A családotokban milyen szerepet játszik az evés? (bővebben kifejtve. )
... gondolok itt arra, hogy:
1. élvezetből esztek e együtt vagy csak "észrevétlen létfenntartás"?
2. vannak e nagy közös étkezések?
3. jellemző e az elhízás a családban?
4. ha igen: genetikai vagy az étkezési szokásaitok okozzák?
5. vannak e olyan közös programjaitok amik nem étkezéssel kapcsolatosat?
1. Is-is. Szeretem a finom ételeket,de nem vagyok kimondott inyenc.
2. Ritkán,mert mindenki más időpontban van itthon, de hétvégén legalább egyszer és ünnepnapokon együtt étkezünk.
3. Nem
5. Vannak,de általában olyankor is beiktatunk valami finomat (moziban popcorn, strandon lángos,hal srb.)
1.:Ez változó
2.:Minden szombaton
3.:rám igen de a többiekre nem
4.:genetika(Mert koromhoz megfelelően eszek)
5.:Igen(filmeket nézünk,néha kirándulunk ám ma mindkettő)
1. Is-is. Iskola után én mindig eszek, néha odaül hozzám anya is enni. Ha valamelyikünk éhes, megkérdezi kér-e valaki valamit és akkor ők ketten esznek.
2. Csak karácsonykor, ha a nagyrokonságos ünnepeket nem számoljuk bele. Anya mindig erőlködik, hogy ebédeljünk együtt hétvégenként, de én eleve ebédkor kelek, meg nem mindenki ugyanakkor éhes, szóval ez ritkán jön össze.
3. Egyáltalán nem, én nagyon vékony vagyok és válogatós is. Ha nincs valami finom kaja, inkább éhes maradok.
4. Aki közülünk a legkövérebb - bár nem nevezném annyira kövérnek - inkább genetikailag olyan.
5. Hmm...igazából nem nagyon. Ha elmegyünk valahova akkor ott általában eszünk vagy főzünk.
1. mi általában együtt szoktunk enni
2. hát az ebéd szokott leginkább az lenni. Reggelizni az szokott jönni aki épp kér,de ha valaki nem akkor az is kimegy iszik egy teát vagy valami.
3. nem
5. vannak. szoktunk kirándulni,társasozni,sokat szoktunk együtt filmetnézni, sétálni, biciklizni.
1.Élvezetből:) Szeretjük a finomat,mint mindenki és meg is beszéljük,hogy mi legyen ha már nincs ötlet,bár valamikor átmegy ebbe az "észrevétlen létfenntartás"-os dologba... de ez inkább hét közben jellemző,mivel akkor mindenki rohan és erre nem mindig tudunk figyelni.
2.Vannak,de leginkább anyukám elkészíti leül és testvéremmel eszünk,ő pedig csak nézi vagy olvas,aztán ő is eszik.
3.Nem,mindenki átlagos:)
4.-
5.Rokon látogatás és egyéb kerti partik...ha ide tartoznak:)
1. is-is
2. nincs
3. Előfordul. /bmi szerint tesóm normál testsúlyú--> a normál testsúly közepén van, én a normál testsúly felsőhatárán anyáék elhízottak/
4. Szerintem ez genetikai-->tesóm nem tudom kire ütött, nekem szerintem elég nagy hasam van
5. csak olyanok vannak
1. Ritkán eszünk együtt talán évi 2-3szor.(szülinap, karácsony...)
2. Nincsenek, mindenki más időpontban eszik. Ha mégis egyszerre eszünk azt két külön helyiségben többnyire.
3. Hát igen kicsit túlsúlyosak vagyunk, de én már leadtam majdnem 10kilot és küzdök ez ellen.
4. inkább étkezési szokások
5.Vannak. Sokszor megyünk együtt sok helyre akár postára, bevásárolni, strandra stb.
1. Élvezetből eszünk, csak nem együtt :)
2. Nem igazán, mivel mindenkinek más a ritmusa. Anyukám össze-vissza dolgozik, és ők a tesómmal nem szoktak reggelizni, én pedig nagyon szeretek reggel komótosan elücsörögni. Szóval lehetetlen összehozni már (főleg, hogy másik városban tanulok). Mikor kisebbek voltunk, a tesómmal együtt ettünk, anya meg megvárta a maradékot.
3. Anyán van egy pár kiló, bár nem kövér, mi a tesómmal teljesen a normál BMI-be esünk. Apukámnak óriási sörhasa van.
4. Anya nagyon édesszájú, és szeret nassolni, este a tv előtt egy kis süti, stb.. Szerintem mi teljesen normálisak vagyunk abból a szempontból, hogy ha eszünk, hízunk, ha nem eszünk, fogyunk.
5. Leginkább csak olyanok vannak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!