Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sógornő probléma!?

Sógornő probléma!?

Figyelt kérdés

Sógornőm kezdetben mindent elkövetett, hogy a párom megint az exével legyen. Azaz engem alapból nem fogadott el, még nem is ismert ! Hozzáteszem nem a párom testvére, hanem a testvérének a feleségéről beszélek amikor azt írom sógornőm. Szerencsére ez nem sikerült neki (nekik) és mi továbbra is együtt maradtunk. Persze még voltak próbálkozások...de kudarcot mondtak. Mostanra már házasok vagyunk, így próbál jó viszonyt ápolni, ami nem igazán jön neki össze. Szemembe mindig beszédes és kedves volt a kezdetektől, én viszont már nem tudok vele "haverkodni" és nem csak azért mert egy infantilis libának tartom alapból (nagyon más a természetünk, érdeklődésünk stb.), hanem azért is mert én nem tudom megbocsátani neki az áskálódásait, ill., hogy még mindig tartja az exel a kapcsolatot !!! Ez feszélyez minden válaszomban amit a kérdezősködéseire adok a magánéletünkkel kapcsolatban, mert tudom kivel ossza meg az infóit amit rólunk tud.(exel)

Nem vagyok vele utálatos, de barátkozós sem. A családi összejövetelen viszont ott van és kérdez ! Hogyan kelnétek ?

2012. aug. 18. 09:51
 1/9 A kérdező kommentje:
Hogyan kezelnétek?-jav.
2012. aug. 18. 09:53
 2/9 anonim ***** válasza:
59%

Visszakérdeznék: Miért is kérdezed ezt tőlem? Valószínű azt fogja válaszolni, hogy: Mert érdekel.

No én ekkor mondtam azt egy illetőnek: "Jaaa! Azt hittem, van valami közöd hozzá!"

Azóta sem kérdez az illető olyasmit, amihez nincs köze!

2012. aug. 18. 10:02
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Igen, a legegyszerűbb az volna, ha nem válaszolnál a magánjellegű kérdéseire. De miért is tetted eddig? Semmi köze hozzá, de tényleg. Ezt családon belül is nyugodtan bele lehet mondani a másik képébe, ha már az ennyire pofátlan.
2012. aug. 18. 10:11
 4/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van, csak tudjátok ő ilyen kedveskedve "barátságosan" kérdez és ha én úgy válaszolnék ahogy írjátok (amúgy tetszik), akkor én lennék egy barátságtalan undok nő a többiek szemében akik ennek fültanúi (sógor, anyósék)
2012. aug. 18. 10:18
 5/9 Mikhal válasza:
39%

egy ilyen családi összejövetelen amikor a kedves sógornő kérdez , hangosan mindenki előtt elmeondani azt amiot itt a kérdés feltevéskor elmondtál , és igaza van az egyik válaszadónak - mi köze hozzá !!

EZ IDÉZET :

ELKÜLÖNÜLÉS A CSALÁDI PROBLÉMÁKTÓL

Vonalat húzhatunk magunk köré, kijelölhetjük az egészséges határt önmagunk és szűkebb családunk között. Ezzel elkülöníthetjük magunkat az ő problémáiktól.

Egyeseknek lehet olyan családtagja, aki alkoholista, vagy más szerektől függ. Másoknak lehet olyan közeli rokona, aki megoldatlan függőségben él. Van olyan, aki nem tud megszabadulni nyomorúságától, a szenvedésétől, az áldozat léttől.

Lehetnek családunkban olyanok, akiket sérelem ért, és sebeik még nem gyógyultak be, vagy egyéb megoldatlan problémáikkal küszködnek.

Lehetnek olyan közeli rokonaink, akiket örökös munkamánia gyötör, vagy kórosan sokat esznek, vagy a szex megszállottai. Az is elképzelhető, hogy családunk tagjai túl szorosan kötődnek egymáshoz, vagy éppen egyáltalán nem tartanak kapcsolatot egymással.

Nem tilos szeretni a családunkat. De önálló emberi lények vagyunk, személyes jogokkal és egyéni problémákkal. Egyik legfőbb jogunk, hogy meggyógyuljunk, akár ugyanezt az utat választják a többiek, akár nem.

Nem muszáj bűntudatot éreznünk azért, mert mi megtaláltuk a boldogságot, és életünk zökkenőmentesen zajlik. Nem kell magunkra vennünk családunk minden gondját-baját azért, hogy kimutassuk lojalitásunkat és szeretetünket.

Ha elkezdjük óvni magunkat, egyes családtagok esetleg úgy reagálnak erre, hogy -nyíltan vagy burkoltan- megpróbálnak visszaráncigálni bennünket a régi szerepekbe. Nem muszáj engednünk nekik. A próbálkozásaik az ő gondjaikat tükrözik. Ha óvjuk magunkat, egészségesebbek és derűsebbek leszünk, s ettől még szerethetjük őket.

Nem kell elítélnünk őket azért, mert problémáik vannak; de azt sem engedhetjük meg, hogy azt tegyenek velünk, amit akarnak csupán azért, mert egy családban tartozunk.

Szabadok vagyunk, jogunkban áll, hogy kordában tartsuk családi kapcsolatainkat. Nem kell megtagadnunk az ő problémáikat, csak udvariasan, de határozottan utaljuk vissza nekik, és a sajátjainkkal foglalkozzunk.

Ma elkülönítem magam családom tagjaitól. Önálló emberi lény vagyok, még ha egy családnak nevezett egységhez tartozom is. Jogom van a saját problémáimmal foglalkoznom. Családom tagjainak is joguk van ahhoz, hogy a maguk problémáival foglalkozzanak, és ők döntsék el, hol és hogyan kezelik őket. Megtanulhatom, hogyan helyezkedjem távolabbra családom tagjaitól, és az ő gondjaiktól úgy, hogy közben változatlanul szeretem őket.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

valahogy tedd a megadévá ezt a módszert , tedd magadévá , alakitsd át ezt a szemléletet a sját részedre . és élj vele . :)

2012. aug. 18. 10:27
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

2-es vagyok!

Én is mosolyogva kérdeztem, és mosolyogva válaszoltam neki, hogy semmi köze hozzá. Sőt, (mert az említett eset az én lakásomban történt), mosolyogva felálltam és megköszöntem neki a látogatást, miközben kinyitottam előtte a szoba-ajtót. Mosolyogva!!!! :)))

2012. aug. 18. 10:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat, nagyon sokat segítettetek .
2012. aug. 18. 10:41
 8/9 anonim ***** válasza:
82%

Miért kellene a magánéletetekkel kapcsolatban mindent kitálalni mindenkinek?!... SEMMI KÖZE HOZZÁ!...

Ha megint kíváncsiskodik ez a családtag, akkor "pattintsd" vissza a kérdést : "És nálatok ez hogy van?"... vagy "Miért kérdezed?"... vagy "Miért vagy erre kíváncsi?"...

Nálunk az anyósom ütötte bele mindenbe az orrát és állandóan kérdezősködött, én úgy pattintottam le, hogy a kérdéseire mindig visszakérdeztem : "Miért?"... (Vagyis miért is kérdezi?)...

A 10. ilyen után berágott és megtanulta, hogy ne kíváncsiskodjon... :-DDD

A bátyámat például az izgatta egy időben, hogy mennyi a jövedelmünk (irigykedett)... Amikor bedobta az ilyen jellegű kérdéseit, akkor a férjem visszakérdezett : "Miért, te vagy az adóhivatal?"...

(Ő sem kérdezősködött többé!)

A családban sem kell mindenkivel minden infót megosztani, sőt a legjobb, ha senkinek nem mondsz semmit, mert akivel bizalmas vagy az is elmondhatja olyannak a dolgaitokat, akivel te nem osztanád meg a magánügyeidet...

Nyugodtan éreztesd ezzel a családtaggal, hogy nem szeretnél társalogni vele, az sem baj ha megsértődik!

Előbb-utóbb leesik neki, hogy hiába kérdezősködik...

2012. aug. 18. 11:26
 9/9 anonim ***** válasza:
63%

Az előző válaszoló által írt "de miért?" stratégia tényleg nagyon jó technika.

Nekünk anno ügyfelek kifogásainak kezelésére tanították. Ha az ügyfél panaszkodik valamiről, akkor vissza kell kérdezni, hogy "miért gondolja ezt így?". Kizökkenti.

2012. aug. 18. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!