Ti hogy viselnétek hogy a szülinapotokon nem köszöntene meg a lányotok?
Hogy viselném? Attól függ, hogy milyen szokást alakítottam ki a családban, milyen mintát mutattam, mit meséltem neki a köszöntésről vagy akár ajándékozásról.
Ha beszéltem ezekről, és kialakultak a családi szokások, nincsenek a gyerekben gátlások, és ha ennek ellenére nem köszönt, akkor azt hinném elfelejtette. Nagy ügyet nem csinálnék belőle.
Ha sosem beszélgettünk köszöntésről, (meg általában másról sem), akkor valószínű olyan gátlások alakulhattak ki benne, hogy ne merje köszönteni az anyját... Erről pedig csak én tehetnék, nem a gyereket okolnám azért. Ha egy gyerekkel nem beszélgetnek eleget, akkor ilyen helyzetekben nem mer kezdeményezni, mert fél, hogy kineveti az anyja, ha készít neki valami hasztalan ajándékot, vagy kikap ha zsebpénzből vesz neki valamit, vagy bármi. Aki nem teremti meg az őszinte beszélgetések helyzetét a gyerekkel, az könnyen lehet, hogy soha életében nem lesz köszöntve...
De ha eddig köszöntött és most nem, akkor talán elfelejtette, vagy estére tartogatja.
Ő sem köszöntötte fel a gyerekemet, se engem már évek óta. De még karácsonykor, se húsvétkor sem gondolt ránk egy üzenet erejéig sem. Úgyhogy magasról tojok a szülinapjára.
32 éves vagyok.
Ő szúrta el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!