17 éves lány vagyok. A barátom 18 éves. Megfelelő körülmények között lehetne e ő a gyámom erre a egy évre?
Nem. Ugyanis 18 éves barátod semmit nem tud felmutatni amivel igazolni tudná,hogy megfelelő körülmények között el tud tartani téged.
Van lakása?? Állandó megfelelő jövedelme??
Ne a szülivel gyere,hogy ott laknál,mert az nem ugyanaz..
Utolsó, ez itten - szerencsére, még - nem az USA biblia-övi része... a felsorolásodból szerintem a szülő az egyetlen, ami értelemszerűen valóban jogilag tiltott. A tanár-diák vagy főnök-beosztott viszony általában a jogilag nem tiltott, de nem helyeselt kategória, ami fegyelmi üggyel, és valamelyik fél áthelyezésével szokott végződni. Bár a saját ismeretségemben tudok 3 tanár-diák viszonyt is, abból 2 házassággal végződött érettségi után... a gyám esetén a fene tudja, de az ebben hatályos 1952-es akárhanyas törvényben (Csjt) semmit nem írnak a szexuális kapcsolatról, mint gyámságban kizáró okról, sőt szerintem ha egy nagykorút valamely okból gyámság alá kell helyezni - betegség, ilyesmi - lehet a feleség, élettárs a gyám. Nem tuti, de így rémlik...
Kérdező, az nem, de gyámhatósági engedéllyel összeházasodhattok, és onnantól Te is nagykorúnak számítasz, nem kell gyám.
nem lehet, de ezt már írták
ha szabad megkérdezni, mi a gond, vagy miért szeretnéd őt gyámodnak? talán tudunk segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!