Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Esküvő utáni "fizetés megosztá...

Esküvő utáni "fizetés megosztás" nálatok hogy van? Illetve mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

A párom felvetette, hogy esküvő után legyen közös bankszámlánk, de pár perc múlva láttam rajta, hogy így kimondva mégse tartja olyan jó ötletnek.

Az jutott eszembe, mi lenne, ha meghagynánk a külön-külön bankszámlát, és nyitnánk egy közöset is, megtakarítási számlával.

Megbeszélnénk egy összeget, amit fejenként minden hónapban a közös számlára utalnánk, ebből vennénk ennivalót, fizetnénk a számlákat. És megbeszélnénk egy másik összeget, amit a megtakarítás számlára fizetnénk, váratlan kiadásokra, stb.

A fennmaradó pénzt meg mindenki arra költi, amire akarja.

Mi a véleményetek erről? Illetve ti hogyan osztjátok meg a pénzt?

2012. aug. 25. 21:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mivel nem keresünk annyit, hogy miután befizettük a csekkeket és félre raktuk a havi kajapénzt, hogy komolyabb összegek maradjanak, így végül is mindegy lenne. Durván 10-15ezer marad, elég vicces lenne még azt osztogatni. De ha teszem fel jobban állnánk akkor sem hiszem, hogy máshogy csinálnánk. Gyakorlatilag két külön számlánk van, amire a pénz jön, de közös kasszán vagyunk. Nekünk így működik.

De sok példát láttam már külön kasszára is, ha nálatok úgy megy jobban, akkor válasszátok azt. Az a lényeg, hogy nektek jó legyen és ne legyen miatta vita.

2012. aug. 26. 09:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Bármi beüthet, szóval külön kassza, és egy közös a megtakarításnak/vésztartaléknak. Arról nem is beszélve, hogy külön kasszán nem jön elő a probléma, hogy ki mit vett a másik beleegyezése nélkül.
2012. aug. 26. 17:27
 13/15 anonim ***** válasza:

ez a lehető legjobb megoldás, ha másfajta spórolási, költekezési szokásaitok vannak.

nálunk is hasonlóan megy, igaz mi nem vagyunk házasok, de mindkettőnknek külön számlája van, a közös dolgokat együtt fizetjük, a maradékot pedig igény szerint félretesszük, vagy elköltjük arra, amire épp szükségünk van.

persze, a házasságban szerzett vagyon jogilag közös, akármilyen számlán van, de azért jó érzés az embernek, hogy azt költi, amit ő keresett meg, és a másik sem érzi, h párja élősködik rajta.

2012. aug. 26. 18:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Mi az esküvő előtt külön kasszán voltunk, saját számlánk volt, a rezsit, csekkeket is felesbe fizettük. Vásárlásra volt külön lerakott pénzünk (havonta 20.000-ret tettünk le mindketten erre a célra és ebből mentünk boltba, ha kettőnknek vásároltunk). Magunk részére mindketten saját pénzből vásároltunk (én pl. ruhát, cipőt, a párom barkácscuccokat). Megtakarítást is így: havi 30.000/fő letéve, és ehhez nem nyúltunk hozzá, csak hagytuk gyűlni (főleg az esküvőre, új bútorokra, stb.) Az esküvő után közös kasszára váltottunk, új házat is vettünk (hitel), szóval a mostani helyzet: én számlára kapom a fizetésem, így onnan vonják a hitelt, és ha vásárolni megyünk az én kártyámmal fizetünk (ahol lehet). A férjem készpénzben kap fizut, így abból fizetjük a csekkeket, meg azt, ahol nem lehet kártyával fizetni. Ha a hónap végére marad belőle, félretesszük a megtakarított pénzhez (vésztartalék); ami a számlámon marad, azt meg ott hagyjuk, ha kellene még valamire. Takarékszámlánk is van, a folyószámlámról utaltatok át rá minden hónapban egy bizonyos összeget, így ott is gyűlik, kamatozik. Így elég jól kijöttünk eddig (2 éve vagyunk házasok). Soha nem kérjük számon a másikat, hogy hova tette a pénzt.
2012. szept. 6. 17:45
 15/15 anonim válasza:

Mi közös számlát használunk az első pillanattól, ahogy együtt élünk. Esküvőnk csak jövő májusban lesz, de erre közösen gyűjtögetünk.

Én kártyára kapom a fizetésem nagyobbik részét, ő a kisebbiket. A hónap nagy részében azért próbálunk csak a készpénzből megélni, hogy félre is tudjunk tenni minden hónapban.

Én elképzelni sem tudnám, hogy nem közös a számla. Nem zavar, ha kérdés nélkül vesz valamit, hiszen azért van. Persze, ha nagyobb összeg, megkérdez.

23l és 30f :)

2014. jan. 30. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!