Patchwork-mozaik családnál hogy működik a nyaralás?
Figyelt kérdés
Főleg akkor, ha az új házasságban is van már 1-2 gyerek?
Elfogadható, hogy az új család az korábbi gyerek nélkül megy el, mert ők így egy család? Esetleg ha még van pénz másik nyaralásra arra hívnák a korábbi gyereket is.
Pl olyankor ha az új házasságban csak egy pici gyerek van, akkor így ők is átélhetik azt, amit normális esetben átélnének. Ha van egy gyerek, akit nem hívnak nyaralni, akkor annak az anyja miért erőlteti hogy őt is vigyék el, mikor valószínűleg ha az lett volna a szándékuk, megtették volna. Egy új család így is bevonja az adott nagyobb gyereket sok mindenbe, a kérdés, hogy muszáj-e mindenbe?
A környezetemben elég sok ilyen család van, közelről csak a nagyobb gyerek anyukája oldalával találkoztam (akiknek ugyanúgy van új párjuk).
2012. aug. 24. 14:43
1/8 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy párválasztásnál az embernek a párjával együtt el kell fogadnia a párja már meglévő gyerekeit is, mindegy hogy vele élnek-e vagy nem. Tehát az új párnak tolerálnia kell, hogy a régebben született gyerekek is ugyanannyira családtagnak számítanak, mint a fiatalabbak. Egy embernek ezenkivül normális esetben ugyanannyit jelentenek a gyerekei, még akkor is ha különböző apától/anyától vannak. Egyformán szereti őket. Tehát az a logikus hogy az összes gyermekével egyszerre szeretne nyaralni. A nem vele élő gyermek részvételének meg egyértelműnek kéne lennie, hisz csak a nyaraláson van lehetősége huzamosabb időt vele töltenie, tehát ennek nemhogy tehernek hanem külön örömnek kéne lennie. Mivel az új pár valószínűleg tudott a már meglévő gyerekekről, ezért nem lehet semmi kifogása az ellen, hogy minden gyerek jön, hisz belement a kapcsolatba. Az exnek nem sok beleszólása lehet, de az jogos, hogy meg akarja védeni a gyerekét attól a csalódástól, hogy a másik szülőjét csak az új gyereke érdekli, az idősebbel nem akar nyaralni. Azt nem tudom, hogy "normális eset" alatt mit értesz, mert szerintem az a normális, hogy viszik mindegyik gyereket.
2012. aug. 24. 14:56
2/8 A kérdező kommentje:
A normális alatt azt értem, mintha tiszta lappal indulnának, mert úgy gondolom, mind a nőnek, mind a férfinak meg kéne tapasztalni, hogy a saját új család saját élményeket szerezzen.
Akiket én ismerek, a nagyobb gyerekek egy hetet itt, egy hetet ott vannak, szóval egy évben 6 hónapot azért az apjukkal is vannak, a kérdés, hogy pont ez az egy hét számítana?
Illetve mi van az anyagiakkal, mi van ha pl limitált egy autóban a hely (gyerekülésekkel), mi van ha kifejezetten nem jó viselkedésű a nagyobb gyerek?
2012. aug. 24. 15:02
3/8 anonim válasza:
vagy teljesen gyerekek nélkül menék,vagy minddel. barátnőmék vannak így,neki 2,pasinak 2,jön a közös. gyerekeket nem elvinni.. hát.. én nem tudnám megtenni.
2012. aug. 24. 16:40
4/8 anonim válasza:
Sok mindentől függ azért. Olyan esetben például el tudom képzelni, hogy mindenkinek jobb a külön nyaralás, ha a korábbi házasságból származó gyerek sokkal idősebb, mint az újból. A válás körüli hercehurca és az új pár megtalálása időt vesz igénybe, ezért nem elképzelhetetlen, hogy 10-15 év is lehet a két gyerek között. Így azért nehéz ügy, mert más igényei vannak egy nyaralással kapcsolatban a 13 évesnek, mint a kétévesnek. Ilyen helyzetben szerintem nem jó közösen nyaralni, mert nehéz megoldani, hogy mindenki számára élménydús legyen.
Ha csak pár év a korkülönbség, és hasonló érdeklődésűek még a gyerekek, akkor pedig sima ügy a közös nyaralás. :)
2012. aug. 24. 17:53
5/8 anonim válasza:
A parom fia 16 lesz, a lanya 10. Kozos kisfiu 3 lesz, kislany 1. Aug. elejen ugy mentunk nyaralni, hogy a lanyt vittuk, mert a fiu nem szeretett volna mar eljonni, pont abban a korban van hogy bizonyos csaladtagokhoz tul kicsi, a tobbiekhez tul nagy. Meg nem is ert ra. Es az autonk ugyis 5 szemelyes, de meg nem is voltunk olyan szituban, mikor mindannyian mentunk volna, a kicsi lanyunk ugye csak egy eves. De regebben, meg azelott mikor kozos gyerekeink lettek volna, gyakran magunkkal vittuk mindkettojuket, meg a fiatalembernek is volt hozza kedve. De volt olyan is, hogy kettesben mentunk. De volt olyan is, hogy a ferjem gyerekeinek az anyja elment egy hetre nyaralni iskolaido alatt a noverevel, mi meg a ferjemmel bekoltoztunk arra az egy hetre a lakasukba, hogy tudjuk iskolaba inditani a gyerekeket. Nalunk mukodott mindig minden jol.
2012. aug. 27. 22:22
6/8 anonim válasza:
Előző házasságból van egy 6 éves, újból egy 2 és egy 3 éves. Van olyan nyaralás, amire visszük magunkkal az összes gyereket (ez külön logisztikai dolog- autó bérlés, repülő, 3 gyereket nem engednek egy szobába már a szülőkkel, így kell egy plusz szoba, de akkor már egy nagyit is érdemes vinni...stb), és van, amikor nem. Ez szerintem anyagi kérdés inkább. Mi sok helyre vittük volna a nagyobbat is, de anyuka nem mindig engedte, mert ennyi időre nem akart tőle megválni (pl 3 hét USA, 2 hét Egyiptom). Ez is egy érthető indok. Szerintem fontos a megfelelő kommunikáció az szülő részéről. Találkoztam már olyan családdal is, aki buszt béreltek a közös sieléshez. 2 idősebb gyerek azok anyukája, új férje, 3 új gyerek, azok szülei, és 2 nagyszülő, hogy segítsen.
2012. szept. 7. 09:37
7/8 anonim válasza:
Hát én nem tudnám elképzelni, hogy ne akarnám elvinni a párom gyerekeit nyaralásra. Nekem is van előző házasságból, nekem is fájna, ha neki azt kellene mondanom, nem viszem, mert a másik közös gyerekkel megyünk csak. egy nyaralás azért nem mindennapi, miért kellene belőle kihagyni? (kivéve, ha már olyan idős, hogy ő maga nem akar eljönni)
De lehet saját programotok csak a közös gyerekkel is! Hiszen biztos vannak hétvégék, mikor csak ti vagytok otthon, akkor miért nem ütemeztek be akár csak egy, vagy két napos kis kiruccanást? Az nem fájna a többi gyereknek sem. Miért a legnagyobb nyaralástól akarod megfosztani őket?
2012. nov. 15. 14:27
8/8 anonim válasza:
Nagyobb fiam apjával lakik kisebb velem. Többször mentünk úgy hogy nagyobb fiam nem jött, az az igazság hogy nem is nagyon volt rá plusz pénz, mert így is alig jöttünk ki, másrészt messze lakunk nagyon, nincs kedve a macerához a fiúnak. Viszont a volt férjem elviszi a jelenlegi nőjét, annak gyerekét, meg az én kisebbemet, de nem viszi a nagyobbat aki vele lakik, sőt azt sem tudja a fiú hogy nyaralás lesz. Párom kisfia még túl kicsi az én gyerekeimhez, vele meg azért nem lehet közöset tervezni. Szóval elég szedett vedett az égész, gratulálok annak aki ezt az egészet szépen meg tudja oldani. Persze ha lenne több lóvé, mint ahogy nincs, akkor jóval egyszerűbb lenne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!