Csak engem ráz a hideg tőle, hogy manapság már majd' minden nő kötőjelesen veszi fel a férje vezetéknevét?
Engem a -nétől ráz ki a hideg.
Ha ülsz az orvosnál, és beszólítják Horváth Piroskát - aki egyébként lehet, hogy férjnél van, - kiderül, hogy ő ki.
Ha beszólítják Nagy Istvánnét, arról az emberről semmi nem derül ki. Az igen, hogy a "gazdáját" Nagy Istvánnak hívják, de róla semmi. Mintha csak egy tartozéka lenne Nagy Istvánnak, akinek név sem kell.
Ráadásul ezek a hölgyek előszeretettel titkolják a keresztnevüket. Pedig biztos százszor kérdezték tőlük, hogy "és hogy szólíthatom?", de maguktól nem árulják el.
Abszolút magánügy.
Engem az olyan emberektől ráz ki a hideg, akik folyton azzal vannak elfoglalva, mások mit hogyan csinálnak.
Nekem is feltűnt, épp nemrég egy rokonom házassága kapcsán is, hogy ő is így vette fel. De lényegében az összes utóbbi időben férjhez ment ismerősöm szintén.
Egyet tudok, aki a férje vezetéknevére cserélte a sajátját.
Engem ez nem zavar, szerintem mindenki vegye fel úgy, ahogy neki tetszik. Engem meg a Kovácsné Nagy Rozáliától ráz ki a hideg. Túl hosszú. Legalábbis nekem irtóra az volna, ha így venném fel, pedig nekem is Nagy a vezetéknevem.
"én arra leszek kiváncsi, hogy ezek a gyerekek akiket X-Y Bélának neveznek például ha 20év múlva feleségül veszik Z-Y Annát akkor lesz olyan verzió, hogy X-Y-Z-Y Anna?"
Ilyen nem lesz, mivel vezetéknévből legfeljebb 2 lehet. Mi nem vagyunk spanyolok.
Akkor most agyvérzést is kaphatsz: nem vette fel senki a másik nevét, de a leendő gyerek kötőjelesen kapja kettőnkét.
Hívhatom a mentőt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!