Mi az a pénzösszeg, aminek a kiadását előbb már megbeszélnéd a pároddal?
Figyelt kérdés
Ha közös kasszán vagytok, együtt éltek és meglátsz valamit, akár a háztartásba, neki, neked, vagy valakinek ajándékba.. Átbeszélitek először, hogy mi fér bele a költségvetésbe, mi éri meg, mit érdemes megvenni, valóban szükség van-e rá, stb?2009. júl. 15. 20:26
1/14 anonim válasza:
Mivel nálunk közös a pénz,így miden kiadást közösen döntünk el...Eddig még nem volt vita ez miatt,és mindig meg tudtunk egyezni.
2/14 anonim válasza:
mi közös kasszán vagyunk,de mivel ő kamionozik,4-5 hete kint van,így én kezelem a kasszát és én hozom meg a döntést a kiadásokról.az első az hogy fizukor kifizetek minden csekket.ami marad abból gazdálkodunk.egy bankszámlánk van két kártyával.de párom nem is szeret az anyagi dolgokkal foglalkozni.tudja hogy én be tudom osztani a pénzt.amit ő akar az meg meg van.ez sem jó mert minden rám szakad.utálokm mindenben egyedül dönteni.de munkájából adódóan erre kényszerülök.
3/14 anonim válasza:
Bár, ha egyedül megyek vásárolni és meglátok valamit, amit tudok, hogy régóta kellene, akkor megveszem. Ugyanez fordítva is. Pl. Ő tudja mi kell az autóhoz, hát megveszi. Én tudom mi kell a házba, hát megveszem. De 8-10 E-en felül már mindenképpen egyeztetünk a dologgal kapcsolatban.
4/14 anonim válasza:
Nálunk nem az összegtől függ, hanem attól, szükség van-e rá, vagy tudjuk nélkülözni. Így nehezményezek egy 500.-ft-os kiadást is, ha felesleges, de elfogadom a 70 ezrest is /pld. a fa árát/, ha előtte megbeszéltük.
6/14 anonim válasza:
Én is úgy gondolkodom mint az előttem szóló.
7/14 anonim válasza:
Mivel nagyon ki vagyunk számolva a hitelek megugrása miatt, így 5000 a határ. De ha rendeződik a helyzet, akkor megint visszaáll a 30.000-es határ. De még soha nem vitatkoztunk emiatt, pedig már 5 éve közös a kassza.
8/14 anonim válasza:
Még sosem volt vita ebből. Mi is közös kasszán vagyunk és igazából nem pénzösszeghez van kötve. Általában megbeszélünk mindent. Ha viszont vásárolni megyünk a boltba és látom, hogy a férjem olyat akar megvenni, ami otthon is van vagy 5, akkor emlékeztetem rá, de nem szoktunk vitázni ezen.
9/14 anonim válasza:
Olyat 15-20 ezer. De felesleges dolgokat nem szoktunk venni (pl ötödik fúró, 8ik epillátor). A fiús dolgokba nem szólok bele hogy megéri-e (sarokcsiszoló) mert nem értek hozzá, ezt rábízom, és ő se szól bele hogy melyik mosógépet válasszam. Szóval megbeszéljük mi kell, de hogy melyik konkrétan azt annyira már nem csak ami közös használat. Sose vitázunk ilyeneken.
10/14 anonim válasza:
Mi is közös kasszán vagyunk a párommal, úgyhogy tudjuk hogy ha valaki vett valamit, de nem szoktunk vitatkozni ilyeneken. Ha van rá pénz, akkor vegye meg nyugodtan, nem szoktam szólni érte amikor 2 héten belül a 3.vagonnyi ruhát veszi inkább megjegyzem, hogy baromi jól állnak neki. :-) Pedig nem plázacica, csak rendes normális, nőies nő túl 30-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!