Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom (szüleim) nem...

A családom (szüleim) nem engedi, hogy meggyászoljam a felbomlott kapcsolatomat. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

3 éves kapcsolatomnak lett vége 2 hónapja. Nem lehetek egyedül, nem búslakodhatok, folyton pörögnöm kell, különben ordítoznak velem. Vagy ami ettől is rosszabb, zsarolnak, hogy tönkreteszem őket ezzel a mélabús stílusommal.

Én úgy gondolom egy fájdalmas szakításon nem lehet 1-2 nap alatt túljutni. Nem csinálok semmi különös dolgot, csak néha rossz a kedvem és nincs kedvem semmihez, csak gondolkodom, szomorkodom, és ezt nem engedik. Mit tegyek? Nem bírom már. 21/L

2012. aug. 7. 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:
27%
Én megértelek, de szerintem ők csak azt szeretnék, hogy könnyebben felejts, azt hiszik hogy ha eltereled a figyelmes mással, akkor könnyebben átvészeled ezt az időszakot. Próbáld meg megbeszélni velük, mond hogy át kell gondolnod, nem tudsz egyik pillanatról a másikra felejteni, de igyekszel.
2012. aug. 7. 12:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Szüleid nem akarják, hogy depis legyél, ez normális.

Egyébként meg a folyton búslakodó emberekről mondják, hogy energiaelszívó hatásúak, Amerikában van is egy mondás arra, hogy az ilyeneket kerülni kell, ha sikeres és boldog akarsz lenni.

Húgomnak is volt középiskolás korában egy folyton mélabús, állandóan saját szerencsétlenségén síró barátnője, akit anyum csak beteg macskának titulált, és mindent elkövetett hogy tesómnak olyan érdekes programokat találjon (pl. lovaglás, tánciskola) amik végül is tőle eltávolították.

2012. aug. 7. 13:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha 21 éves vagy, akkor azért csal leléphetsz otthonról egy-egy órára, nem? Felteszed a mosoly arcod és mondod, hogy most elugrasz megnézni egy filmet a moziban mert hallottad, hogy van egy nagyon jó, vagy állat meleg van kedvet kaptál úszni egyet, vagy elmész szaunázni egyet mert az jót tesz a léleknek, vagy fitness terembe mert olyan puhánynak érzed magad, vagy kinézel egy koncertet és az épp kihagyhatatlan úgyhogy ott kell lenned, esetleg a barátnőd éppen átrendezi a lakását és a te segítségedet kérte stb. egymillió dolgot lehet kitalálni, hogy úgy el tudj menni otthonról, hogy nem citromba harapott képpel távozol hanem széles mosollyal. Aztán ha kitetted a lábad, akkor neki lehet állni az önsajnálatnak. Egyébként amiket írtam példáknak, én pont azokat szoktam erre a célra használni, és tényleg hatásosak. Kiszomorkodod magad, hazamész, otthon megint felteszed a bájvigyort, másnap megint elmész valahova. A lényeg, hogy ne sejtsék meg, hogy azért mész el, hogy szomorkodj. Higgyék csak azt, hogy de jó kedved van és szórakozni mész! Én is utáltam ha nem hagytak depisnek lenni amikor nekem ahhoz volt kedvem. Meggyászolja az ember a dolgot, aztán majd lassan elmúlik.
2012. aug. 7. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:

1-2 nap nem is elég túljutni,de te 2 hónapnál tartassz.

A szüleidnek van igaza,nyár van,jóidő,menj,bulizz,érezd jól magad,felejtsd el azt a pasit,lesz még jópár...

2012. aug. 7. 15:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez azért két irányú dolog.

Én megértem a szüleidet is, szerintem szeretetből teszik, amit tesznek, nem akarják, hogy belesüppedj az önsajnálatba és nem látják, hogy ettől neked nem lesz jobb.

Ennek ellenére én neked adok igazat, 3 év azért már idő és kell a regenerálódás.

Van akinél valóban beválik az a módszer, hogy pörög, megy ide-oda, lefoglalja magát.

De te (és én is amúgy) olyan típus vagy, akinek egyszerűen ilyenkor "kell" a depi.

A szakítás után is van egyfajta "gyászidőszak", ami alatt fel kel, dolgozni a veszteséget, akár azzal, hogy begubódzol és sírsz, magadba fordulsz kicsit.

Ezt kéne megértetni a szüleiddel.

Mivel szerintem tényleg csak jószándék vezérli őket, nem támadóan, hanem kedvesen el kell nekik magyaráznod, hogy érted, hogy ők jót akarnak, de neked most nem arra van szükséged, hogy pörögj össze-vissza és eltereld a figyelmed, mert ez neked csak "felületi kezelés", hanem szomorkodnod kell, mert ezzel tudod csak feldolgozni a szakítást.

Utolsónak meg: 2 hónap egy 3 éves kapcsolat után egyáltalán nem sok. Amúgy meg mindenki más, van, aki egy fél éves kapcsolat után is hetekre megzuhan, ez személyiségfüggő.

Nem lehet megítélni, hogy sok, vagy nem sok a "túllépési idő", mert mindenki másképpen és más idő alatt dolgozza fel az őt ért traumákat.

L/25

2012. aug. 8. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!