Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Soha nem leszek már olyan...

Soha nem leszek már olyan amilyen szeretnék? Éli így valaki az életet?

Figyelt kérdés
40 éves vagyok,3 gyerek anyukája,férjezett,van munkám,nincs ilyen téren gond,a férjem a fő" kereső ,aki 7 évvel idősebb tőlem.még 16 voltam amikor megismert,azóta együtt vagyunk.Nincs semmi gond azon kívül,hogy azt vettem észre,hogy neki felelek meg folyamatosan,pedig én nem is azt szeretném,vagy én nem is olyat szeretnék,vagy én nem is azt válaszolnám egy kérdésre.De eljutottam oda,hogy tudom,hogy ő mit szeretne hallani és azt mondom,vagy úgy döntök.ez normális? ez nem is tudom,hogy mitől alakult ki?talán még fiatal voltam és neki mindent elhittem...nem tudom.csak az zavar,hogy pl: a döntéseit rám kényszeríti,és én hagyom,vagy ha nagyon nem akarom,kijátszom,,,,de ezt nem szeretem...mert az életem lassan ilyen...hogy jajj,most mit is mondjak,erre...hát amit ő akar hallani,nem baj ha nem azt gondolom.olyan példák ezek,hogy apróságok,mintha ő egy másik világba élne,és ha mi(a gyerekek is) nem úgy viselkedünk ahogy a szabályoknak megfelel,akkor nem is érti az egészet...és akkor kitőr,kiabál,üvölt,szíd....aztán 5 perc múlva vége,rájön,hogy nem volt igaza és lecsillapszik,és úgy tesz mintha nem történt volna semmii...bocsánatot nem kért még soha,nem is fog...én pedig újra lenyelem.Amikor nincs velem,szabad vagyok,vannak döntéseim,hogy pl: ezen az utcán hogyan kanyarodjak ki...ha itt van,folyamatosan arra kell koncentrálnom,hogy mindent jól csináljak,és úgy adjam a válaszokat,hogy azok az ő számára elfogadhatóak legyenek.ebbe bele lehet őrülni...
2012. júl. 26. 06:54
 1/7 anonim ***** válasza:

lehet tul fiatal voltál és akkor még ugy érezted az ö szava gondolatai éretebek és neked is jo volt.

Egyszerüen mond el a saját véleményedet mindig amit gondolsz.Az,hogy kiabál azzal ne törödj a férjem is pont ilyen. Nagyon rendes aranyos ember mert mindene a családja,de ö is pillanatok alatt bepörög és a következö percben meg megnyugszik.Csak nálunk anyi soha nem engedtem neki, van saját véleményem és ha felpörgött és kiabált hát én is.Amit persze utál.Most már ezek egyre ritkábak, nála az ilyen kitörések.Meg ami a jo nincs általában egy véleményünk,de mindent megbeszélünk és elgondolkodik rajta,ha nem adok neki igazat.

2012. júl. 26. 07:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Egyrészt ne akarj megfelelni, hanem válaszolj úgy, ahogy gondolod, dönts úgy, ahogy neked IS tetszik. Ha elkezd üvöltözni, akkor kimégy a szobából, ha lecsillapodott, megmondod, hogy ez nem felnötthöz méltó reakció részéröl.

Másrészt amikor nyugodt, elmondod neki, hogy te nem azért vagy, hogy mindenre rábólintsd, hanem felnött ember, akinek van SAJÁT véleménye, és ezt neki is tiszteletben kellene tartania.

Harmadszor, ha megsért, akkor miután lehiggadt, kérd meg, hogy kérjen elnézést azért, mert indulatában megsértett téged.

Az elsö pár alkalommal készülj fel hosszabb sértödésre, de idövel megszokja. Viszont eleinte csak a fontos dolgoknál ragaszkodnék az elképzelésemhez, ne egyszerre az egész vonalon kezdj önállósodni.

2012. júl. 26. 07:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de egy biztonságos burokban élhettél 40 éven keresztül, ha felnőtt, három gyerekes anyaként ilyen problémát vetsz fel. A választ tudnod kell. Tudod is. Egyedül csak Te tudsz rajta változtatni, mi itt nem az biztos. És igen, több százezer nő él így még rajtad kívül az országban. ilyenkor jövök rá, hogy milyen mázlim van a férjemmel, holott sokszor elégedetlenkedem én is vele. Ne haragudj, de a férjed röviden vázolt jelleme alapján simán elképzelem, hogy megcsal. Sajnállak, mert szerintem igazán változtatni csak úgy tudnál, ha kiraknád a férjed, de ugye nem ez a cél, és az sem, hogy magadra maradj három gyerekkel. Én úgy gondolom változni semmi nem fog. Hogy miért? Mert látom, hogy az anyukám, akit imádok, harminc éve él elnyomásban rabszolgaként. Tudom, hogy jobb életet érdemelt volna, de Ő döntött úgy, hogy nem változtat. Sajnos én, tenni ellenne semmit nem tudok. Mikor kislány voltam engem is úgy nevelt: "Majd lesz egy hülye férjed és akkor megtudod Te is, mi az Élet!" Nem is gondolta, hogy lehet ez másképpen is. És lett. Normális, kedves, jóképű férjem van, aki nem nyom el. Sőt, Ő viseli el az én hirtelen természetemet.
2012. júl. 26. 08:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sokan élnek így, kortól függetlenül. Ha zavar, tegyél ellene, bár ennyi év után nem lesz könnyű. A férjed nemigen fogja benyelni, hogy a bólogatókutyának hirtelen saját véleménye lett.
2012. júl. 26. 08:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia. Ha ilyen régen együtt vagytok, és ilyen fiatal voltál, amikor összekerültetek, akkor már a vele való kapcsolat évtizedek óta hozzáolvadt az identitásodhoz, és mivel ő gondolom mindig is dominánsabb, idősebb stb. volt, ezért eleve átadtad neki mindenben a kontrollt és a vezető szerepet. Kicsit olyan, mintha a pótszülőd lenne. Ehhez a felálláshoz, hogy ő a pótszülő, aki mindent eldönt, és te a kisgyerek, évtizedek alatt hozzászokott, és amikor véletlenül kezdesz feleszmélni, és ellenkezni, akkor nem érti mi van és pánikba esik, hogy elveszti a kontrollt. Jó lenne, ha megbeszélnéd vele, hogy te szeretnél már felnőtt módjára létezni a kapcsolatban.
2012. júl. 26. 08:22
 6/7 anonim ***** válasza:

5 hozászolonak irom.

Nem hiszem ha elkezdene a férjével beszélgetni ,hogy az valamit is értene belöle.Mert ö meg kérdezi a feleségét, tehet kiváncsi a véleményére.Itt a kérdezönek kell saját magán változtatnia és nem csak helyeselni bólogatni a férje szavaira.Egyszerüen legyen saját véleménye lehet a férje észre sem veszi a változás de az ö lelki világa megkönyebül,töle.

2012. júl. 26. 18:23
 7/7 anonim válasza:
Remélem azóta elváltál. Vagy legalábbis tettél ellene . Én agyvérzést kaptam mire el tudtam válni . Mire döntést mertem hozni . Bánom mint a kutya ,hogy nem mertem lépni most meg itt vagyok nyomorékon .
2017. márc. 1. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!