Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan segíthetnék a barátomna...

Hogyan segíthetnék a barátomnak anélkül, hogy megbántanám?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz anyagi körülmények között élnek, 6 testvére van, apukája rokkantnyugdíjas, anyuka tanárnő. Egyetemre járnak 3-an, szóval szinte minden bevétel arra megy el, pedig dolgoznak ők is. Annyira sajnálom, és úgy segítenék neki, de egyszerűen nem engedi, erőltetni pedig nem szeretném, mert tudom, hogy milyen kellemetlenül érzi magát, ha feljön a téma. Olyan lelkiismeret-furdalásom van, ha kapok tőle valamit szülinapomra mert tudom, hogy mennyit kellett rá spórolnia. Szeretnék neki venni egy rendes cipőt, nadrágot, mert tönkrement az összes ruhája, de nem fogad el semmit, sőt még ha eszünk valamit a saját részemet se engedi kifizetni.

Kérdésem, hogy mi a helyes: trükközzek tovább, vagy hagyjam ezzel békén, hiszen sérti az önérzetét, és csak összerombolom vele a maradék büszkeségét? Közben persze tudom, hogy nagyon is jól jön neki, ha elrejtek a fiókjában egy kis pénzt, vagy valami nagyobb értékű ajándékot veszek szülinapjára, esetleg meglepem a családját valami vacsival.

(Egyszer már írtam ki kérdést, kb. másfél éve, de nem találom, valószínűleg a régi felhasználónevemmel, úgyhogy előre is bocsánat, akinek szúrja a szemét.)

2012. júl. 20. 20:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Akik egyetemre járnak nyugodtan dolgozhatnak és fizethetik a saját kiadásaikat,köztük a barátod is.

Ezt tényleg nem rosszindulatból mondom,de mást nem lehet cisnálni.Koliban laknak,vagy mi viszi ennyire pénzt? Simán össze lehet szedni ilyen gagyi diákmunkákkal a sulis dolgok árát.

Szerintem ha már próbáltál adni neki ezt azt,akkor ne tedd mégegyszer. Szép tőled,de ha ő lealacsonyaítónak érzi úgyis csak a veszekedés lesz belőle.

vagy spórolni,vagy többet dolgozni kell . Erre sjanos nincs más megoldás,így lehet több pénzhez jutni.

2012. júl. 20. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!