Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudom felfogni, hogy a...

Nem tudom felfogni, hogy a nagypapám meghalt. Más is volt már ezzel így?

Figyelt kérdés

Ott voltam a halála után, láttam. Láttam ahogy eltemetik és mégse tudom felfogni/feldolgozni, hogy már nem lehet közöttünk... Hogy nincs már itt...

Nem tudom megérteni ha itt nincs akkor hol van?

Ti hisztek a mennyországban?

Ez szörnyen nehéz...

( 23 L )

2012. aug. 11. 18:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
10%

Miért nem tudod felfogni?

Gyenge vagy mentálisan?

"ha itt nincs akkor hol van?"

A temetőben.

Nincs mennyország, 23 évesen már tudhatnád...

2012. aug. 11. 18:34
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd részvétem.

Igen, nehéz. Mindenki másképp éli meg. Nekem az apám halt meg tavaly gyermeknapkor. Hiányzik, de tudom, hogy nem fog visszajönni, és elfogadtam, hogy ennek így kellett lennie. Előbb-utóbb bekövetkezett volna, és még mindig jobb, hogy ő haltmeg előbb, mintsem neki kellett volna megélnie az én elvesztésemet.

Hogy hol van? A teste a föld alatt, a lelke pedig benned él tovább, mert csak az hal meg, akire nem gondolunk. Elinult egy útra, ahonnan soha többé nem jön vissza.

2012. aug. 11. 18:47
 3/19 anonim ***** válasza:
98%

Jaj első, szerintem te értelmezted mentálisan gyengén a kérdést.. nem kell mindent szó szerint venni. Valszeg a kérdező is tudja, hogy a temetőben van. Nem hallottál még a gyászról, és arról, hogy az embereket megviseli lelkileg a közeli hozzátartozó halála?

Kérdező:

Hogy van-e mennyország, azt mindnenkinek szíve joga eldönteni, kortól függetlenül. Nekem nincs kialakult elképzelésem erről.

Még nagyon friss az élmény, előbb-utóbb le fog ülepedni, és akkor elsiratod, vagy ami jól esik. A gyászfolyamat haladni fog a maga útján és különböző fázisai lesznek.

Nekem is nagyon furcsa volt, mikor meghalt a nagyapám, hogy egyik nap volt, aztán hirtelen nincs. Ezt nehéz felfogni, de a helyzethez képest "pozitív" élmény volt az egész család azonnali megjelenése, a szomorú, de rendkívül bensőséges légkör (nem is lehet összehasonlítani semmilyen más családi összejövetellel), az együtt sírás (amit korábban sosem tapasztaltam) és a lelkileg tartalmas temetés.

Aztán egy idő múlva leülepszik és megszokod a gondolatot, hogy már nem létezik, csak az emléke.

2012. aug. 11. 18:50
 4/19 anonim ***** válasza:
20%
Nincs mennyország és a húsvéti nyuszi sem létezik.
2012. aug. 11. 18:51
 5/19 anonim ***** válasza:
36%

Nincs mennyország.

Hidd el,az élet megy tovább.Túl fogod magad tenni,csak idő kérdése.Kitartást.

2012. aug. 11. 18:55
 6/19 anonim ***** válasza:
69%
amikor meghalt a nagymamám én is így voltam, de ő nagyon beteg volt a halála előtti években és már előre felkészítettem magamat rá. részben ezért se viselt meg annyira, a halála, mert tudom, hogy jobb neki. amúgy a mennyországban én sem hiszek.
2012. aug. 11. 19:00
 7/19 anonim ***** válasza:
10%
nincs mennyország
2012. aug. 11. 19:07
 8/19 anonim ***** válasza:
22%
Nekem apukám és mindkét nagypapám meghalt már, pedig még csak 20 éves vagyok. Nekem is nagyon nehéz feldolgozni, inkább olyan (még így évek múltán is), mintha csak elutaztak volna, és ezért nem lennének itt. Egyébként én sem hiszek a Mennyországban, sem abban, hogy bármi is történne velünk a halálunk után, talán ezért is nehezebb.
2012. aug. 11. 19:08
 9/19 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az értelmes válaszokat az értelmes válaszolóktól.

Sajnos mivel ennyire gyenge az elmém azt sem tudom felfogni, hogy hogy születhetnek/nevelődhetnek ennyire "értelmes" emberek akik nem értik meg vagy csak érzelmi intelligenciában szegények, azokat a negatív dolgokat amik nem őket érintik.

Vagy talán a saját érzéseikkel sem foglalkoznak.

Na mindegy, sajnos ez a világ ilyen.

( Privát üzenetben nagyon sértő nyomdafestéket nem tűrő "választ" kaptam )

Még egyszer köszönöm a normális embereknek, a normális válaszaikat!

2012. aug. 11. 21:08
 10/19 A kérdező kommentje:

És el ne tudom képzelni, hogy 7 vagy akár 77 évesen képes lennék más halottáról/gyászáról ilyet ocsmányságokat írni..

Ez szól annak aki privát üzeneteket küldözgetett!

2012. aug. 11. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!