Hófehérke, Nyeste, Polikárp?
Igen, ezek újonnan bejegyeztetett keresztnevek, az első kettő női, a harmadik férfi név.
Milyen érdekes/megbotránkoztató keresztneveket tudtok még?
Polikárp?jó hogy nem Poligráf...
ám amiket én utálok az a Babér,Manó,Bodza és társai,Szophia-így írva
Nyeste?Röhej!Polikárp az meg valami vegyi anyagra emlékeztet..Milyen elmebetegek találják ki ezeket?
Hát van még például Zöldike, Orália, Leokádia.Lakatos Britniszpirsz :D
"A 75 éves Zakar Polikárp Ciszterci Főapát köszöntése 2005. június 13-án
(beszéd a PPKE dísztermében tartott könyvbemutatón)"
... nos. Hogy a Polikárp "újonnan bejegyeztetett" keresztnév, azt nem tudom, honnan vetted...
hogy férfi név, az kétségtelen, de van az "újdonságával" 1 picike bibi... már az i.sz. 2. században is létezett ez a név...
Előttem levő jól írta, a Polikárp nem új név, igaz, csak a szerzetesi felvett nevek között szokott lenni, és nem a világiak között.
Állítólag bejegyzett név a "Kisherceg". Nekem ez a kedvencem. :))
Itt lehet megnézni az összes, eddig bejegyzett, és engedélyezett magyar nevet: [link]
Bár még nem esedékes a gyerekvállalás, de a férjemet néha viccesen befenyítem, ha olyanunk van, hogy vigyázzon, ha így folytatja, a szülőszobán félkómásan bediktálom a Móka Manó keresztneveket a leendő fiúnknak:D
A Nyeste ősmagyar női név.
Hófehérke nyilván gáz, de a Polikárp a Polükarposz névből ered, nyilván magyar fülnek furcsa, de könyörgöm,, nem vagyunk egyformák, ezt már az óvodás fiam is tudja, h valakinek ez tetszik, valakinek más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!