Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Névválasztás előtt állunk és...

Névválasztás előtt állunk és fiú névnél nem jutunk dűlőre. Ebben az esetben nem létezik kompromisszumos megoldás? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Férjem a saját,illetve édesapja nevét szeretné a fiunknak. Én ezt egyáltalán nem szeretném. Felvetődött, hogy akkor második név legyen. Bele is egyezett, de csak azzal a feltétellel, ha ezt a nevet használjuk. Így nincs is értelme a 2. névnek, nem? Férjem azt mondja, neki nagyon fontos lenne. Érzem, nekem kellene engednem, de olyan ellenérzés van bennem. Hogy nem tudom hogy tudnám legyűrni magamban?
2012. júl. 27. 08:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem is, ha te már engedtél az elsőnél akkor most engedjen a férjed!

Ha mindenáron muszáj 2. névként adni a Tamást, és a férjed úgy fogja szólítani, akkor te attól még szólíthatod az első nevén, és megkérheted a családodat és barátaidat hogy ők is mind az első nevet használják. Hátha a férjed rájön hogy kicsinyes amit csinál (mert az).

2012. júl. 27. 12:47
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

Ez annyira tipikus! A férfi megcsinálja a gyereket, vagyis párperces aktussal, 10 másodperces orgazmussal, bead egy spermát a közösbe.

A nő 9 hónapig hordja, kínok között megszüli.

Aztán jön az apuka, aki diadalittasan elvágja a köldökzsinórt, mint valami célszalag, vagy felavatási ceremónia, megkapja az ő nevét, aztán büszkén veri a mellét "Béla, az ÉN fiam!!!!"

Aztán elmegy vedelni a cimborákkal, mert meg kell ünnepelni, a nő meg nekiáll a szoptatásnak, pelenkázásnak, és a húszéves gyereknevelési munkának. (Ja, persze apuka is kiveszi a részét; néha majd focizik vele)

Hát nem! Az anya adja a nevet!!!!

(Megkönnyebbültem most :))))

2012. júl. 27. 12:48
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
12-es, ez valóban így van, de nem azért mert ez a férfi választása, hanem mert ez a természet rendje. Hidd el, mi anyák százszor többet élünk át szülőként mint az apák, nem cserélném el semmiért...ha annyira boldog lenne azzal a névvel, hát megadnám, nem ez a legfontosabb dolog a világon.
2012. júl. 27. 13:35
 14/22 anonim ***** válasza:
70%

Én ismerek egy fiút, akit Andris-Jocónak hívnak, hasonló okból. Állandóan veszekedtnek is a szülők a nevén, úgy mutatták be, hogy "ő az Andris-Jocó. De főleg Jocó" erre a másik szülő: "Nem! Főleg Andris." De ez nem volt mély veszekedés, inkább csak a felszínen eljátszották a haragot.

Anya néha engem is a másik nevemen szólít. Szerintem nem zavarodik meg ettől egy gyerek. Amikor már számít, akkor szerintem úgy a legegyszerűbb elmagyarázni, hogy az ő neve pl. Vadász Gábor Tamás, és ez röviden lehet Gábor vagy Tamás.

Szóval szerintem legyen két neve, és mindenki úgy hívja, ahogy jobban esik neki.

2012. júl. 27. 16:05
 15/22 anonim ***** válasza:

14!

ugyan ezt írtam, és jól le lettem pontozva :D

2012. júl. 27. 17:34
 16/22 anonim ***** válasza:
Kinek köszönhetem azt a 16%-ot? Valaki vallja be őszintén!Nálunk gyakorlatban így volt!És,akkor mi van?Én csak leírtam,nem tehetek róla,ez van.Gyűlölöm a gyakorit ez miatt a szar pontozgatás miatt.A moderátoroknak nem tudom,hogy mi a francnak kellett kitalálni.Egy nagy hülyeség! 9:41 voltam.
2012. júl. 27. 19:20
 17/22 anonim ***** válasza:
Én ismertem olyat, akinek 2 keresztneve volt és a két szülője máshogy hívta, de a többi ember általában az anyja által adott néven szólította. Szóval működhet. De őszintén, a te helyedben én nem kötnék ilyen kompromisszumot, mert az első gyereknél a férjed akarata érvényesült, akkor most te jössz.
2012. júl. 28. 01:50
 18/22 anonim válasza:
0%
Szerintem nem jó a gyereknek ha mind2 szülője máshogy szólítja. Nálunk mondjuk apuci nem akarja a saját nevét adni a fiunknak, pedig én 2.névnek akarom mert szerintem ez így szép, hogy apuka mondjuk Kovács Béla a fia meg Kovács András Béla :-D ez egy példa volt csak, nálunk a vezetéknév amúgyis ritka. Viszont nekem fontos volt hogy neki se legyen gondja a fiunk nevével. Értem én hogy te engedtél először de a te férjednek fontos az elsőszülött fia és büszkeséggel tölti el hogy az ő nevét kapja. Majd a 2. fiatoknak lesz más neve. Mindezt úgy tanácsolom hogy iszonyú makacs vagyok, de nem éri meg nekem hogy a gyerekem neve miatt legyen feszültség
2012. júl. 28. 02:39
 19/22 anonim ***** válasza:
79%

Vannak családok, ahol ez tradíció. Ezt előre lehet tudni. Ez nekem ellenszenves, nem is tudnék ilyen fiúval összejönni.

Az én családom szellemisége pont ellentéte ennek. Nekünk fontos emberemlékezet óta, hogy egyedi név legyen, csak az övé, mindenki egyéniség, ne kapja más nevét.

Emögött ez van, egy világképbeli különbség, az, hogy a közösségi szellem erősebb egy családban vagy az individumot értékelik-e többre.

2012. júl. 28. 22:22
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg az EGYIK nevét adja az apa, a másikat az anya. Ha a családnevet adja az apa, akkor a keresztnevet adja az anya!
2012. júl. 28. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!