Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illik vagy sem igy beállitani...

Illik vagy sem igy beállitani valakihez? Még akkor is ha családtag.

Figyelt kérdés

Szóval,megpróbálom röviden. 20-án úgy volt hogy kimegyünk délután egy koncertre,majd este a tüzijátékra. Azonban nem éreztem jól magam,igy inkább a délutáni alvás alatt lefeküdtem én is a lányunkkal.2éves mult. Párom délelött beszélt a szüleivel,akik mondták hogy lehet hogy átjönnek megnézni tölünk a tüzijátékot.(Nálunk látszódik az ablakból egész jól) Délelött mondták. Én olyan 5 körül felkeltem, s mondtam hogy beszéljen a szülőkkel jönnek vagy sem. Még akkor sem mondták biztosra hogy jönnek vagy sem.

Játszottunk a lányunkkal,s akartunk kimenni a tüzijátékra de ekkor is gyenge voltam igy itthon maradtunk. Mi este a Magyar vándort néztük(nagyon szeretjük ) s 8:20kor beállitanak a párom szülei hogy akkor nézik a tüzijátékot.Vagyis csak az anyuja mert az apuja leült az egyik TV elé hogy valami meccset nézzen. 5percre rá beállit a anyujának a testvére is a barátjával. Párom huga is jött.Igy sec perc alatt 5emberrel többen lettünk. S kérdezték,higy milyen dolog hogy semmi rágcsálni való nincs itthon meg semmi üditő.(Mi teát iszunk általában,amit mi csinálunk) S nekem ez rosszul esett,hogy csak igy beállitanak,s mondták akkor is jöttek volna ha elmegyünk. (Van kulcsuk a lakáshoz,mert hivatalosan az övék). Itt laknak 10percre gyalog,de alig jönnek át.

Kicsit hosszú lett,ne haragudjatok.Köszönöm hogy elolvastatok!

2012. aug. 23. 10:59
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Most vették meg ezt a lakást,az egyik rokont kivásárolták a lakásból. Igy mi jöhettünk ide.Szerintem az nem gond ha van kulcsuk a lakáshoz.Nálunk ez valahol természetes a mi ágán a családunknak.(virág locsolás,levél elhozás,bármi) Nagyszüleimhez van kulcsom mert bármikor felmehetek pl du pihenni vagy ebédelni egyet,keresztanyum is ott lakik. Anyumhoz is van,hozzá is ha kell menni virágot locsolni.. De akkor se módi,hogy lehet jövünk lehet nem.. Aztán letelepszik a tv elé hogy mi nem nézhetünk ilyen hülyeséget mint a Magyar vándor.Mondja ő aki egész nap focit,biciglit néz..

Költözni nem szeretnénk,mert végre "saját".Édesanyámat megkértük hogy jöjjön át a nyaralás alatt,de nem akart jönni ugy hogy nem vagyunk itthon.Átszokott jönni,de mondta hogy most nem... Párom is meglepödött nagyon.. Főleg azon hogy azt mondták hogy ha nem vagyunk akkor is jönnek..

2012. aug. 23. 11:59
 12/20 anonim ***** válasza:

Szerintem neked van igazad. Bár ha vki azt mondja, lehet, hogy jön, akkor érdemes arra készülni, hogy jön, még akkor is, ha olyan neveletlen, hogy utolsó pillanatban dönti el, és akkor sem szól oda. Én azért a helyedben a béke megőrzése érdekében bekészítenék egy üveg kólát legközelebb a spájzba, hogy ne érje szó a ház elejét :P.

De nagyon bunkók voltak anyósodék és a család, hogy 1) nem mondják biztosra, hogy jönnek, 2) aztán váratlanul odaállítanak, pedig tudják, hogy betegen fekszel plusz van egy gyerek is, akinek szintén nem mindegy, 3) akkor még van képük fitymálni, hogy mi nincs és mi van. Én azt hiszem megmondtam volna, hogy nem kell többet jönni, ha nem tetszik, és nyilván, ha rendesen szóltak volna, hogy jönnek, akkor szebb lenne a rend a szobában meg lenne üdítő is, mert a semmiért nem szívesen vesztek olyan italt, amit aztán ti nem isztok meg, mert pénzkidobás.

2012. aug. 23. 12:00
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én elég heves természet vagyok, nagyon kiakadtam volna. Már csak a gyerek miatt is, aki gondolom már aludt. Olyan helyre, ahová kis gyerek van szerintem eleve nem illik este beállítani, pláne nem hívatlanul és pláne nem hőzöngni, hogy nincs kóla meg rágcsa. Ez durva. Nem érezném sajátomnak, ha az após csak úgy se szó se beszéd elkapcsolja, amit néztem és meccset néz. Ez nagyfokú bunkóság. Ja, és a kulcs. Lehet Neked természetes, de nekem nem az. Nem normális, hogy kulcsuk van. Szóval nekem nagyon elegem lenne ebből a szituból a helyedben.
2012. aug. 23. 12:09
 14/20 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem beteg vagyok,csak úgy néz ki hogy úton van a tesó. S igy sokszor van hányingerem. Ezért nem mentünk ki a tűzijátékra sem. Kicsi szerencsére nem aludt mág,későn alvós tipus. Ki akartunk menni a tüzijátéka,de a hányingerem miatt maradtunk. Van egy bevált helyünk ahonnan jól látni és nem is hangos nagyon.

Az anyuka testvére ő szólt már 1 héttel elötte hogy jöhet-e.S neki mondtuk is hogy nyugodtan.

Örülök hogy nem csak én látom úgy hogy ilyen este nem állitunk be váratlanul.

2012. aug. 23. 12:29
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem is a váratlanul beállítás lenne a problémám, mert nyugodtan menjenek, gondolom a helyet nem sajnálod. Csak akkor ne panaszkodjanak, hogy miért nincs rágcsálnivaló, meg üdítő. Én megmondtam volna a kedves anyósnak, hogy te sem vagy gondolatolvasó, hogy tudd, oda tolja-e a seggét, vagy sem.
2012. aug. 23. 12:37
 16/20 anonim ***** válasza:
46%
Nekem sem tetszett volna. Hogy legközelebb elkerüld az ilyen problémákat vegyél 1-2 üveg üdítőt eláll az 2 évig a szekrényben. Nasik szintén.
2012. aug. 23. 13:27
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj, végül is várható volt, hogy jönnek. Nem mondták biztosra, de én azért készültem volna, ha jönnek, ha nem, amit vettem vagy sütöttem volna nasinak, akkor is elfogyott volna, ha történetesen nem érkeznek meg. Biztosra mentem volna.
2012. aug. 23. 14:27
 18/20 A kérdező kommentje:
Azért maradtunk itthon mert nem voltam jól.. Nem vagyok egy sütögetős..
2012. aug. 23. 17:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aki beállít ilyen "vagy jövök, vagy nem" után, az ne várja el, hogy a menye betegen nekiáll süteményt sütni neki, pláne hogy kisgyereke is van.

Nem tudom, vigasztal-e, de van rosszabb, most olvastam másik kérdésnél, hogy az albérlet tulaja mászott rájuk akkor, amikor épp hazavitték a kisbabát a kórházból...

2012. aug. 24. 01:03
 20/20 anonim ***** válasza:

Máskor is ilyen későn, sokan és hívatlanul szoktak beesni?

Miért nem merted eleve megmondani, hogy ne jöjjenek, mert betegek vagytok?

2012. szept. 8. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!