Más 18 éves lány is ilyen? Vagy én várok sokat? Ebbe a világba?
Sajnos ez tényleg nevelés kérdése.Nekem 19 éves a fiam.Itthon segít,rendben tartja a dolgait nem kell könyörögnöm neki.Két kissebb testvére is van 2,5 és 1 évesek.Imádja őket sokat foglalkozik velük amikor csak teheti.Dolgozik így nincs sok ideje.
A lányod egyszerűen nincs hozzászokva,hogy "kötelesség"is van.
Az én szüleim is rengeteget dolgoztak, volt, hogy reggel 7kor elmentek és este 10kor jöttek haza. Én magamtól rájöttem, hogyha segitek nekik a házimunkában, akkor este 10 után, már nem kell azzal bajlódniuk, és egy pici idejük rám is marad, meg arra, hogy megdicsérjék az aznapi munkámat. 11-12 évesen én végeztem a házimunka nagy részét, aztán 16 évesen úgy viselkedtem, mint a lányod. Lázadtam anyu és a "parancsai! ellene, mert ugye, nekem senki ne mondja meg, hogy mit csináljak, de aztán észbe kaptam és mostmár a teljes házimunkát magamra vállalom (és nem csak nyári szünetben).
Sztem beszélj a lányoddal! Mondd el neki, hogy mennyit jelentene a számodra, ha besegitene, cserébe, több időt tudsz majd rá forditani. Ha pl elmosogat és összetakarit mire te hazaérsz, ajánld fel neki, hogy elmentek egy csajos fagyira, vagy sétálni, vagy nézzetek meg egy filmet.
Az a 18 éves lány vagyok aki azt a hosszú részt írta ! :)
Am. nem feltétlenül csak a nevelésen múlik! Elég szomorú, hogy ennyi idősen az adott fiatal nem látja az édesanyján, hogy mennyi mindent, megtesz érte, mennyi mindent kap.
Dolgozik érte. Ők meg otthon henyélnek. Azt biztos, hogy nem lennék az ő helyükbe. Már majdnem felnőttek... 18-évesen... és nem segít. Szóval ez nem csak azon múlik h h nevelték őket. Egy az , hogy nincsenek tisztában azzal, hogy milyen nehéz az életük a szüleiknek. Ennyi idősen régen észre kéne venni az ilyeneket.
Ha idősek lesznek a szülők? Akkor is ezt fogják csinálni? Bedugják őket egy öregek otthonába és kész? Ha igen... hát mondhatom gyönyörű. Én 18 éves fejjel, szívesen beszélnék az ilyenek fejével... az 100%
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!