Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen anyóssal? Rendbe lehet ezt még valaha hozni? (Bocsánat amiért ilyen hosszú)

Figyelt kérdés

Páromat 5éve ismertem meg, nem sokkal később be is mutatott az anyjának. Nagyon kedves, segítőkész nő volt, aki anyám helyett anyám volt (a szüleim elég messze élnek vidéken).

Akkori sógornőm mondta, hogy vigyázzak vele, de mivel épp válófélben volt sógoromtól és a család nem is szerette különösebben, így nem adtam a szavára.

Anyósom sokat várt el tőlem (mind a házimunkák terén, mind a vele közösen szervezett programok tekintetében) de ezt betudtam annak, hogy családtagnak tekint.

Amikor szóba jött, hogy összeköltözünk a párommal, akkor nem is volt kérdéses, hogy az anyósomhoz költözünk.

Na, akkor jött a fekete leves. Minden pénzem le kellett adni (annyim maradhatott, amiből a telefonszámlámat fizettem be, de azt is szóvá tette, hogy kevesebbet kellene telefonálnom). Aránytalannak gondoltam, hogy mindent elvesz, mert vizet,villanyt nem sokat használtunk, enni is mindig azt lehetett, amit ő megvett, amit jónak látott. Mikor szóvá tettem ezeket, azt mondta, hogy nekem és a páromnak nincs fogalmunk a pénz értékéről, meg hogy neki mennyi a kiadása és örüljünk, hogy főz meg mos ránk. (Nem kértük tőle, de nem hagyta hogy mi csináljuk, mondván, hogy csak pazarolnánk. Néha épp elvárta, hogy csináljam ezt vagy azt, majd utána kaptam a fejemre pl mosogatásnál, hogy sok vizet használok)

Aztán szóba jött az esküvő. Anyósom letorkolt, hogy minek lagzi meg esküvő, az csak pénzkidobás. És manapság már semmi jelentősége az egésznek. Nekem ez fontos volt, a családomnak is és az egészet nagymamám fizette, aki születésem óta erre spórolt.

Nem sokkal utána terhes lettem, ekkor már nagyon nehezen viseltem anyósom szekírozását és kértem férjemet, hogy költözzünk el. Neki volt egy háza Szegeden, amit apjától örökölt, azt eladtuk és vettünk egy lakást itt Pesten. Eleinte anyósom próbálta rávenni a párom, hogy a lakás árát adja neki, ő pedig férjemre íratja a pesti lakást és mi fogjuk örökölni. Nyilván szóba sem jöhetett ez.

A legfájóbb pont azonban mégsem ez volt. Amikor megszületett a kislányom anyósom annyit mondott "nem elég, hogy lány, de még csúnya is." Koraszülött volt és nagyon kis vékony, lehet nem a legszebb baba volt, de ilyet hogy lehet mondani. És utána megjegyezte, hogy nem életre való és majd Isten dönt róla. Nagyon mérges voltam, veszekedtem vele, hogy hogy mondhat ilyet a saját unokájára, ő pedig mindennek elmondott.

Azóta beleszól, hogy hogy nevelem a gyereket, hogy mit adok neki enni, mit nem, és hogy ne engedjük a szüleimhez, mert ők koszosak. Egyébként nem azok. Egyszer volt csak náluk anyósom, disznóvágáskor és aki már volt ilyenen, az tudja hogy nem ilyenkor van a legnagyobb rend és tisztaság. Persze tény, hogy anyósom rendmániájával nem is lehet versenyeni. Mindazonáltal úgy érzem, az én dolgom eldönteni, hogy hová engedem a babámat és hová nem.

Az utolsó csepp a pohárban a tegnap este volt. Nálunk vacsorázott sógorom meg anyósom és kisebb vita alakult ki a gyereknevelés miatt. Szóvá mertem tenni, hogy az ő nevelése sem volt tökéletes, mert a sógorom mama pici fia lett, aki otthon ül és élősködik az anyján (lenne munkája, csak így könnyebb), erre anyósom pofon vágott és durva szavakat vágott a fejemhez. Páromnak nem mertem elmondani.

2012. aug. 13. 14:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%

A kérdező vagyok, utolsó is én voltam, csak párom gépénél vagyok és nem vettem észre, hogy ezen ő van bejelentkezve.

Még annyit a babáról, hogy mostanra nagyon szép lett, hízott is, formásodott is. Gyönyörű kislány. Persze továbbra is "csak" lány és nem a nagyi kedvence.

2012. aug. 13. 15:31
 12/15 anonim ***** válasza:
89%

Biztosan csodaszép babád van és biztosan még szebb lesz majd, ha elkezd cseperedni.

Szerintem ez a pofon ütés egy remek indok arra, hogy megszakíts végleg minden kapcsolatot az anyóssal. Ha a párod akarja látni, átmegy hozzá. Ha akar vele beszélni, felhívja.

De üzend meg neki a párodon keresztül, hogy soha többet nem nyitsz neki ajtót és a "csúnya csak lány" unokáját is elfelejheti.

Ha nem állsz most a sarkadra, csak rosszabb lesz a helyzet! Hidd el, tapasztalatból beszélek, rá is ment a házasságom! Most a férjem simán rendreteszi az anyósom ha csak egy rossz szót is szól rám.

Állj ki magadért és a családodért! És ugyanígy a férjednek is határozottnak kell lennie.

Sok sikert!

2012. aug. 13. 16:39
 13/15 anonim ***** válasza:
85%
Ilyen szörnyűségeket mondott a saját unokájára? :S Párod mit szólt ehhez? Csodálom, nem képelted fel, én azt tettem volna! Nem egy fonnyadt paradicsomot méricskél a piacon, Jézusom... Szörnyeteg ez a nő, nem csodálom, hogy volt sógornőd menekült.
2012. aug. 13. 16:54
 14/15 anonim ***** válasza:
pofon vagott??? te nagyon turelmes vagy! en is anyosekkal elek, de semmit nem hagyok szo nelkul, meg ha sertodes is lesz a vege megmondom a magamet. engem meg nem utne, de en ot lehet megfogom!!
2012. aug. 16. 17:06
 15/15 anonim ***** válasza:
57%

en mar akkor megszakitottam volna vele minden kapcsolatot amikor ilyet mondott volna a babamra!(mert az enyem is koraszulott es vekonyka volt)

oszinten, tisztellek, te meg helyre akarod hozni? en naponta imadkozom, hatha egyszer majd jo viszonyunk lesz, de nem megy, anyos az anyos!

2012. aug. 16. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!