Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El vagyok késve? Egy 26 éves...

El vagyok késve? Egy 26 éves lánynak hol kellene tartania?

Figyelt kérdés

Sokáig nem találtam a helyem. Középiskola után elvégeztem egy szakmát, majd egy főiskolába is belekezdtem, de azt egy év után leváltottam és átjelentkeztem egy másikra. Jövőre diplomázom majd.

Soha nem volt rendes munkám, mai napig a szülők támogatnak, de azt mondjuk hozzátenném, hogy nem élösködöm rajtuk, csak kisegítenek, ha nagyon nincs pénzem. Nincs megtakarításom, és semmi tőkém.

Komoly kapcsolatom egy volt, de annak azért lett vége, mert én még nem akartam házasodni. El se tudom magam képzelni még gyereket nevelve, háztartást vezetve. Nekem még jó ez a kolis-egyetemista-bulizós élet. De sajnos mindjárt vége. Húgomnak már jól fizető állása és vőlegénye van. A korombeli lányok már rég túl vannak a gyerekszülésen, meg minden ilyen felnőt élethez szükséges dolgokon.

Nagyon el vagyok késve? Nagyon ciki ez szerintetek, hogy én még csak itt tartok? Sokszor kapok megjegyzéseket a környezetemben, hogy túliskolázott vénlány leszek, meg ilyenek. Pedig az se, mert csak egy diplomát csinálok, amit mások már 22-23 évesen elvégeznek. :(

2009. júl. 21. 23:24
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Igen, vidéki vagyok!

00.01-es. Jó hogy így állsz a nővéredhez, és nem cukkolod emiatt. Sajna nálunk pont emiatt is van konfliktus a húgommal. Mindig kiakad, ha pl. anyuéktól egy kis pénzt kapok, hogy ő bezzeg soha nem kérne, meg hogy leégne a bőr a képéről...meg ilyenek.

Pedig nem gyakran kérek, mert azért az ösztöndíjakból meg ilyen olyan csip-csup melókból is ellehet lenni.

2009. júl. 22. 00:23
 12/27 anonim ***** válasza:
72%
Hát nyugtasson meg a tudat hogy én még ott sem tartok ahol te:) Úgy csesztem el az életem, hogy az általános után abbahagytam a sulit. Most 25 vagyok és most akarom folytatni, középsuli, egyetem. Mire befejezem túl leszek 30-on is. Barátom sincs 4 éve, pedig nem vagyok egy bányarém, csak nehezen ismerkedem. Családot még nem is akarok. Egyelőre el sem tudnám képzelni, gyereket főleg nem, én is annak érzem magam. A szüleim tartanak el még mindig. Csodálkozom néha hogy még nem küldtek el a jó francba...
2009. júl. 22. 00:52
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Manapság tök általános, hogy az emberek 24-26 vagy akár 30 éves korukig tanul(gat)nak.

A családalapítás átlagos időpontja is 30 év felé tolódott (nőknél 28-29 év, férfiaknál 33-35 év).

Szóval ha a többiekhez méred magad, akkor nem késtél el. De az sem kötelező, hogy másokhoz mérd magad.

2009. júl. 22. 02:30
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

28 éves vagyok, 2 diploma után PhD-zom, hetente-kéthetente bulizok, nekem nagyon jó így. Előző kapcsolatomban, noha a volt párom állítólag megértette az ambícióimat, mégis konfliktusforrás volt, hogy én még nem akarok összeköltözést, gyereket - és ha később igen, akkor sem úgy, hogy a hagyományos nemi szerepek szerint én csinálok otthon mindent, hanem úgy, hogy mindent szépen megosztunk, ahogy más országokban már TERMÉSZETES. Ex utóbbira kapható lett volna, de mégis szétmentünk, mert jóval idősebb volt, és úgy éreztem, éveket nem fog rám várni, én meg csak a kedvéért nem kapcsolok rá, hogy aztán meg megbánjam. Engem aztán nem tudnának megingatni ilyen "kivénhedt szingli"-dumákkal, nem is szoktak próbálkozni, mert tudják, hogy én magasról... A nem szokványos külső, stílus és a némi művészi hajlam véd attól, hogy hagyományos dolgokat kérjenek tőlem számon. :D Túliskolázott? Na ezt se merné mondani senki! Figyelj, ha látják, hogy Te úgy élsz, ahogy akarsz, és nem érdekel a véleményük, úgyse tudnak mit csinálni!

Lehet, hogy ciki, hogy itt tartunk, de az még cikibb, ha utólag rájövök, hogy elb.asztam az életemet, mert nem a saját, hanem mások igényei és értékrendje szerint éltem le!!! Na, az az abszolút ciki.....

2009. júl. 22. 02:30
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanezt éreztem 25 évesen. Érettségim volt, semmi kilátás semmire. Aztán elvégeztem egy sulit (igaz nem főiskola, csak egy szakma), imádom amit csinálok, és egyik napról a másikra megjött a szerelem is. Most már házasok vagyunk, és megyünk előre.

Szóval a lényeg: Nem vagy elkésve. Tanulj, amíg lehet. A húgoddal meg ne foglalkozz. A szüleid biztosan szívesen adnak, ha néha kérsz, különben biztos szóvá tették volna már. A szerelem, nos, az úgyis mindig megjön!!!

2009. júl. 22. 07:29
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy elkésve. A lényeg, hogy mások hatásásra ne kezdj el görcsösen férj és apajelöltet keresni. Szórakozz, ismerkedj. Adj esélyt arra, hogy megismerd az igazit.Ha eljön, úgyis tudni fogod.
2009. júl. 22. 07:37
 17/27 anonim ***** válasza:
87%
Nyugi, a felsőoktatásunkat elcseszték szépen, sokan nem fejezik be időben, munkaügyi téren nem kecsegtetlek, mert manapság nehéz tiszta munkát találni, bármit vállalj el, ami az utadba kerül, CSAK FEKETÉT NE, a szerelmet meg nem lehet úgy, hogy akaratra, van, aki fiatalon találja meg, van, aki csak 40 fölött, és van, akinek a fiatalkori tér vissza később, mert fiatalok voltak, meggondolatlanok, és később értek be.
2009. júl. 22. 07:50
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

A fiam volt ilyen, sőt még most is ilyen. Kalandos az élete. Egyszer úgy tűnt, 32 volt akkor, hogy most már megállapodik. Szerelmes volt éppen, de nem először. Mondtuk neki, (ketten a szülők), nézd, 32 éves korodban még megnősülhetsz, a nagyapád is 32 évesen nűsült, meg Bandi bácsi is. "Jó", válaszolta ő, vigyorogva. "Ezután, ha valamit akarok csinálni, megkérdezem tőletek, hogy a családban csinálta-e már azt valaki."

Nem sértődtünk meg, mert igaza volt és aranyos is volt.

Jó olvasmány lenne neked Danielle Steal Kalandvágy c. könyve. (Sokan lerakják néhány könyvét az elején, mert hosszas a bevezető, de kezdheted középen is, és némely könyve nagyszerű. Ez is, meg a "Levelek Vietnámból", és passzolna neked a "Szárnyak " című, meg az "Apu". Ezek olyan lányokról szólnak, akik nem a férjhezmenésben keresik az élet értelmét.)

2009. júl. 22. 08:01
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem késtél le még semmiről. Egy barátnőm 33 éves, most ötödéves az egyetemen, másfél éve van csak stabil kapcsolata, albérletben élnek a párjával, alkalmi munkákból tartja el magát (párja minimálbért keres), saját lakásra esélye sincs, a szülei nem támogatják semmilyen formában, mert nincs miből. Lassan oda jut, hogy gyereket kellene vállalnia, mielőtt kifut az időből, de ilyen körülmények közé nem mer szülni... Szóval vannak, akik még ott sem tartanak, mint te.
2009. júl. 22. 19:26
 20/27 anonim ***** válasza:

Én is pont ugyanígy érzek,nagyon későn érő típus vagyok.Bár csak 23 vagyok,de néhány kortársamhoz képest sehol sem tartok,úgy érzem magam,mintha most lennék 18 éves.Mindig is dolgoztam suli mellett,de csak egy komoly munkahelyem volt,a többi diákmunka.Fogalmam sincs,hogy fogom megtalálni a helyem,ez a mai,anyagias világ valahogy nem nekem kedvez,mert nem ilyen a felfogásom.Az lenne előnyös,hogyha pénzzel tudnék foglalkozni,mert azzal lehet csak normálisan keresni,de szerintem tök hülye vagyok a pénzügyekhez.Bár azért megpróbálnám,de eddig akárhova jelentkeztem,mindenhonnan visszautasítottak.Ez érthető,mert válság van,inkább elküldik az embereket,mint fölveszik,de sokszor előfordult,hogy felvettek helyettem mást,mert nem voltam elég nagy dumás,meg talpraesett.Ez elég nagy hátrány.És sajnos sokszor engem is kisegítenek a szüleim pénzzel.Fogalmam sincs,hogy fogom megtalálni a helyem és hogy mivel fogok normálisan keresni.Ez a mai világ nagyon rossz irányban halad,remélem,nem lesz még ennél is pocsékabb a helyzet.

A kérdésre válaszolva:nem ciki.Lassan mindenki 30 éves kora felé kerül be az igazi életbe,mert kitolódik a felnőttkor az oktatás miatt,kevés a munkahely,nincs lehetőség emiatt elköltözni stb.

2012. szept. 26. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!