, mindenképpen legyen vele valaki egy lakásban. Nem csak azért, mert így megoszlanak a költségek, hanem van aki figyel is rá. (Volt olyan hogy az ágyból nem tudtam kikelni olyan beteg voltam, ilyenkor jól jön egy lakótárs.)
Egyik barátnője sem jön vele?:)
Amúgy az egyik legnagyobb dolog, amit Szülő adhat, az az, hogy érezteted, hogy bízol benne, hogy önállóan is megállja a helyét és hogy örülsz, hogy nagylány lett és járhatja a maga útját:)
Ha a lakás jó környéken van (?) és ért a számlákhoz is, akkor nem lesz gond:)
Most több időtök lesz a férjeddel is újra kettesben, ha majd kisírtad magad (erre is szükség van), akkor kezdjetek újra együtt jönni-menni :)
A lányotok is örülni fog, hogy mikor hazajön, ilyen jófej, egymást szerető Szülei várják otthon. Ez a másik legnagyobb ajándék, amit adhattok neki.
(különben nem értem,, hogy miként volt saját pénzed lakást venni, de ez már a férjeddel való kapcsolatot érinti és rátok tartozik)
Szerintem se kell ekkorákat aggódni :)
Bp-n ha jól tudom van néhány olyan hely is,ahol még vannak magyarok,ezeket kéne megtudni h merre vannak és oda járni.
Tuti h élnek ott még magyarok,nem 100%-ba cigányok lakják!Biztosra veszem h vannak városrészek ahol magyarok is laknak.Keress rá,nézelődj,érdeklődj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!