Esküvő utáni "fizetés megosztás" nálatok hogy van? Illetve mi a véleményetek erről?
A párom felvetette, hogy esküvő után legyen közös bankszámlánk, de pár perc múlva láttam rajta, hogy így kimondva mégse tartja olyan jó ötletnek.
Az jutott eszembe, mi lenne, ha meghagynánk a külön-külön bankszámlát, és nyitnánk egy közöset is, megtakarítási számlával.
Megbeszélnénk egy összeget, amit fejenként minden hónapban a közös számlára utalnánk, ebből vennénk ennivalót, fizetnénk a számlákat. És megbeszélnénk egy másik összeget, amit a megtakarítás számlára fizetnénk, váratlan kiadásokra, stb.
A fennmaradó pénzt meg mindenki arra költi, amire akarja.
Mi a véleményetek erről? Illetve ti hogyan osztjátok meg a pénzt?
Mivel nem keresünk annyit, hogy miután befizettük a csekkeket és félre raktuk a havi kajapénzt, hogy komolyabb összegek maradjanak, így végül is mindegy lenne. Durván 10-15ezer marad, elég vicces lenne még azt osztogatni. De ha teszem fel jobban állnánk akkor sem hiszem, hogy máshogy csinálnánk. Gyakorlatilag két külön számlánk van, amire a pénz jön, de közös kasszán vagyunk. Nekünk így működik.
De sok példát láttam már külön kasszára is, ha nálatok úgy megy jobban, akkor válasszátok azt. Az a lényeg, hogy nektek jó legyen és ne legyen miatta vita.
ez a lehető legjobb megoldás, ha másfajta spórolási, költekezési szokásaitok vannak.
nálunk is hasonlóan megy, igaz mi nem vagyunk házasok, de mindkettőnknek külön számlája van, a közös dolgokat együtt fizetjük, a maradékot pedig igény szerint félretesszük, vagy elköltjük arra, amire épp szükségünk van.
persze, a házasságban szerzett vagyon jogilag közös, akármilyen számlán van, de azért jó érzés az embernek, hogy azt költi, amit ő keresett meg, és a másik sem érzi, h párja élősködik rajta.
Mi közös számlát használunk az első pillanattól, ahogy együtt élünk. Esküvőnk csak jövő májusban lesz, de erre közösen gyűjtögetünk.
Én kártyára kapom a fizetésem nagyobbik részét, ő a kisebbiket. A hónap nagy részében azért próbálunk csak a készpénzből megélni, hogy félre is tudjunk tenni minden hónapban.
Én elképzelni sem tudnám, hogy nem közös a számla. Nem zavar, ha kérdés nélkül vesz valamit, hiszen azért van. Persze, ha nagyobb összeg, megkérdez.
23l és 30f :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!