Ebben az esetben mennyi gyerektartást "illene" kérni? 2X20000 Ft túl sok lenne?
De ez a bírósági megállapítás, amit az előttem szóló mondott.
Ha nem akarok a volt férjed ellehetetleníteni, nem kéred a bírósági letiltását a gyermektartásnak (ugyanis onnantól ő semmit nem fog tudni csinálni, ha van 70.000 Ft-os hiteltörlesztője és fizet 40.000 Ft gyerektartást).
Ha teheted és ő is olyan, akkor állapodjatok meg, azt írjátok le, és minden szép, ha betartja. Ha pedig nem, akkor még MINDIG OTT a lehetőséged arra, hogy bíróságra menj, és kérd a bírói megállapítását és a letiltását a gyermektartásnak.
A 150.000 Ft-os bérre a gyermekenkénti 20.000 Ft a reális összeg, a bíróság is ekörül állapítaná meg. Azonban ha figyelembe veszed - amit a bíróság nem tesz - a hiteltörlesztést is, és MEGTEHETED, akkor szerintem gyermekenként 10-10e Ft ebben az esetben elfogadható lehet.
Te őszintén szólva normális vagy?? 40.000 ft-ból megélni?
A csekkeket is be kell fizetni, el kéne járni munkába és még enni is vmit....
Tényleg csak gratulálni tudok, ezzel csak azt fogod elérni h a férjednek is szar kapcsolata lesz a gyerekekkel aminek feltételezem te nagyon örülnél, csak abba nem gondolsz bele, h ez rajtad kívül senkinek nem lesz kielégítő!
Ha csak 40 ezret kérsz, akkor ez egy szép gesztus tőled.
2 gyerekre meg szokták ítélni a 20-20% át a netto fizetésnek.
A bíróságot valóban nem érdekli sajnos nem csak az apa, hanem az sem, hogy a következő család, beleértve a gyerekeket is, hogyan, miből élnek meg.
Nálunk pl. a férjem 20% gyerektartást fizet 1 gyerekre, 30%-ot levonnak hitelként, csak azért nem többet, mert max. 50% lehet a letiltás a fizetésből. Még jó...
Így kap havi 65 ezer forintot és ebből vegetálunk hárman, kisbabával. Ja, meg persze nekem a gyes.
Nem sok. Nyugodtan kérheted!
Apuka feladata lesz megoldani az életének az anyagi gondjait.
A te feladatod lesz a gyermekek lehető legjobb neveltetésben részesítése. Ennek érdekében járj el, ne apuka érdekében!
10-15 ezret ítélnének meg szerintem, ha nem állapodtok meg másban.
De persze nem mindegy tényleg, hogy ez a hitel-dolog hogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!