Elsősorban nőknek tenném fel a következő kérdést: A Te férjed / párod szokott annyit inni, hogy kidőljön?
Tegnap is kiírtam, csak szerintem rossz helyre.
36 éves és nem tudja hol a határ. Itthon tudja - főleg, mert egyedül nem túl izgalmas lealjasodni - de ha vendégségbe megyünk akkor mindig kiüti magát. Tegnap már du 6-kor lefektették, mert nagyon részeg volt. Haza is hoztam, pedig ottalvós buli lett volna :(
2 hete szintén hamar kidőlt, kb este 8-kor.
Persze régen nem volt ebből baj, hiszen csak ketten voltunk, belefért a részegség, meg a hányás is. Most viszont már gyerekünk is van. Ha én kibírom, hogy csak 1-2 pohár italt iszok, ő miért nem? Rajtunk kívül még 4 ilyen párt ismerek, akik ezzel küzdenek. Hárman szintén kisgyerekes családok, a negyedik párnál már 12 éves a gyerek. A nők felnőttek, mióta gyerekük született, a férfiak viszont ma is olyanok, mint a 17 évesek. Ez normális viselkedés? Fogadjuk el? Ez másoknál is így van?
Ha jobban belegondolok, nem is ismerek olyan férfit, aki 2 pohár után meg tud állni. 1 olyan apukát ismertem meg múltkor, aki berúgott ugyan, de nem viselkedett csúnyán, nem kötekedett másokkal, nem szaladgált pucéran az udvaron, csak simán iszogatott, jó kedve volt és nem hányt!
Minden este megiszik otthon egy sort. Neki olyan a munkahelye,hogy minden nap vezet, tobbet nem is engedhet meg. Napkozben meg a lányunkal van otthon míg én dolgozok. Van olyan alkalom (falunap, bál), amikor tobbet iszik egy-két pohárnál, de mindég tudja, hogy hol a határ. Soha sem hoztam tajt részegen haza. Azt pedig o is elítéli, aki délután 6-kor már kómás. Buli alkalmával tartsa szinten magát, de ne legyen csunya vége.
25N-32F
Nálunk is ugyanez a helyzet, mint # 12-nél.
A férjemet még soha nem láttam holtrészegen, maximum csak jókedvű spiccesen. Ő mondta, hogy az utcán/bárban/barátoknál stb bármi történhet és észnél KELL lennie, mert vigyáznia KELL rám. Illetve már nem is vágyik erre, már kinőtt abből a korból, hogy buli legyen mindent összehányni és másnapra elfelejteni mit is csinált előző este(hozzáteszem még 30 éves sincs). Szerintem ilyen egy igazi férfi.
Egyébként egy megtörtént esetem: társasággal kiléptünk egy szórakozóhelyről hajnali 2-3 körül és egy kisebb banda minden különösebb ok nélkül az utca túloldaláról beszólogatott. Ez oda fajult, hogy átjöttek és késsel fenyegetőztek. Az exem olyan de olyan részeg volt, hogy csak bámult maga elé és nem is értettet a párbeszédet(hozzáteszem egy 2 m-es izompacsirta volt /de minek/). A problémát sikerült szép szóval megoldani, de ez az emlék mélyen bennem maradt. Az exem persze utólag állította, hogyha verekedésre került volna a sor, akkor egy pillanat alatt kijózanodott volna és mindenkit szétcsap (na persze). Számomra egy férfi ott kezdődik, hogy még a kockázatát is kizárja egy ilyen esetnek.
Szerintem sem normális, hogy a párod ezt megengedi magának. Talán itt mélyebb dolgokról van szó, mint simán az ivás/bulizás élvezetéről. Talán az zavarja, hogy te "regulázod" és a "nehogy már ne tehessem meg" viselkedése kerül előtérbe ilyenkor. Mert a haverok invitálják inni és ő belemegy. De gondolom nekik nincs családjuk, gyerekük, ők nem tartoznak felelősséggel senkiért és senki nem törődik velük, ezt persze nem látja a párod.
Ezt mindenképpen alaposan meg kellene beszélni és megoldani.
Az én barátom szokott piálni,ahogyan én is.Hetente egyszer legalább,általában.De mi még fiatalok vagyunk,gyerek sincsen.Részegedett már le,engem nem zavar.Csúnyán viselkedni nem szokott,kellemetlen helyzetbe sem hoz.Szóval addig engem nem zavar.Amikor haverokkal van,nem tudom mit csinál,de nem is érdekel.
És azzal is egyetértek amit előttem írtak,hogy van átmenet a csak 1 pohár bort iszik,és a gusztustalan részeg társadalomból kivetni való alkoholista között.
Üljetek le,és beszélgessetek el.Mondd meg neki hogy nagyon kínosan érzed magad mikor lerészegedik.Magát,és téged is nagyon leéget.A háta mögött mindenki egy rossz alkoholistának tartja.Ha továbbra is így viselkedik akkor te nem mész vele.
Az is megoldás lenne,ha tanácsot kérnél azoktól a feleségektől akiknek szintén keményen bulizik a férjük.Együtt kiötölhetnének valamit!
Üdv 20/L 25/F
Én párom alig iszik alkoholt.
Hétvégén megiszunk ketten egy doboz sört, citromos sört, ő egy kis pohárka bort és itt ki is fújt.
Ha ünnepelünk, akkor is egy korty pálinka, vagy likőr csúszik le, de részegen a 6,5 év alatt egyszer láttam. Szóval vannak ilyenek. (apám például egy alkesz, ő napi kétszer rúg be, ha otthon van, meg munka után is az az első)
Ezt a viselkedést csak akkor fogadnám el, ha ritkán történne meg, és nem olyan időben, amikor lehet szükség lesz rá. Pl, ha lesznek gyerekek és nem lesznek épp velük, mert a nagyszülőknél vannak.
Beszélgess vele, nehogy még lejjebb csússzon és figyeld, mert, ha átesik a ló túloldalára, mint apám, abból jó nem sülhet ki!
Évi 4-5 alkalommal a barátaival elmennek és akkor elég csúnyán bekarmolnak.
Viszont rá kifejezetten jó hatással van az alkohol, még nagy mennyiség után is fülig ér a szája és önti magából a vicceket. Neki valami bohóc-viccmesélő énjét hozza elő, részegséghez képest meglepően kifinomult humorral.
Ennyi miatt nem szólok, hadd eressze ki a gőzt. Más alkalmakkor ésszel iszik, ha vezetnie kell, akkor kalkulátoron számolgatja, hogy ihat-e egyáltalán, és ha igen, mennyit. Egy kerti sütögetésnél volt vicces, amikor kérdezték, hogy mit iszik. Ránézett az órájára, nyomkodott egy sort a telefonján, majd közölte a házigazdával, hogy "másfél deci sört, köszi". :)
Néha előfordul, igaz nem is bulizunk minden héten. Egyetemen az ilyen könnyen megesik, én igyekszem tartani magam, de néha nem sikerül, na bumm, kis vuk, korai alvás, másnapra semmi gond. Van hogy a páromnak kiesnek dolgok, de amúgy normálisan viselkedik.
Viszont egy családapánál elég ciki, hogy minden kis ivászatot kihasznál. Ha már ismerősökhöz mentek vendégségbe, akkor jelezd, hogy 2-3 pohárnál ne töltsön többet a párodnak, főleg ha nem aljasodásról szól az ottlét. Beszélj a pároddal is, hogy benned szégyen érzetet kelt az, hogy ő nem képes mértéket tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!