Névválasztás előtt állunk és fiú névnél nem jutunk dűlőre. Ebben az esetben nem létezik kompromisszumos megoldás? Bővebben lent
Szerintem is, ha te már engedtél az elsőnél akkor most engedjen a férjed!
Ha mindenáron muszáj 2. névként adni a Tamást, és a férjed úgy fogja szólítani, akkor te attól még szólíthatod az első nevén, és megkérheted a családodat és barátaidat hogy ők is mind az első nevet használják. Hátha a férjed rájön hogy kicsinyes amit csinál (mert az).
Ez annyira tipikus! A férfi megcsinálja a gyereket, vagyis párperces aktussal, 10 másodperces orgazmussal, bead egy spermát a közösbe.
A nő 9 hónapig hordja, kínok között megszüli.
Aztán jön az apuka, aki diadalittasan elvágja a köldökzsinórt, mint valami célszalag, vagy felavatási ceremónia, megkapja az ő nevét, aztán büszkén veri a mellét "Béla, az ÉN fiam!!!!"
Aztán elmegy vedelni a cimborákkal, mert meg kell ünnepelni, a nő meg nekiáll a szoptatásnak, pelenkázásnak, és a húszéves gyereknevelési munkának. (Ja, persze apuka is kiveszi a részét; néha majd focizik vele)
Hát nem! Az anya adja a nevet!!!!
(Megkönnyebbültem most :))))
Én ismerek egy fiút, akit Andris-Jocónak hívnak, hasonló okból. Állandóan veszekedtnek is a szülők a nevén, úgy mutatták be, hogy "ő az Andris-Jocó. De főleg Jocó" erre a másik szülő: "Nem! Főleg Andris." De ez nem volt mély veszekedés, inkább csak a felszínen eljátszották a haragot.
Anya néha engem is a másik nevemen szólít. Szerintem nem zavarodik meg ettől egy gyerek. Amikor már számít, akkor szerintem úgy a legegyszerűbb elmagyarázni, hogy az ő neve pl. Vadász Gábor Tamás, és ez röviden lehet Gábor vagy Tamás.
Szóval szerintem legyen két neve, és mindenki úgy hívja, ahogy jobban esik neki.
14!
ugyan ezt írtam, és jól le lettem pontozva :D
Vannak családok, ahol ez tradíció. Ezt előre lehet tudni. Ez nekem ellenszenves, nem is tudnék ilyen fiúval összejönni.
Az én családom szellemisége pont ellentéte ennek. Nekünk fontos emberemlékezet óta, hogy egyedi név legyen, csak az övé, mindenki egyéniség, ne kapja más nevét.
Emögött ez van, egy világképbeli különbség, az, hogy a közösségi szellem erősebb egy családban vagy az individumot értékelik-e többre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!