Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más lesz az a gyerek akinek...

Más lesz az a gyerek akinek vannak nagyobb tesói? :-)

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves lányom.Ő egyedül "nőtt fel" , és csak 14 évesen lett egy kishúga.

Ha pl. itt vannak a nagylányom barátai akkor elszáll egy-két b@zdmeg , vagy nem épp Lili babát hallgat a nagylányom sem a Youtube-on .. Meg szívesebben ül a fésülködőasztal előtt a kicsi mint a Neki való játékok előtt :-)

Ebből később lehet a picúrnak előnye/hátránya?

2012. júl. 22. 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Így ekkora korkülönbséggel szerintem majdnem olyan mintha egyedül nevelkedne a kisebb. Gondolj bele a nagy 18 évesen elmegy egyetemre vagy dolgozni mikor a kicsi 4 éves lesz. Illetve unokatesóméknál van ilyen nagy korkülönbség /náluk 10 év van/ és már náluk is amikor kicsik voltak az megjelent, hogy a kicsi mindig a naggyal akart menni persze nem mindig mehetett. De így nagy korukra teljesen jól kijönnek. Illetve a kistesóknál ilyenkor nagyon meglátszik ha ő a "kicsi". Ezt ígyy nem tudom megfogalmazni, hogy miért de az osztályban is van olyan , hogy 4 en vannak tesók ő a legkisebb /a két nagyobbnak már gyerele is van/ és a srácon úgy érződik. Így tudod ha dédelgetik sokan mert ő a család kicsije így lehet, hogy majd kamaszként tényleg az az eleven gyerek lesz. De olyan téren meg jó, hogy úgy majd jobban lehet foglalkozni vele mikor nagyobb lesz és lehet, hogy tök okos lesz. Én mikor elsős voltam tesóm ötödikes volt és emlékszek olyanokra, hogy nekem mondta fel a törit mikor az őskorról tanultak és meg is maradt egy két dolog
2012. júl. 22. 16:34
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm ! :-)

A kicsi nem lesz egyedül,mert babát várok!:-)

2012. júl. 22. 16:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Jaj, tudom, te ki vagy!

Szerintem annyi hátránya lesz, hogy nem lesznek olyan igazi tesók, mint azzal a gyermekeddel, akit most vársz. Mert velük egy korosztály lesznek, veszekedni fognak, aztán kibékülni, együtt tanulhatnak meg dolgokat úgy, hogy az mindkettejüknek újdonság.

2012. júl. 22. 16:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Így van, egyik barátnőméknél is hasonló a felállás, és például mikor 10 körüliek voltunk a legidősebb nővérének már megvolt az első babája. Persze meglesz a szeretet köztük, de lesz köztük egy szakadás, hiszen mire a kicsi suliba megy lehet már nem is fog otthon lakni a lányod.
2012. júl. 22. 17:04
 5/7 A kérdező kommentje:

:-))

Kíváncsi leszek :-)

Honnan tudod ki vagyok?:-) Melyik kérdés/válaszból?

2012. júl. 22. 17:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is 14 éves voltam mikor húgom született, nem lett másabb csak azért mert én idősebb voltam nála. A csúnya szavakat sem tőlem tanulta, hanem az óvodában a többi gyerektől, a rossz dolgokat ott tanulja általában, iskolában meg még rosszabb lesz. Én nem voltam egy jó tinilány semmilyen téren, de mégsem tanult tőlem rosszat a húgom, őt inkább nevelni próbáltam jó irányban.

Ugyanúgy megvoltunk, veszekedtünk néha mint a másik tesómmal aki 2 évvel idősebb nálam. Semmi nem volt másabb.

Talán inkább előnye van hogyha van nagyobb tesó, mert az sok mindenben tud segíteni amiben egy hasonló korú tesó nem tudna.

2012. júl. 22. 17:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Valami Niki rémlik.

Sok kérdésedet/válaszodat olvastam, és szinte mindegyikben megemlítetted, hogy 16 éves nagylány, 2 éves kicsi.

Plusz a smiley-t a legtöbb ember "orr" nélkül használja.

2012. júl. 22. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!