Ez csak az én anyámnál van hogy nem tudok vele kijönni?
Anyámmal nem tudok sehogy kijönni.
F/27 éves vagyok.
Élné az életem de mostanság közbejön több kevesebb kudarc.
Élettársam lakásom nincs ha van munkám húzok elfele otthonról és élem a saját életem. De néha hazakényszeredek ha megszűnik a munkahelyem. Sajnos nem tudok mit csinálni mert albérletet nincs miből fizetni míg nem találok másik munkát. Pénzt félretenni se tudok mert örülök hogy kifizetem a számlákat. Ilyenkor megesik hogy a szülői házba dekkolok míg nem találok új munkahelyet.
Anyám gyakorlatilag ingyen él mert a rezsijét az ő anyja fizeti azaz az én nagyanyám. A fizetését (nyugdíját) meg a postás hozza. Szóval elvan az én anyám mint a befőtt.
Szóval egy vasába nem vagyok anyámnak ilyenkor se.
Már 3 hónapja itthon vagyok munkanélkülin és anyám ha olyanja van elkezd cseszegetni. Nagyon meg tudja bántani az embert. Ha anyámnak kell valami elvárja hogy dobjak el mindent és segítsek neki de ha én vagyok bajba akkor nem számíthatok rá. Ha azt csinálom hogy nem segítek neki meg elkezd magyarázni szúrkálódni ,olyan dolgokkal amik nagyon rosszul esnek és nem rajtam múltak. Pl az előző kapcsolataim stb. Ha elmegyek akkor azon idegesítem magam hogy vajon bosszút áll e vagy átmegy e az én Nagyimhoz aki 85 éves és őt idegesíti e ugyanígy. Egyszerűen nem hagyja abba amíg el nem éri amit akar.
Én nem tudom intézni sokszor anyámtól a dolgokat. Meg lelkileg úgy ki idegel ,hogy élni nincs kedvem csak ülök az ágyszélén és a földet nézem. Mindenkit sakkba tart és lelki terrorizál. Olyanokat játszik el például hogy látja mikor megyek a boltba megkér hogy hozzak már neki is pár cuccot.ad egy 2000ret meg egy kis listát.
-Bevásárolok neki persze kevés a 2000Ft rá kipótolom még általában 5-600 a saját pénzemből.
Odaadom a kezébe a blokkot mikor hazaérek kéri a visszajárót. Mondom anyám én fizettem bele még milyen visszajárót?? Erre el kezd hepciáskodni hogy drágán vettem eztis--eztis és olvassa fel a listáról gúnyos hangon. Mert hogy Ő akcióba vett múltkor . Mondom anyám de most nem volt akció.. És addig hepciáskodik míg ki nem fizetek még én neki egy 1000 rest :P (Mert ha bevágom az arcába az ajtót megy értetlenkedni a 85 éves nagyanyámmal) -Én meg kímélem a mamát és inkább anyámhoz vágom azt az ezrest. Szóval ilyen gusztustalan dolgai vannak.
Nem panaszkodom csak egyszerűen úgy beágyazta magát hogy nem lehet még kicseszni se vele mert akkor magammal cseszek ki.
Például a nagyi azért fizeti anyám után a rezsit mert a két ház hivatalosan egy épület és a nagyi nevén van a közmű. Ha anyám nem fizeti a rezsit akkor ráterhelnék a nagyi házára. Ha külön mérőórát tetetnénk fel akkor se fizetné akkor az én örökségemre terhelnék.
Anyámat ez nem érdekli.. Végeredménybe ha a nagyi nem lesz akkor nekem kell fizetnem az egész rezsit mert a házta terhelnék. Akkor meg mivel én vok a következő örökös és nincs lakásom megint magammal cseszek ki.
Mivel olyan jól nem keresek hogy albérletezzek is és az otthoni azaz anyám rezsijét is fizessem egyszerre.. Örülök hogy élek...
De már ebbe is beletörődnék de megőrülök mert már nem bírom idegileg. Azon arénázás van hogy hol van a pohár az asztalon.
Ha ecsetelem anyámnak a pénzügyi helyzetem és a hitelem amit törlesztenem kell nem izgatja. Mintha én játékpénzről beszélnék. Totál lekezel kioktat és amortizál.
Nem bírom már elviselni. :(
jó hosszú lett.. De ebből az ördögi körből nem tudom hogy tudok kijönni.
tényleg hosszú lett, de még a bírható kategória.
egyszer meg kell tanulnod, hogy aki makacs, az is marad.
nincs anyukáddal semmi probléma. makacs és ahogy kiveszem egyedülálló édesanya akinek van egy felnőtt fia és egy édesanyja.
az hogy nincs állásod....áhh..nem vagy egyedül. azzal sem hogy hazaköltözöl ilyenkor az albiból, mert én is így vagyok. de....amikor kérdezi nincs visszajáró? feleld csak egész nyugodtan. "nincs"
és hagyd ott. nem kell vita...felesleges.
az asztal és a pohár. nah azért ezen én is hepciáskodnék. ha már hazaköltöztél te is tartsd meg a rendet. ügyesen ..te sem vagy már gyerek.
jajj..hát amúgy nem könnyű válaszolni.
sajnos be kell látni, hogy senki nem él örökké. Egyszer majd csak magatok lesztek. Én szerintem ...nem. Én úgy cselekednék, ahogy most leírom neked. Maradnék ott anyuval, ha van munka akkor is. minek költözöl el, ha így tudnál félretenni is. nem kell mindent neked fizetni. öreg vagy már bohócnak ahhoz. nah most ennyi, mert a válaszom hosszabb lenne mint a kérdésed :)
Amúgy én is így gondolom: mármint jobban megérné maradni. De idegileg nem bírom. Pedig kötélidegzetű vagyok.
Ha nem szólok semmit anyámmal akkor is össze lehet balhézni.
Elkezdi a monológát és ráadásul hazugságokat meg olyan dolgokat amiről végeredménybe pont ő tehet. És ezek miatt kínlódás az életem. És nem veszi észre magát ,mert még engem hibáztat.
Nem törtem túl magasra iskolázottságban de ez többek közt annak köszönhető ,hogy életembe nem segített anyám a tanulásba. Megbuktam általános alsóba emiatt. Ugyan sikerült pótvizsgáznom ,Anyám a város legrosszabb iskolájába íratott. Rettenetes hely volt talán egy börtönhöz tudnám hasonlítani. Mindennaposak voltak a verekedések kötözködések aljaskodások. Nem túlzok. Nem emberek közt voltam hanem állatok közt. Anyámnak sokszor mondtam írasson mert nem bírom át de ő rá se bagózott.
Úgy leromlottak a jegyeim hogy kegyelemből engedtek át. Ebből az iskolából csak a város legszakadtabb szakmunkás iskolájába vettek fel. Oda már be se nagyon jártam mert szinte ugyanazokkal az emberekkel voltam összezárva mint ahonnan jöttem. Szóval oda be se jártam a szakmát azért kaptam meg mert már túl nagy lett volna a bukásarány.
Szóval itt lett elcseszve az életem. És anyám még lenéz meg le semmirevalózik minősítget és degradál. :(
Ettől vagyok nagyon ideges.
Később saját szakállamra még elvégeztem pár szakmát mind kiváló eredménnyel leraktam már szinte mindenre a jogosítvánt. (-Rájöttem ,hogy nem én vagyok az ostoba..)
És azóta nagyon bánt az ,hogy mire vihettem volna ha jó iskolába járok. Már valószínű lenne egy szép családom és mérnökként dolgoznék egy jó cégnél..
És nem Anyám vágná a fejemhez minden reggel félálomba flegmán ,hogy milyen egy looser tróger vagyok aki nem vitte semmire.
És így már ugye jól is indul a napom.
Elolvastam :)
Szóval anyud rettentő akaratos és az egoja is az egekben.
Én is maradnék a helyedben, amikor van munkám akkor is, mert tudsz félretenni. ISmerem a helyzetet, 6évig így éltünk anyummal, mert anyagilag így érte meg. Nem mindegy hogy egy albérlet+rezsi a bankszámlámon van vagy a főbérlő kezébe.
Nálam ami bevált (mert én anyum is elég akaratos, ráadásul önfejű is) ha elkezdtte a "monológját" akkor fogtam magam bementem a szobámba és otthagytam vagy elmentem otthonról. Volt idő amikor magába mondta tovább, de aztán rájött, hogy nincs kinek és abbahagyta (nagyidat nem kell félteni, az ő lánya, tudja kezelni) Ha éppen olyanja volt, hogy megbántson, akkor hagytamm had mondja, magam elé vettem a gépem és filmet néztem közbe. Lepereg már rólam, egyszerűen nem érdekel. Csak a saját bizonyítványát igazolja ezzel. Úgyhogy ezt tudom tanácsolni neked is. Légy teljesen közömbös, és nevegyélé fel semmit, amit mond. Egy idő után meg fogja unni. Ha meg majd el tudsz tényleg költözni, akkor jó viszonyotok lessz. Hidd el :)
Figyelj ne félj amint látom két házról írtál.
Ha a nagyi meghal, akkor kiadhatod az egyik részt, akár ágybérlet is van ma már akkora a nyomor. Sok szakmunkás van aki vidékről jön és bármi jó neki. Anyukád el van rontva, egyszerűen nem is értem az ő anyját sem, hogy a lánya nem dolgozik és hagyja. Nem tudom, hogy mi a szakmád, de szakácsnak vagy valaminek ki kellene képeztetned magad. Jól látod a helyzetedet valahogyan fel kellene készülnöd arra a napra ha a nagyikád meghal.
Nem semmi. Nehéz volt az elsőre is értelmes választ adnom, de a másodikra még inkább csak megugrik a vérnyomásom :)
nagyon sokan más életet élnének, ha a szülei kicsit jobban.....kicsit többet...kicsit így...kicsit úgy.
A reggeli kelés elrontásához a szülőknek külön érzékük van. nem is kell már kávé olyankor már....
de most ne sértődj meg. az én édesapám mindig azt mondja nekem. Előbb nézzem meg ki mondja és csak utána halljam meg mit mond.
Hiába az édesanyád, valami elromlott köztetek. Annyira, hogy lépten-nyomon beléd köt.
Most támadt egy ötletem. ha nagyon hülyeség, akkor boccs.
Mi lenne, ha. mindig ez a nagy kérdés. Mi lenne ha mondjuk egy hétvégén, elvinnéd valahova? Legyen ez egy kis séta, vagy városnézés, vagy múzeum, mozi, vadaspark....csak hogy kicsit összerázzódjatok. Anya fia kapcsolat a világ legerősebb kapcsa, azt mondják. vagy de most csak tényleg segíteni szeretnék. Hiába elrontja a napod, kérdezd meg mit segíthetsz neki. Ha előbb kelsz fel, akkor kikészíted a kávét neki.
nem tudok értelmes példát írni, mert így nehéz.
és ha nincs munka, akkor a munkaügyinél valamilyen tanfolyamra jelentkezz. utána már csak délután találkoztok, ami kevesebb konfliktust eredményez és látja, hogy legalább valamit csinálsz.
most már azért érdekel hogy mi lesz a lépésed. nem könnyű a helyzeted, de hisz senkinek nem az.
Az írásod alapján te nagyon de nagyon messze vagy a szakmunkásoktól (tudom én ott tanítok). Tényleg vihetnéd sokra is, ehhez viszont állj fel és húzz el ebből az országból. Megteheted, semmi nem tart itt. Nincs családod, kötöttséged! Fiatal életerős férfi vagy több szakmával. A legtökéletesebb helyzetben vagy ahhoz, hogy kezdj magaddal valamit nyugaton.
Van jogosítványod? Van egy rozzant autód? Pakold bele a cuccaidat és meg se állj legalább Ausztriáig, vagy inkább Skandináviáig.
3 év múlva 30 évesen milliókkal hazajössz, kitanulsz levelezőn valami neked való (akár mérnöki) szakot, lesz szép családod és jó életed!
Anyádnak már nem is szabadna a képben lennie régen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!