Ha visszamegyek tanulni valóban kell apámnak gyerektartást fizetnie?
20 éves vagyok, OKJ-s képzésre fogok menni, nappali tagozatra. Ez esetben valóban fizetnie kell apámnak a gyermektartást? Akkor is ha mellette dolgozom? Az állam is ad valami támogatást?
Köszönöm.
Inkább a tanulással törődj, ne apádat szivasd.
Az állam nem ad támogatást.
A kérdésem nem erre irányult, ha valami problémád van, írd meg privátban, de ne itt okoskodjál.
Egyébként nem azért megyek el tanulni, hogy bárkit is szívassak vele, hanem mert 5 éve dolgozom, és sajnos nem volt lehetőségem tanulni.
Az apám meg egy alkoholista, aki az én fizetésemet vette el, és engem hetente többször megvert, így ez a minimum, mert sajnos a többi amit tennék vele, törvénybe ütközik.
Nem tartozom magyarázattal, de most megkaptad.
2. vagyok. Nyugodtan pontozgassatok le, jellemző egyébként itt, mert ha nem azt írjuk, amit olvasni akar a kérdező vagy más válaszoló(kb ugyan ez a helyzet, a férj/volt férj egy xar alak, fizessen csak) szeretne..
A pofámról lesülne a bőr, ha munka mellett még igényt tartanék gyerektartásra. Ha dolgozol, nem jár, nappali ide vagy oda.
Különleges esetekben megítélhetik, de ha mellette dolgozol, illetve ha már volt többéves munkaviszonyod - azaz képes vagy az önfenntartásra - szinte biztos, hogy nem fogják.
Mivel már nem vagy gyermek, ez nem gyerektartásnak, hanem rokontartásnak minősülne. Ezt csak akkor köteles a szülő fizetni, ha rászorulsz, s emellett a saját megélhetését nem veszélyezteti, hogy elesik attól az összegtől.
Persze, h kell fizetnie, sőt a családit is visszakapod meg az állam is fog neked fizetni havi 60 ezret, mert te OKJ-n vagy es senkit nem fog zavarni, h te dolgozol, mert ez neked jár az ingyen kaja meg utazás mellé:D
De csak, h elégedett legyél meg a többiek!
Igen a férjed egy szar alak es megérdemelné, h az egész fizetését rád költse!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!