Csak engem ráz a hideg tőle, hogy manapság már majd' minden nő kötőjelesen veszi fel a férje vezetéknevét?
Nekem mindegyik verzió tetszik, egyik sem gáz.
11-es! Mégis mit kellene megtudni a nőgyógyászaton ülő Kiss Bélánéról??? Ha elhívnám egy kávéra akkor biztosan elárulná, hogy Ő Piroska, de a Pirit jobban szereti és remekül korcsolyázik, és még a zongorázáshoz is konyít, de utálja a művész filmeket.
Remélem érzed a különbséget...
Ezért lenézni valakit...nagyon gáz vagy!
24N
Engem sem. Szerintem jobban is hangzik, és a jelentése TELJESEN UGYANAZ. Csak éppen nincsen meg az az érzés, hogy a férj tulajdona a feleség.
Én egyébként fel sem fogom venni a leendő férjem nevét, mert nekem az identitásomhoz a nevem is hozzátartozik. Lehet ezért modern p.csának hívni, én akkor is így érzem. És szerencsére a vőlegényem sem erőlteti, sőt ő is ezen a véleményen van, hogy felesleges felvennem az ő nevét.
Nagynéném vette fel a férje vezetéknevét, úgy, hogy elvileg már elváltak, na ez a nem semmi! :) -.-"
Amúgy engem is hidegen hagy, ki hogy viseli a nevét.
Igen, valószínűleg csak téged.
A házasság nem jelenti azt, hogy feladod magad akár képletesen, akár szó szerint. A régi rossz beidegződések még ma is élnek, sokan tudat alatt elvárják, hogy a párjuk innentől kezdve ne járjon kikapcsolódni, ne tartson fent kapcsolatokat barátokkal, ne legyen "magánélete". Csak a család meg a munka, és kész.
En bizony megtartottam a sajat nevem Mert szeretem tisztelem apamat.Az en nevem semmi kedvem nem volt az osszes dplomamat papiromat irataimat stb draga penzert kicserelni.Ertelmetlen dolog.
A parom otthon nem fog Bélánénak hivni szerencsere. A kulvilag meg gondoljon amit akar mi tudjuk osszetartozunk egy nev nelkul is
"Lehet ezért modern p.csának hívni,"
Ez inkább divatozás, mint modern. A modern a kötőjel vagy a férj vezetékneve + keresztnév, de a fel nem veszem, inkább divat...
"nem azon múlik egy házasság, hogy egy ember felveszi-e a másik nevét, vagy sem"
igaz, de az identitás és a személyiség ezek szerint ezen múlik? Mert ha igen, akkor az gáz. Én úgy érzem, nem változott az identitásom, mert felvettem a férjem nevét.
Egyetértek a kérdezővel, ugyanis nem életszerű a dolog.
Ugyanis ha két ilyen apa-anya nevű ember összeházasodik, akkor 4 nevük lesz?
Ha pedig a 4 nevesek, akkor 8, majd 16 stb.
Szóval ez egyfajta hülye divathóbort, mert az emberek csak az orrukig látnak általában, és nem gondolkoznak picivel tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!