Kisebbségi szomszédaim gyakorta ugrálnak át a kerítésen a kertünkbe. Mit lehet ilyenkor tenni?
Jelenleg nem abban a házban élünk, a kert is sokszor elhagyatott, magas fű. De mégiscsak túlzásnak találom, hogy amikor hazamegyek szétnézni, a kertben üvegszilánkokat, szétdobált csavarokat, kakis pelenkát találok. A magas füvőn pedig látszott, hogy ki volt taposva. Az utcában, a többi lakó is panaszkodik a viselkedésük miatt.
Mit csinálhatnak a kertünkbe? A gyümölcsöket nem lopják, a házba szerencsére eddig nem tőrtek be. Talán a keri csapból visznek vizet, vagy a villanyóra szekrényben található konnektorból lopják az áramot. De a számla nem magas.
Mi a teendő, mit javasoltok? Nagyon elkeseredett vagyok. Érdemes bármit is tenni, még nem ott lakok állandóan? Nem szeretném ha elmérgesedne. Gyakrabban körülnézni nem tudok és sejtésem szerint éjszaka jönnek át.
Tényleg ők félnek a kutyáktól.
Én is kutyát+jó kerítést javasolnék. Menj el egy menhelyre és hozz el egy nem éppen barátságos kutyát (a kettő még jobb), mert egy kölyökkutyát megszelidítenek. És akkor nem lesz átjárkálás.
Én a "megbeszélést" nem igazán javasolnám. Persze attól függ, milyen fajták, de most komolyan arra a válaszra számítassz hogy "Elnézést hölgyem, többet nem fog előfordulni.." vagy inkább nagy káromkodás közepette elküldenek melegebb éghajlatra, amiért megvádoltad őket.
A hatóság meg....amíg nem folyik vér, addig ki sem jönnek.
Szerintem nem kéne kutyát tartani ilyen helyzetben, egy kutyával foglalkozni is kell, nem csak kirakni a kertbe és kétnaponta megetetni.
Jó megoldás a kerítés kicserélésre. Magas, masszív kerítés, lándzsás dísz a tetején. És beszerezhetnél egy-két mű kamerát, és amikor hallótávolságon belül vannak meséld el valakinek hogy szerencsére mindent vissza tudtok nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!